Tuotteen turvallisuus ja käyttö

Tässä artikkelissa on vinkkejä sormuksen puhdistamiseen, turvallisuustietoja ja muita parhaita käytäntöjä liittyen Oura-sormuksen käyttöön.

Puhdistus, käyttö ja huolenpito

Puhdistus

Jos Oura-sormuksesi likaantuu, voit huuhdella sen pienellä määrällä mietoa astianpesuainetta ja vettä. Kuivaa huolellisesti sekä kätesi että Oura-sormuksesi, ennen kuin asetat sen takaisin sormeen.

Käsihuuhteen käyttäminen on turvallista. Jos voit käyttää sitä käsiisi, sormuskin kestää sen!

Jos noudatat tavallista tiukempia käsienpesurutiineja, voit toimia samoin kuin muiden korujen kanssa ja ottaa sormuksen sormesta käsienpesun yhteydessä erillistä puhdistamista varten.

Käyttö

Oura-sormusta voi käyttää vuorokauden ympäri. Se on suunniteltu päivittäiseen käyttöön.

• Sormus on vedenkestävä 100 metrin (328 ft) syvyyteen asti.

Sormus kestää samanlaista kuumuutta kuin ihosi: sitä voi käyttää turvallisesti porealtaassa ja saunassa.

Älä jätä sormusta pienten lasten ulottuville.

Huolenpito

Jotta sormus ei naarmuuntuisi tai vaurioituisi muuten, vältä sen käyttämistä, kun teet voimaharjoittelua, käytät raskaita työkaluja tai kannat painavia metalli-, keramiikka- tai kiviesineitä.

• Älä jätä sormusta pitkäksi aikaa kuumalle alttiiksi.

• Älä tee sormukseen tai sen akkuun reikää.

Ole varovainen, jos käsittelet paristoja Oura-sormus sormessa. Muiden metallisormusten tapaan sormus voi aiheuttaa paristossa oikosulun, jos pariston katodi ja anodi koskettavat yhtä aikaa sormusta.

Etkö saa sormusta irti?

Jos sormus juuttuu sormeesi, kokeile seuraavia keinoja:

• Kastele sormi kylmällä vedellä ja pienellä määrällä saippuaa ja yritä irrottaa sormus hitaasti kiertämällä.

• Pidä kättä sydämen yläpuolella, kunnes verenpaineesi laskee, ja yritä sitten irrottaa sormus.

Hätätilanteessa katkaise sormus leikkurilla kämmenpuolelta sormuksen ohuimmasta kohdasta, jotta et vaurioita akkua. Älä leikkaa Balance-mallin harjan kohdalta tai Heritage-mallin tasaisen alueen kohdalta.

Litiumpolymeeriakusta ei pitäisi vuotaa elektrolyyttiä, mutta jos elektrolyyttiä päätyy ihollesi tai silmiisi, huuhtele se vedellä ja ota välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Tuotetiedot

Ulkopuolen materiaalit

• Hopeanväriset sormukset: PVD-pinnoitettua titaania

• Muut mallit: timantin kaltaisella DLC-hiilipinnoitteella pinnoitettua titaania

Sisäpuolen materiaalit

• Allergisoimaton, ei-metallinen ja saumaton sisävalos

• Muistikapasiteetti: 6 viikkoa

• Akku: litiumpolymeeriakku (15 mAh (US6) – 22 mAh (US13)), ei vaihdettavissa

• Käyttölämpötila: alin –10 °C (14 °F) / ylin 54 °C (129 °F)

Muut tiedot

• Leveys: 7,9 mm

• Paksuus: 2,55 mm – tyypillisen vihkisormuksen paksuinen

• Paino: 4–6 grammaa (sormuksen koosta riippuen) – kevyempi kuin tavallinen sormus

• Lataus: konduktiivinen langaton lataus

• Latausaika: 20–80 minuuttia

• Latauslämpötila: 0–54 °C (32–129 °F) (suositellaan lataamaan huoneenlämmössä)

• Laturin johto/jännite: USB-C-liitin. USB-nimellisjännite 5 V. (Laturin kanssa on käytettävä virtalähdettä, joka täyttää rajoitettujen virtalähteiden standardin lausekkeen 2.5 vaatimukset. Laturi noudattaa kansainvälistä EN/IEC 60950-1 -standardia IT-laitteiden turvallisuudesta.)

Tiedonsiirtoyhteys: Bluetooth Low Energy (Bluetooth Smart®)

• Sormuksen laiteohjelmiston päivitykset: automaattiset päivitykset Oura-sovelluksen kautta

• Oura-sovellus: saatavilla App Storesta ja Google Play -kaupasta

• Tietosuoja: tietojen salaus, suojattu yhteys sormuksen ja sovelluksen välillä

Turvallisuustietoja

Oura-palveluita ei ole tarkoitettu sairauden tai terveydentilan diagnosoimiseen, hoitamiseen, parantamiseen tai ehkäisemiseen. Oura-palveluiden tiedot ja ohjeet on tarkoitettu vain tiedoksi, eivätkä ne korvaa lääkäreiden tai muiden lääketieteen asiantuntijoiden palveluita. Ota aina yhteyttä lääkäriin, jos sinulla on kysyttävää liittyen terveydentilaasi tai muutoksiin, joita aiot tehdä nukkumiseesi tai aktiivisuutesi Ouran tietojen tai ohjeiden perusteella. Älä jätä lääketieteellisiä neuvoja huomioimatta tai viivyttele niiden hakemista Oura-palvelusta saamiisi tietoihin nojaten.

Oura ei ole vastuussa terveysongelmista, jotka voivat olla seurausta Oura-palveluiden antamista tiedoista tai ohjeista. Jos muutat nukkumis- tai aktiivisuustottumuksiasi Oura-palveluiden perusteella, teet sen täysin omalla vastuullasi. Jos nukkumis- tai aktiivisuusmuutoksesi aiheuttavat kipua, väsymystä tai epämukavuutta, ota yhteyttä lääkäriin tai muuhun lääketieteen asiantuntijaan.

Varo, että sormus ei jää kiinni kiinteisiin rakenteisiin tai raskaisiin esineisiin ja aiheuta loukkaantumista.

Tietoa sähkömagneettisista kentistä

Oura-sormus on luokan 2 Bluetooth Smart® -laite. Bluetooth on käytössä vain pienen osan päivästä – reilusti alle 1 % ajasta. Tietoa siirretään jatkuvasti, kun sormus synkronoituu sovelluksen kanssa sekä laiteohjelmiston päivitysten aikana. Bluetooth-signaali ja -viestintä katkaistaan, kun olet paikallasi tai nukut.

Oura-sormuksen kaltaisen laitteen ominaisabsorptionopeuden (SAR) raja-arvo on 2,0 W/kg pään ja vartalon alueelle. Oura-sormuksen SAR-arvo on 0,0003 W/kg.

Proposition 65 -varoitus

Ouran tuotteissa voi olla kemikaaleja, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää ja syntymävikoja tai muita lisääntymiseen liittyviä ongelmia.

Lisätietoja Proposition 65:stä, joka tunnetaan myös nimellä Safe Drinking Water and Toxic Enforcement Act of 1986, on Kalifornian osavaltion terveysviranomaisen OEHHA:n (Office of Environmental Health Hazard Assessment's) virallisella sivustolla.