Tuotteen turvallisuus ja käyttö

Tähän artikkeliin on koottu (1) parhaita käytäntöjä ja hyödyllistä tietoa Oura-sormuksen käytöstä, (2) turvallisuustietoja ja (3) tuotetietoja.

Yleinen käyttö

Oura-sormusta voi käyttää vuorokauden ympäri. Se on suunniteltu päivittäiseen käyttöön.

Emme suosittele käyttämään Oura-sormusta muiden sormusten vieressä, sillä se voi tuntua epämukavalta tai johtaa sormusten naarmuuntumiseen.

Suosittelemme käyttämään Oura-sormusta ei-hallitsevassa kädessä. Näin rajoitat sormuksen hankautumista (ja naarmuuntumista) esineitä ja pintoja vasten, joihin tartut ja joita kosketat päivittäin.

Oura-sormus on vedenkestävä 100 metriin asti. Ouran vedenkestävyyden luokitus koskee normaalia käyttöä. Voit siis käyttää sitä esimerkiksi kevyessä vapaa-ajan sukelluksessa (esim. snorklatessa). Emme kuitenkaan suosittele sormuksen käyttämistä laitesukelluksessa tai upottamaan sormusta veteen yli 12 tunniksi.

Oura-sormus kestää kuumaa ja kylmää siinä missä ihosikin. Sormusta on turvallista käyttää porealtaassa, saunassa, kylmävesialtaassa ja kylmähoitolaitteessa. Oura-sormuksen alin käyttölämpötila on –10 °C (14 °F) ja ylin 52 °C (125 °F).

Sormuksen saumaton sisävalos on allergisoimaton ja ei-metallinen.

Oura salaa tietojensuojausmenetelmillä sormuksen ja sovelluksen välisen yhteyden. Henkilökohtaiset tietosi ovat siis täysin turvassa, vaikka sormuksesi joutuisi ulkopuolisten käsiin.

Oura-sovellus on saatavana App Store- ja Google Play -kaupoista. Tietoa yhteensopivista laitteista on täällä. Sormuksen laiteohjelmisto päivitetään automaattisesti suoraan Oura-sovelluksen kautta.

Jos et enää käytä vanhaa sormustasi, palauta siihen tehdasasetukset, minkä jälkeen voit antaa sen eteenpäin ystävälle tai perheenjäsenelle, jos se on edelleen käyttökelpoinen. Muussa tapauksessa pyydämme hävittämään sormuksen ja sen sisäisen akun paikallisen lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Hävittämiseen voi liittyä erityisrajoituksia. Laturi on sähkölaite, ja sen kierrättämisessä on noudatettava SER-jätteen kierrätysohjeita.

Muistikapasiteetti

Suosittelemme synkronoimaan Oura-sormuksen päivittäin Oura-sovelluksen kanssa. Oura-sormukseen mahtuu kuitenkin jopa kolmen viikon mittaustiedot käyttötavasta ja -tiheydestä riippuen. Sormuksesi pystyy siis jatkamaan tietojen tallentamista kolmen viikon ajan ilman, että sinun tarvitsee synkronoida sitä. Tämä voi olla tarpeen, jos haluat pitää lentokonetilan päällä poikkeuksellisen pitkään.

Huomaa kuitenkin, että lentokonetilan voi kytkeä kerrallaan päälle enintään seitsemäksi päiväksi. Tämä on seurausta siitä, että sormuksen asettaminen laturiin poistaa lentokonetilan automaattisesti käytöstä. Kun lentokonetila poistuu käytöstä, tiedot synkronoidaan automaattisesti sovellukseen lataamisen aikana. Jos haluat pitää lentokonetilan pitkään päällä, sinun on edelleen ladattava sormusta muutaman päivän välein akun kunnossa pysymisen ja päivittäisen toiminnan varmistamiseksi. Muista ottaa lentokonetila uudelleen käyttöön lataamisen jälkeen – lisäohjeita on tässä artikkelissa.

Akku ja lataaminen

Litiumpolymeeriakku 15 mAh (US6) – 22 mAh (US13), ei vaihdettavissa.

Täyteen ladattu akku kestää keskimäärin 4–7 päivää. Akunkestoon vaikuttavat sormuksen iän lisäksi se, kuinka usein käytät päiväaikaisia ja reaaliaikaisia toimintoja, kuten kuuntelet uniääniä jne. Jotta akunkesto säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään, noudata näitä vinkkejä ja parhaita käytäntöjä.

Sormuksen lataaminen täyteen kestää 20–80 minuuttia sen mukaan, kuinka paljon akussa on alussa varausta jäljellä.

