Yleisiä usein kysyttyjä kysymyksiä

Alla on vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Ourasta. Meillä on myös erillisissä artikkeleissa vastauksia kysymyksiin seuraavista aiheista:

Toimitukset – usein kysyttyjä kysymyksiä
Palautukset ja vaihdot – usein kysyttyjä kysymyksiä
Takuu – usein kysyttyjä kysymyksiä
Usein kysyttyä Oura-jäsenyydestä
Ouran ohjelmointirajapinta (API) – usein kysyttyä

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä tukeemme, niin autamme sinua mielellämme!

Mitä eroa on toisen ja kolmannen sukupolven Oura-sormuksella?
Millainen sormuksen sovitusprosessi on?
Miten vaihdan sähköpostiosoitteeni tai salasanani?
Miten voin ostaa ylimääräisen laturin?
Kuinka pitkään Oura-sormuksen akku kestää?
Minkä laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa Oura-sovellus on yhteensopiva?
Etäisyys yhdistettyyn laitteeseen
Voiko Ouran yhdistää muihin sovelluksiin?
Voinko käyttää Oura-sormusta vain öisin?
Voinko käyttää Oura-sormusta treenatessani?
Onko Oura-sormus vedenkestävä?
Huomioiko Oura aikavyöhykemuutokset?
Kuinka löydän kadonneen sormuksen?
Löysitkö sormuksen?
Mikä on rajoitettu tila?
Onko Ourassa älykäs hälytystoiminto?
Miten tarkka Oura on?
Voiko Oura havaita koronaviruksen aiheuttaman covid-19-tartunnan?
Miten sormusta kannattaa säilyttää silloin, kun en käytä sitä?
Millaisia tarjouskampanjoita Ouralla on?
Lisätietoa

Mitä eroa on toisen ja kolmannen sukupolven Oura-sormuksella?

Kolmannen sukupolven sormuksessa on aiempaa enemmän ledivaloja ja antureita, mikä mahdollistaa uusia ohjelmisto-ominaisuuksia. Voit vertailla laitesukupolvia lukemalla artikkelin Tutustu 3. sukupolveen.

Oura jatkaa toisen sukupolven sormusten tukemista tavanomaisilla ohjelmisto- ja laiteohjelmistopäivityksillä.

Millainen sormuksen sovitusprosessi on?

Kun tilaat Oura-sormuksen, toimitamme sinulle ilmaisen sovitussormussetin. Suosittelemme valitsemaan sopivan Oura-sormuskoon sen avulla, koska hyvin istuva sormus takaa parhaan mahdollisen mittaustarkkuuden, mukavuuden ja yleisen käyttökokemuksen.

Lue sormusten sovittamisesta lisää artikkelistamme Vinkkejä Oura-sormuksen koon valitsemiseen.

Miten vaihdan sähköpostiosoitteeni tai salasanani?

Ohjeita Oura-tilin sähköpostiosoitteen, salasanan tai muiden tietojen muuttamiseen on artikkelissa Oura-tilin luominen ja hallinnointi.

Miten voin ostaa ylimääräisen laturin?

Voit ostaa ylimääräisiä latureita suoraan verkkosivustoltamme.

Kuinka pitkään Oura-sormuksen akku kestää?

Oura-sormuksen täyteen ladattu akku kestää keskimäärin 4–7 päivää. Jotta akunkesto säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään, noudata näitä vinkkejä ja parhaita käytäntöjä.

Minkä laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa Oura-sovellus on yhteensopiva?

Oura-sovellus tukee iOS-laitteita, joissa on Apple iOS 13 tai uudempi, ja Android-laitteita, joissa on Android 8.0 tai uudempi ja Google Play -palvelut. Laitteesi on tuettava Bluetooth-versiota 4.0.

Voit tarkastella suurinta osaa Oura-tiedoistasi myös Oura on the Webissä.

Etäisyys yhdistettyyn laitteeseen

Oura-sormuksesi täytyy olla Bluetooth-kantamalla, jotta sen tallentamat tiedot synkronoituvat Oura-sovellukseen. Sormus kerää tietoja myös lentokonetilassa tai silloin, jos sitä ei ole yhdistetty sovellukseen.

Voiko Ouran yhdistää muihin sovelluksiin?

Kyllä! Lue lisää artikkeleistamme, joissa kerromme Ouran yhdistämisestä Applen Terveys-sovellukseen ja Google Fitiin.

Voinko käyttää Oura-sormusta vain öisin?

Kyllä. Silloin et kuitenkaan saa hyödyllisiä aktiivisuustietoja, jotka vaikuttavat muihin lukemiisi, joten Oura-kokemuksesi saattaa jäädä hieman vajaaksi. Suosittelemme kaikkia Oura-jäseniä käyttämään sormustaan ympäri vuorokauden tietojen tarkkuuden ja yksilöllisyyden takaamiseksi.

Artikkelissamme Tutustu 3. sukupolveen on luettelo kolmannen sukupolven Oura-sormuksen päiväaikaisista ominaisuuksista.

Voinko käyttää Oura-sormusta treenatessani?

Kyllä, voit käyttää Oura-sormusta treenaamisen ja liikunnan aikana. Lisäksi Oura voi seurata automaattisesti jopa 40:tä erilaista aktiviteettityyppiä.

Emme kuitenkaan suosittele Oura-sormuksen käyttämistä raskaita painoja nostellessa, sillä sormus voi naarmuuntua.

