Yleisiä usein kysyttyjä kysymyksiä

Alla on vastauksia meiltä useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Jos olet uusi Oura-käyttäjä, tästä artikkelista on hyvä aloittaa. Alussa on vastauksia kysymyksiin uusimmasta tuotteestamme eli kolmannen sukupolven Oura-sormuksesta. Sen jälkeen on vastauksia kysymyksiin, jotka koskevat sekä toista että kolmatta laitesukupolvea.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi alta, verkkosivuillamme on lisää vastauksia aihepiirikohtaisiin kysymyksiin. Myös tiimimme auttaa aina mielellään, joten jos et löydä vastausta kysymykseesi tukisivuiltamme, ota yhteyttä täällä.

Yleisimmät kysymykset kolmannen sukupolven Oura-sormuksesta:

Mitä eroa on toisen ja kolmannen sukupolven Oura-sormuksella?

Toisen ja kolmannen sukupolven Oura-sormukset näyttävät ja tuntuvat samalta, mutta kolmannen sukupolven sormuksessa on täysin uutta ja edistynyttä tekniikkaa, kuten uudistetut ledivalot ja lämpötila-anturit sekä 32-kertainen määrä muistia toisen sukupolven sormukseen verrattuna. Yksinkertaisuuden nimissä kolmannen sukupolven sormuksesta on saatavana yksi malli: Heritage. Päätimme keskittyä puhtaaseen ja minimalistiseen Heritage-muotoiluun, joka on suosituin mallimme ja edustaa brändimme juuria.

Kolmannen laitesukupolven päivitetty tekniikka mahdollistaa uudet huippuluokan ominaisuudet, kuten päiväaikaisen sykkeen ja treenisykkeen, kuukautisten ennakoinnin, edistyneen unen seurannan sekä täysin uuden sisältökirjaston, jossa on esimerkiksi tutkimukseen pohjautuvia videoita ja ohjattuja hyvinvointiharjoituksia. Voit lukea lisää toisen ja kolmannen sukupolven eroista ja kolmannen sukupolven sormuksen tulevista ominaisuuksista tästä artikkelista.

Icon_Error__2_.png Huomaa, että kolmannen sukupolven Oura-sormukseen liittyy Oura-jäsenyys, joka on edellytys sormuksen kaikkien ominaisuuksien hyödyntämiselle. Oura-jäsenyys koskee vain kolmannen sukupolven sormusta. Sinun ei tarvitse ostaa Oura-jäsenyyttä, jos jatkat toisen sukupolven sormuksen käyttöä, eikä Oura-jäsenyyden etuja voi hyödyntää toisen sukupolven sormuksella. Lisätietoja Oura-jäsenyydestä ja sen sisällöstä on täällä

Miksi sormuksen kolmannen sukupolven myötä käyttöön tulee jäsenmaksu? Voinko käyttää kolmannen sukupolven sormusta ilman jäsenmaksua?

Voit lukea Oura-jäsenyydestä lisää artikkelistamme Usein kysyttyä Oura-jäsenyydestä. Kolmannen sukupolven myötä käyttöön tulee kuukausittainen jäsenmaksu, jonka ansiosta voimme tarjota yhteisömme jäsenille toivottua lisäarvoa ja julkaista säännöllisesti esimerkiksi innovatiivisia ominaisuuksia, hyödyllistä sisältöä ja yksilöllisiä suosituksia. Jäsenyyden avulla voimme lisäksi panostaa tärkeimpien terveysongelmien tutkimusinvestointeihin, mikä auttaa hyödyntämään tuotteemme koko potentiaalin. Huomaa, että Oura-jäsenyys liittyy vain kolmannen sukupolven Oura-sormukseen. Sinun ei tarvitse ostaa Oura-jäsenyyttä voidaksesi jatkaa toisen sukupolven sormuksen käyttöä, eikä Oura-jäsenyyden etuja voi hyödyntää toisen sukupolven sormuksella.

Et voi hyödyntää Oura-kokemusta täydessä laajuudessaan ilman jäsenyyttä, mutta annamme kaikille yhteisömme uusille jäsenille maksuttoman kuuden kuukauden kokeilujakson. Kokeilujakso alkaa, kun sormus yhdistetään sovellukseen ensimmäisen kerran.

