Oura ja sairaudet

Oura-sormus ei ole lääkinnällinen laite, eikä sitä ole tarkoitettu terveydentilan tai sairauksien diagnosoimiseen, hoitamiseen, parantamiseen, tarkkailemiseen tai ehkäisemiseen. Älä tee muutoksia lääkitykseesi, päivärutiineihisi, ravintoosi, unirytmiisi tai treeneihisi keskustelematta ensin lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Uniapnea

Uniapnea on yleinen sairaus, jossa hengitys katkeaa hetkellisesti unen aikana.

Oura-sormusta ei voi käyttää uniapnean diagnosoimiseen, mutta se voi antaa hyödyllistä tietoa unenlaadusta. Uniapneasta kärsivien henkilöiden syvän unen ja REM-unen määrä voi jäädä vähäiseksi, jolloin Oura-sovelluksessa voi näkyä paljon valveillaoloaikaa.

Tahdistin

Tahdistimen käyttäjät voivat yleensä käyttää Oura-sormusta. Ouran sähkömagneettisen kentän taajuus on suhteellisen matala, joten sen ei pitäisi häiritä tahdistimen toimintaa. Jos sinulla on sormusta käyttäessäsi epämukavia tuntemuksia, suosittelemme riisumaan sormuksen ja keskustelemaan lääkärin tai jonkun muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Oura ei voi taata tuotteidensa yhteensopivuutta implantoitujen laitteiden kanssa.

Rytmihäiriöt

Rytmihäiriöt, kuten eteisvärinä, ja muut sydänoireet voivat vaikuttaa joihinkin tietoihin, kuten leposykkeeseen, sykevälivaihtelulukemiin ja unen vaiheiden tarkkuuteen.

Verenkiertohäiriöt

Oura-sormuksella voi olla vaikeuksia mitata pulssisignaali henkilöiltä, jotka kärsivät Raynaud’n ilmiöstä tai muista sormien verenkiertohäiriöistä. Suosittelemme tällöin käyttämään sormusta etusormessa, keskisormessa tai nimettömässä parhaan signaalin varmistamiseksi.

Levottomat jalat -oireyhtymä

Levottomista jaloista kärsivällä henkilöllä Oura-sormus saattaa tallentaa yönaikaiset liikkeet valveillaoloaikana. Muilla yönaikaisilla liikkumishäiriöillä voi olla sama vaikutus.

Sydänsairaudet

Useimmissa tapauksissa Ouran omat algoritmit tuottavat tarkat leposykkeen ja sykevälivaihtelun (HRV) lukemat ja trendit.

Algoritmit on testattu ja vahvistettu vertaamalla tuloksia terveiden aikuisten mittaustuloksiin. Jos sinulla on sydänsairaus tai muita terveysongelmia, jotka aiheuttavat jatkuvia tai säännöllisiä rytmihäiriöitä, tai jos käytät lääkkeitä, jotka vaikuttavat sydän- ja verenkiertoelimistöön, Oura-sovelluksen näyttämissä leposyke- ja HRV-tiedoissa voi olla puutteita. Tämä voi näky aukkoina syke- ja HRV-kaavioissa. Joissain tapauksissa syke- ja HRV-tietoja ei voida näyttää lainkaan.