Onko Oura-sormus vedenkestävä?

Oura-sormus on vedenkestävä 100 metriin (noin 330 jalkaan) asti. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää sormusta kevyen vapaa-ajan sukelluksen (esim. snorklauksen) aikana. Emme kuitenkaan suosittele sormuksen käyttämistä laitesukelluksessa tai upottamaan sormusta veteen yli 12 tunniksi.

Huomioiko Oura aikavyöhykemuutokset?

Kyllä, Oura-sormuksesi synkronoituu laitteesi paikalliseen aikaan, kun sormus ja Oura-sovellus yhdistyvät Bluetoothin kautta siirryttyäsi uudelle aikavyöhykkeelle.

Varmista, että

1. Bluetooth on päällä laitteessasi
  2. sormuksesi ja sovelluksesi välillä on yhteys
  3. laitteesi käyttöjärjestelmä on ajan tasalla.

Kuinka löydän kadonneen sormuksen?

Jos olet kadottanut sormuksesi ja siinä on virtaa jäljellä, voit yrittää löytää sen Find My Bluetooth Device -sovelluksella. Voit myös ottaa yhteyttä tukeemme täällä, niin autamme sinua parhaamme mukaan.

Löysitkö sormuksen?

Jos löydät Oura-sormuksen, ota meihin yhteyttä täällä, niin selvitämme sen oikean omistajan.

Mikä on rajoitettu tila?

Rajoitettu tila suojaa tietosi, jos ei-toivottu taho saa Oura-sormuksesi käsiinsä ja yrittää yhdistää sen omaan laitteeseensa tai jos yrität yhdistää sormuksesi uuteen laitteeseen palauttamatta siihen ensin tehdasasetuksia.

Jos Oura-sovellus ilmoittaa olevansa rajoitetussa tilassa, sinun täytyy palauttaa sormukseen tehdasasetukset, ennen kuin voit jatkaa sen käyttöä.

Onko Ourassa älykäs hälytystoiminto?

Oura-sormuksessa ei ole älykästä hälytystoimintoa eikä esimerkiksi ääni-, valo- tai värinähälytystä. Oura voi kuitenkin lähettää sinulle erilaisia ilmoituksia. Voit hallita ilmoitusasetuksiasi siirtymällä sovelluksen Koti Icon_Home.png -välilehden vasemman yläkulman valikkoon Icon_Bars_Menu.png > Asetukset > Ilmoitukset.

Miten tarkka Oura on?

Oura-sormuksen antureita on testattu useissa validointitutkimuksissa vertailemalla niiden tuloksia laboratoriotuloksiin.

• Lämpötila: Oura mittaa muutoksia jopa 0,13 °C:n (0,234 °F:n) tarkkuudella, sen mittaustarkkuus on jopa 0,36 °C (0,648 °F) ja sen tulokset vastaavat tutkimustason työkalujen tuloksia yli 99-prosenttisesti laboratorio-olosuhteissa ja 92-prosenttisesti normaaleissa käyttöolosuhteissa.
  • Hengitys: lääketieteelliseen sydänsähkökäyrään (EKG) verrattuna Ouran tarkkuus on jopa yksi hengitys minuutissa koko yön ajan.
  • Syke: Ouran yönaikaisen leposykkeen (RHR) tarkkuus on 99,6 % ja sykevälivaihtelun (HRV) 98 % verrattuna lääketieteelliseen sydänsähkökäyrään (EKG).
  • Uni: Ouran tulokset vastaavat laboratoriossa tehtäviä polysomnografia-unitestejä (PSG) 79-prosenttisesti.
  • Aktiivisuus: tutustu aktiivisuutta ja askeleiden mittaamista käsittelevään artikkeliimme.

Voiko Oura havaita koronaviruksen aiheuttaman covid-19-tartunnan?

Oura ei ole lääkinnällinen laite, eikä sitä ole tarkoitettu tietyn terveydentilan tai sairauden diagnosoimiseen, hoitamiseen, parantamiseen, tarkkailemiseen tai ehkäisemiseen.

Jos haluat tutkimustietoa covid-19-taudin puhkeamisesta, tutustu tähän englanninkieliseen artikkeliin Kalifornian yliopistossa San Franciscossa (UCSF) toteutetusta tuoreesta tutkimuksesta.

Miten sormusta kannattaa säilyttää silloin, kun en käytä sitä?

Jos aiot pitää yli kaksi viikkoa taukoa Oura-sormuksen käyttämisestä, suosittelemme asettamaan sormuksen virransäästötilaan, sillä se auttaa ehkäisemään akun heikentymistä.

Jos et käytä sormustasi päivällä, säilytä sitä tasaisella alustalla poissa suorista valonlähteistä, jotta sormus ei tuota virheellistä tietoa.

Millaisia tarjouskampanjoita Ouralla on?

Ouralla on satunnaisia tarjouskampanjoita. Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa (Twitter, Facebook, Instagram ja LinkedIn) tai tilaa uutiskirjeemme, niin saat tiedon uusimmista tarjouksistamme.

Tutustu myös Kerro kaverille -ohjelmaamme, jonka kautta sormuksen ostaja voi saada 50 €:n alennuksen.

Lisätietoa

Tuotteen turvallisuus ja käyttö
Oura-sormuksesta huolehtiminen
Oura-sovelluksen käyttöönotto