Icon_Error__2_.png Ilman Oura-jäsenyyttä näet vain kolme päivittäistä Oura-lukemaasi, sormuksen akun varauksen, profiilitietosi ja sovelluksen asetukset. Kaikki osatekijät, räätälöidyt viestit, ominaisuudet ja sisällöt ja siten merkittävä osa Oura-sovelluksesta ja -kokemuksesta lukitaan.

Icon_Tip__1_.png Jos olet nykyinen Oura-sormuksen käyttäjä ja hyödynsit tarjouksemme elinikäisestä jäsenyydestä, kuukausittainen jäsenmaksu ei koske sinua.

Tarjoaako Ouran tukitiimi edelleen tukea toisen sukupolven sormuksen käyttäjille, ja tuleeko tuotteeseen yhä tavanomaisia ohjelmisto- ja laiteohjelmistopäivityksiä?

Jos sinulla on toisen sukupolven Oura-sormus ja päätät jatkaa sen käyttämistä uuden sormuksen hankkimisen sijasta, jatkamme tuotteen tukemista toistaiseksi tavanomaisilla ohjelmisto- ja laiteohjelmistopäivityksillä.

Pystyt edelleen käyttämään toisen sukupolven sormuksen nykyisiä ominaisuuksia, mutta koska toinen ja kolmas laitesukupolvi eroavat tekniikaltaan merkittävästi toisistaan, monet uusista ominaisuuksista eivät tule saataville toisen sukupolven sormuksille niiden sisäisen tekniikan (esim. anturien ja muistin) rajoitusten vuoksi. Esimerkiksi seuraavat tässä artikkelissa mainitut uudet ominaisuudet ovat käytettävissä vain kolmannen sukupolven sormuksella:

• Päiväaikainen syke
  • Reaaliaikainen syke
  • Palauttava aika
  • Kuukautisten ennakointi
  • Treenisyke
  • Edistynyt univaihealgoritmi
  • Happisaturaation (SpO2) mittaus
  • Ääniopastetut harjoitukset, opetusvideot ja diaesitykset

Icon_Error__2_.png Kolmannen laitesukupolven julkaisun jälkeen toisen sukupolven sormuksen käyttäjät voivat tehdä vain ohjaamattomia harjoituksia. Kaikki Ouran olemassa olevat ja tulevat ohjatut harjoitukset kootaan Oura-sovelluksen uudelle Sisällöt-välilehdelle. Tällä välilehdellä ovat saatavana kaikki ohjatut harjoitukset, opetusvideot ja diaesitykset, jotka pystymme tarjoamaan kolmannen sukupolven tekniikan ja Oura-jäsenyyden ansiosta.

Kun olen tehnyt kolmannen sukupolven sormuksesta ennakkotilauksen, kauanko Oura-sormuksen saapumisessa kestää?

Tietoa toimitusaikatauluista on artikkelissamme Toimitukset – usein kysyttyjä kysymyksiä. Kun olet saanut meiltä tilausvahvistuksen kolmannen sukupolven sormuksen ostosta, sovitussormussetti saapuu noin seitsemän päivän kuluessa.

Kun olet sovittanut sormuksia ja vahvistanut sormuksesi koon, Oura-sormuksesi saapuu noin 1–2 viikon kuluttua siitä, kun olet saanut meiltä toimitusvahvistuksen sähköpostitse.

Jos minulla on jo toisen sukupolven Oura-sormus, mikä on paras tapa hankkia kolmannen sukupolven sormus?

Jos aiot vaihtaa nykyisen sormuksesi uuteen kolmannen sukupolven sormukseen, muista käyttää henkilökohtaista alennuslinkkiäsi, jonka jaoimme sinulle sovelluksessa ja sähköpostitse. Jos et käytä kolmannen sukupolven Oura-sormuksen ostamiseen henkilökohtaista linkkiäsi, et saa alennusta. Henkilökohtaisten linkkien viimeinen voimassaolopäivä on 29. marraskuuta 2021.

Kaikki nykyiset toisen sukupolven sormuksen omistajat ovat oikeutettuja myös elinikäiseen Oura-jäsenyyteen. Tämä on toinen syy, miksi on tärkeää käyttää omaa henkilökohtaista tarjouslinkkiä kolmannen sukupolven sormuksen hankinnassa. Lisätietoja elinikäisestä jäsenyydestä on täällä. Jos seuraat edellä kuvattuja ohjeita, tieto elinikäisestä Oura-jäsenyydestä pitäisi näkyä uuden sormuksen maksuprosessin yhteydessä. Tilaa kolmannen sukupolven sormuksesi samalla sähköpostiosoitteella, joka on käytössä nykyisellä Oura-tililläsi.