Sormus ladataan langattomasti Oura-laturilla, joka toimitetaan sormuksen mukana.

Suosittelemme lataamaan sormuksen huoneenlämmössä. Laturi ei ole vedenkestävä, ja se on tarkoitettu vain sisäkäyttöön. Älä käytä tai säilytä laturia kosteassa ympäristössä, kuten kylpyhuoneessa.

Laturin virtajohto/jännite: USB-C-liitin. USB-nimellisjännite 5 V. Latausjohdon kanssa tulee käyttää IEC 62368-1 -standardin mukaista ulkoista 5 V:n tasavirtalähdettä. Laitteen käytettävissä oleva teho ei saa ylittää 15 wattia kolmen sekunnin kuluttua mitattuna.

Laturi täyttää kansainvälisen ICT- ja AV-laitteiden turvallisuusstandardin EN/IEC 62368-1 vaatimukset.

Puhdistus ja huolenpito

Kun haluat puhdistaa Oura-sormuksesi, voit huuhdella sen pienellä määrällä mietoa astianpesuainetta ja vettä. Kuivaa huolellisesti sekä kätesi että Oura-sormuksesi, ennen kuin asetat sormuksen takaisin sormeen.

Käsihuuhdetta voi käyttää Oura-sormus sormessa.

Jos noudatat tavallista tiukempia käsienpesurutiineja, voit toimia samoin kuin muiden korujen kanssa ja ottaa sormuksen sormesta käsienpesun yhteydessä erillistä puhdistamista varten.

Vältä sormuksen käyttämistä, kun teet voimaharjoittelua, käytät lapiota tai muita raskaita työkaluja tai kannat painavia metalli-, keramiikka- tai kiviesineitä. Vältä myös sormuksen käyttämistä sellaisten sormusten tai muiden esineiden vieressä, jotka on valmistettu metallista, keramiikasta, kivestä tai timanteista. Oura-sormus voi naarmuuntua tai aiheuttaa naarmuja pehmeämmistä metalleista valmistettuihin koruihin tai muihin esineisiin, kuten kullasta, hopeasta tai alumiinista valmistettuihin puhelimen kuoriin. Myös jotkin keraamiset puhelimen kuoret, joissa on pehmeä pinnoite, voivat naarmuuntua.

Älä jätä sormusta pitkäksi aikaa kuumalle alttiiksi.

Älä tee Oura-sormukseen tai sen akkuun reikää.

Etkö saa sormusta irti?

Muun muassa vuorokauden aika, nauttimasi ruoka ja juoma, kova treenaaminen ja korkeusmuutokset voivat vaikuttaa sormesi kokoon. Tällöin sormuksen irrottaminen sormesta voi olla hankalaa.

Jos sormus juuttuu sormeesi, kokeile näitä keinoja:

Kostuta sormesi kylmällä vedellä ja pienellä määrällä saippuaa ja yritä sitten irrottaa sormus kiertämällä sitä hitaasti.

Pidä kättä sydämen yläpuolella, kunnes verenpaineesi laskee, ja yritä sitten irrottaa sormus.

Hätätilanteessa tai jos sormus aiheuttaa sinulle kipua etkä pysty irrottamaan sormusta itse, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Turvallisuustietoja

Huomaa, että Oura-palveluja ei ole tarkoitettu minkään sairauden tai lääketieteellisen tilan diagnosoimiseen, hoitamiseen, parantamiseen tai ehkäisemiseen. Oura-palveluissa olevat tiedot ja ohjeet on tarkoitettu vain tiedoksi, eivätkä ne korvaa terveydenhoidon ammattilaisten tai lääkäreiden antamia palveluja. Ota aina yhteyttä lääkäriin, jos sinulla on kysyttävää terveydentilastasi tai muutoksista, joita aiot tehdä nukkumiseesi tai aktiivisuutesi Oura-palveluiden tietojen tai ohjeiden perusteella. Älä jätä lääketieteellisiä neuvoja huomioimatta tai viivyttele niiden hakemista Oura-palvelusta saamiisi tietoihin nojaten.