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia:

Millainen sormuksen sovitusprosessi on?

Kun ostat Oura-sormuksen, tarjoamme sinulle automaattisesti ilmaista sovitussormussettiä, joka toimitetaan sinulle ennen oikean sormuksen koon vahvistamista. Toimi näin:

1. Viimeistele osto, niin saat tilausvahvistuksen sähköpostitse.
  2. Saat sovitussormussetistä lähetysvahvistuksen.
  3. Sovitussetti toimitetaan sinulle seitsemän päivän kuluessa siitä, kun olet saanut lähetysvahvistuksen.
  4. Noudata sovitusohjeitamme!
  5. Vahvista Oura-sormuksesi koko.
  6. Saat Oura-sormuksesta lähetysvahvistuksen sähköpostitse.
  7. Oura-sormuksesi toimitetaan sinulle normaalitilanteessa noin kahden viikon kuluessa siitä, kun olet saanut lähetysvahvistuksen.

Icon_Error__2_.png Suuren kysynnän vuoksi kolmannen sukupolven sormusten toimitusaika on noin 2–3 viikkoa, ja toimitusaika saattaa vaihdella saatavuuden mukaan. Myös maantieteellinen sijaintisi saattaa vaikuttaa toimitusaikaan.

Huomioitavaa:

• Noudattamalla sovitusohjeitamme varmistat, että Oura-sormuksesi istuu hyvin ja tuottaa tarkkoja mittaustuloksia. Koska Oura-sormuskoot poikkeavat muista sormuskoista, sovitussormusten sovittaminen ennen sormuskoon vahvistamista verkossa on tärkeää. Haluamme varmistaa, että Oura-kokemuksesi on paras mahdollinen, ja hyvä istuvuus takaa tarkat ja luotettavat mittaustulokset.
  • Sinulle lähetettävässä sovitussormussetissä on mukana vaiheittaiset ohjeet sekä linkki ja QR-koodi, joiden kautta pääset katsomaan tekemämme lyhyen ja ytimekkään sovitusvideon. Voit katsoa sen täällä. Lisäksi sovitussetissä on kerrottu osoite sivulle, jossa voit vahvistaa Oura-sormuksesi koon.
  • Lue lisää artikkelistamme Vinkkejä sormuksen koon valitsemiseen, jonka lopussa on myös parhaita käytäntöjä oikean koon löytämiseen.

Minkä laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa Oura-sovellus on yhteensopiva?

Oura-sovellus tukee iOS-laitteita, joissa on Apple iOS 13 tai uudempi, ja Android-laitteita, joissa on Android 8.0 tai uudempi ja Google Play -palvelut. Laitteesi on tuettava Bluetooth-versiota 4.0. Lue lisää Ouran kanssa yhteensopivista laitteista täältä.

Voiko Ouran yhdistää Applen Terveys-sovellukseen tai Google Fitiin?

Kyllä! iOS-käyttäjät voivat yhdistää Oura-tilinsä Applen Terveys-sovellukseen ja Android-käyttäjät Google Fitiin. Synkronoimalla Ouran jompaankumpaan näistä alustoista saat kaikki treenisi, terveyttä edistävän liikkumisen ja terveysviestisi yhteen paikkaan. Lue lisää artikkeleistamme, joissa kerromme Ouran yhdistämisestä Applen Terveys-sovellukseen ja Google Fitiin.

Kuinka pitkään Oura-sormuksen akku kestää?

Oura-sormuksen täyteen ladattu kestää keskimäärin 4–7 päivää. Akunkestoon vaikuttavat sormuksen iän lisäksi se, kuinka usein käytät päiväaikaisia ja reaaliaikaisia toimintoja: otat päiväunia, kuuntelet uniääniä jne. Jotta akunkesto säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään, noudata näitä vinkkejä ja parhaita käytäntöjä.

Onko Oura-sormus vedenkestävä?

Oura-sormus on vedenkestävä 100 metriin (noin 330 jalkaan) asti.

Ouran vedenkestävyysluokitus pätee tavanomaiseen käyttöön. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää sormusta kevyen vapaa-ajan sukelluksen (esim. snorklauksen) aikana. Emme kuitenkaan suosittele sormuksen käyttämistä laitesukelluksessa tai upottamaan sormusta veteen yli 12 tunniksi.

Voiko Oura havaita koronaviruksen aiheuttaman covid-19-tartunnan?

Oura ei ole lääkinnällinen laite, eikä sitä ole tarkoitettu tietyn terveydentilan tai sairauden diagnosoimiseen, hoitamiseen, parantamiseen, tarkkailemiseen tai ehkäisemiseen.

Monet Oura-yhteisömme jäsenet ovat kuitenkin kertoneet meille, kuinka he ovat käyttäneet Oura-sormustaan covid-19-oireiden havaitsemiseen aikaisessa vaiheessa ja terveydentilansa seuraamiseen diagnoosin varmistumisen jälkeen.

San Franciscossa sijaitsevassa Kalifornian yliopistossa (University of California, San Francisco eli UCSF) toteutetun Ouran laajan TemPredic-tutkimuksen johtopäätöksissä todetaan, että Ouran jatkuva lämpötilan mittaus voisi tehdä siitä tehokkaan työkalun kuumeen seurantaan ja sairauksien havaitsemiseen aikaisessa vaiheessa. UCSF analysoi 50 covid-19-tapausta, ja niissä Oura-sormuksen lämpötilatiedot pystyivät havaitsemaan 76 prosentilla ihmisistä merkkejä kuumeesta ennen oireiden ilmestymistä tunnistamalla poikkeaman yksilön normaalista lämpötilatrendistä. Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä ja Ouran hyödyntämisestä tulevien sairauksien seurannassa täällä.

Huomioiko Oura aikavyöhykemuutokset?

Kyllä, Oura-sormuksesi synkronoituu laitteesi paikalliseen aikaan, kun sormus ja Oura-sovellus yhdistyvät Bluetoothin kautta siirryttyäsi uudelle aikavyöhykkeelle.

Varmista, että (1) Bluetooth on päällä laitteessasi, (2) sormuksesi ja sovelluksesi välillä on yhteys ja (3) laitteesi käyttöjärjestelmä on ajan tasalla, jotta aikavyöhyke muuttuu oikein.

Mikä on rajoitettu tila?

Rajoitettu tila suojaa tietosi, jos ei-toivottu taho saa Oura-sormuksesi käsiinsä ja yrittää yhdistää sen omaan laitteeseensa.

Jos Oura-sovellus ilmoittaa olevansa rajoitetussa tilassa, sinun täytyy palauttaa sormukseen tehdasasetukset, ennen kuin voit jatkaa sen käyttöä.

Sormus voi mennä rajoitettuun tilaan myös silloin, jos yrität itse yhdistää sen uuteen laitteeseen ilman tehdasasetusten palauttamista. Älä tästä syystä yhdistä sormusta kerrallaan kuin yhteen laitteeseen. Jos haluat vaihtaa laitetta, palauta sitä ennen tehdasasetukset.

Mitä kruunukuvake tarkoittaa?

Jos uni-, valmius- tai aktiivisuuslukemasi on vähintään 85, Oura lisää sovelluksen kalenteriin kyseisen päivän kohdalle kruunun. Jos onnistut saamaan samana päivänä useamman kuin yhden lukeman arvoksi vähintään 85, näet sen kruunun alla olevien täytettyjen ympyröiden määrästä. Voit avata Oura-kalenterin napauttamalla Koti Icon_Home.png -välilehden yläreunan Tänään-tekstiä.

Jos haluat lisätietoja lukemistasi, niiden osatekijöistä ja miten voit saada lisää kruunuja, tutustu näihin artikkeleihin.

Voinko käyttää Oura-sormusta vain öisin?

Kyllä. Silloin et kuitenkaan saa hyödyllisiä aktiivisuustietoja, jotka vaikuttavat muihin lukemiisi, joten Oura-kokemuksesi saattaa jäädä hieman vajaaksi.

Mitä enemmän käytät Oura-sormustasi, sitä paremmin Oura pystyy muodostamaan sinusta kokonaisvaltaisen kuvan ja tarjoamaan sinulle hyödyllistä tietoa ja yksilöllisiä viestejä. Koska Oura on räätälöity juuri sinua varten, suosittelemme kaikkia Oura-jäseniä käyttämään sormustaan ympäri vuorokauden tietojen tarkkuuden ja yksilöllisyyden takaamiseksi.