Oura ei ole vastuussa terveysongelmista, jotka voivat seurata Oura-palveluiden kautta saamistasi tiedoista tai ohjeista. Jos teet muutoksia uni- tai aktiivisuustottumuksiisi Oura-palveluiden perusteella, hyväksyt, että teet sen täysin omalla vastuullasi. On tärkeää kuunnella kehosi reaktioita. Jos esimerkiksi tunnet odottamatonta, toistuvaa tai pitkäaikaista kipua, uupumusta tai epämukavuutta muutettuasi unirytmiäsi tai aktiviteettejasi, on suositeltavaa kysyä neuvoa lääkäriltä ennen tällaisten muutosten jatkamista. Oura-palvelujen tiedot ja ohjeet voivat olla harhaanjohtavia, jos fysiologiset toimintosi ja reaktiosi poikkeavat merkittävästi väestön keskiarvoista lääketieteellisen tilan tai harvinaisten luontaisten ominaisuuksien takia.

Säilytä sormus lasten ulottumattomissa. Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille. Ota välittömästi yhteyttä lääkäriin, jos epäilet lapsen nielaisseen sormuksen.

Oura-sormus käyttää infrapunaledejä, punaisia ledejä ja vihreitä ledejä. Näiden ledien valo ei aiheuta terveysriskiä.

Vältä Oura-sormuksen käyttämistä, kun käsittelet paristoja tai työskentelet paristokäyttöisten laitteiden parissa. Muiden metallisormusten tapaan Oura-sormus voi aiheuttaa paristossa oikosulun, jos pariston katodi ja anodi koskettavat yhtä aikaa sormusta. Tästä voi seurata mahdollisesti vaarallinen sähköisku. Vältä tällaiset tilanteet asianmukaisilla varotoimilla.

Jos sormesi iho alkaa punoittaa tai ärsyyntyy sormuksen tai minkä tahansa muun Oura-tuotteen käytön seurauksena, lopeta käyttö välittömästi. Jos oireet jatkuvat 2–3 päivää Oura-tuotteen käytön lopettamisen jälkeen, ota yhteyttä ihotautilääkäriin.

Ole varovainen nostaessasi raskaita esineitä, jotta sormus ei jää kiinni kiinteisiin rakenteisiin.

Tietoa sähkömagneettisista kentistä

Oura-sormus on luokan 2 Bluetooth Smart® -laite. Bluetooth on käytössä vain pienen osan päivästä – reilusti alle 1 % ajasta. Tietoa siirretään jatkuvasti, kun sormus synkronoituu sovelluksen kanssa sekä laiteohjelmiston päivitysten aikana.

Oura-sormuksen kaltaisen laitteen ominaisabsorptionopeuden (SAR) raja-arvo on 2,0 W/kg pään ja vartalon alueelle. Oura-sormuksen SAR-arvo on 0,0003 W/kg. Vertailun vuoksi esimerkiksi kaikkien Yhdysvalloissa myytyjen matkapuhelimien tyypillinen SAR-arvo on 1,6 W/kg tai alle.

Jos haluat estää altistumisen sormuksen sähkömagneettiselle kentälle, voit ottaa käyttöön lentokonetilan.

Proposition 65 -varoitus

Tämän hetkisten tietojemme mukaan Oura-sormus ei sisällä kemikaaleja, joita Proposition 65 koskee, mutta emme voi taata tätä. Oura-sormukselle on tehty lukuisia testejä, ja testaamme sitä jatkossakin.

Jos saamme selville, että Oura-sormus sisältää kemikaaleja, joita Proposition 65 koskee, ilmoitamme asiasta käyttäjille välittömästi. Kuten edellä kuitenkin todettiin, useimmissa elektronisissa laitteissa on kemikaaleja, joita Proposition 65 koskee. Siksi ilmoitamme varmuuden vuoksi asiakkaillemme, että Oura-sormus saattaa sisältää näitä kemikaaleja.

Lisätietoja kemikaaleista, joita Proposition 65 koskee, on täällä: https://www.p65warnings.ca.gov/

Tuotetiedot

Ulkopinnan materiaalit

PVD-pinnoitettu titaani kullanvärisessä sormuksessa. PVD-pinnoitettu titaani hopeanvärisessä sormuksessa. Timantin kaltaisella DLC-hiilipinnoitteella pinnoitettu titaani muissa malleissa.

Sisäpinnan materiaalit

Allergisoimaton, ei-metallinen ja saumaton sisävalos. Lääketieteellisen laadun sisäpinta, joka ei sisällä BPA:ta.

Iskunkestävä liitos painetun piirilevyn ja sormuksen ulkokuoren välissä.

Yhteydet

Bluetooth Low Energy (Bluetooth Smart®)

EMF-turvallinen ja sisältää lentokonetilan

FCC-sertifioitu

Muut tiedot

Leveys: 7,9 mm

Paksuus: 2,55 mm – vihkisormuksen paksuinen

Paino: 4–6 grammaa (sormuksen koosta riippuen) – kevyempi kuin tavallinen sormus