Kolmannen sukupolven Oura-sormuksen myötä sovelluksessa on monia uusia ominaisuuksia, joita voit hyödyntää käyttäessäsi sormusta ympäri vuorokauden. Uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi 24 tunnin sykeseuranta päiväaikaisen sykkeen kautta, kuukautisten ennakointi ja Oura-sovelluksen täysin uusi välilehti, josta voit kuunnella ohjattuja meditaatioita, katsoa tutkimukseen perustuvia opetusvideoita ja saada yksilöllisiä vinkkejä omien tottumustesi parantamiseen kehosi signaalien perusteella.

Voinko käyttää Oura-sormusta treenatessani?

Kyllä, voit käyttää Oura-sormusta treenaamisen ja liikunnan aikana. Lisäksi Oura voi seurata automaattisesti jopa 40:tä erilaista aktiviteettityyppiä, kuten HIIT-treenejä, joogaa ja puutarhanhoitoa – eikä sinun tarvitse tehdä seurannan eteen mitään.

Emme kuitenkaan suosittele Oura-sormuksen käyttämistä raskaita painoja nostellessa, sillä sormus voi naarmuuntua.

Onko Ourassa älykäs herätystoiminto?

Oura-sormuksessa ei ole älykästä hälytystoimintoa eikä esimerkiksi ääni-, valo- tai värinähälytystä.

Halutessasi saat Ouralta seuraavat ilmoitukset:

• muistutus ladata sormus, kun akku on vähissä
  • muistutus liikkua, kun olet ollut 50 minuuttia paikallasi
  • muistutus aloittaa rauhoittuminen kaksi tuntia ennen ihanteellista nukkumaanmenoaikaasi perustuen parhaisiin yöuniisi
  • aktiivisuustavoitteen edistyminen päivän aikana
  • ilmoitus uusista viesteistä liittyen yksilöllisiin uni-, palautumis- ja aktiivisuustrendeihisi ja -saavutuksiisi.

Voit ottaa ilmoitukset käyttöön Koti Icon_Home.png -välilehden vasemman yläkulman valikosta > valitse Asetukset > Ilmoitukset > ota haluamasi ilmoitukset käyttöön.

Kuinka löydän kadonneen sormuksen?

Jos olet kadottanut sormuksesi ja siinä on virtaa jäljellä, voit yrittää löytää sen Find My Bluetooth Device -sovelluksella. Voit myös ottaa yhteyttä tukeemme täällä, niin autamme sinua parhaamme mukaan.

Löysitkö sormuksen?

Jos löydät Oura-sormuksen, ota meihin yhteyttä täällä, niin selvitämme sen oikean omistajan.

Miten toimin, jos haluan pitää taukoa sormuksen käyttämisestä?

Jos aiot pitää yli kaksi viikkoa taukoa Oura-sormuksen käyttämisestä, suosittelemme asettamaan sormuksen virransäästötilaan, sillä se auttaa ehkäisemään akun heikentymistä.

Voit laittaa virransäästötilan päälle seuraamalla ohjeita täällä. Oura-sormuksen säilyttäminen pitkään (yli kahden viikon ajan) käyttämättömänä voi vaikuttaa akunkestoon, jos et laita virransäästötilaa päälle. Kulutushyödykkeenä akkua ei koske Ouran 1–2 vuoden rajoitettu takuu (takuun kesto riippuu maantieteellisestä sijainnistasi ja sormuksen mallista).

Mistä tiedän, minkä sukupolven Oura-sormus minulla on?

Jos et ole varma, minkä laitesukupolven Oura-sormus sinulla tällä hetkellä on, voit napauttaa akkukuvaketta Icon_Ring_Battery.png Koti Icon_Home.png -välilehden oikeassa yläkulmassa ja pyyhkäistä vasemmalle. Näet laitesukupolven Malli ja koko -kohdassa sormuksesi kuvan alla.

Jos sinulla on useampia Oura-sormuksia (esimerkiksi hankittuasi uuden sukupolven sormuksen), voit selvittää kunkin sormuksen mallin seuraamalla alla olevia ohjeita. Tämä voi olla tarpeen, jos esimerkiksi olet ostanut tismalleen samanlaisen toisen ja kolmannen sukupolven sormuksen.

1. Aseta toinen sormuksista laturiin ja tarkista Oura-sovelluksesta, latautuuko sormus.
  2. Kun sovellus kertoo sormuksen latautuvan, napauta akkukuvaketta Icon_Ring_Battery.png Koti Icon_Home.png -välilehden oikeassa yläkulmassa ja pyyhkäise vasemmalle. Näet sormuksen laitesukupolven Malli ja koko -kohdassa sormuksen kuvan alla.
  3. Toista vaiheet toisen sormuksen kanssa.