Miten Oura mittaa kehon lämpötilan?

Oura mittaa kehon lämpötilan sormen iholta. Muut päälle puettavat laitteet arvioivat kehon lämpötilan sykkeestäsi tai mittaamalla ympäristön lämpötilan ulospäin osoittavilla antureilla.

Oura mittaa kehosi lämpötilan yöllä, mikä on paras tapa vakioida olosuhteet ja varmistaa tarkin mahdollinen tulos. Päiväajan mittauksiin vaikuttavat helposti monet hallitsemattomat tekijät.

Kehon lämpötilatietojen tulkitseminen

Kehosi lämpötila ilmoitetaan poikkeuksena perustasosta. Jos lämpötila poikkeaa merkittävästi normaalitasosta (esim. sairauden takia), sovellus näyttää alhaisemman valmiuslukeman.

Valmius-välilehti näyttää kehosi edellisen yön keskilämpötilan verrattuna perustasoon (esim. +0,3 tai –0,2 astetta verrattuna tavanomaiseen keskilämpötilaan). Normaali vaihtelu on yleensä 0,5 °C (0,90 °F). Jos poikkeama on suurempi, jokin todennäköisesti koettelee kehoasi.

Kehon lämpötilan trendit

Kehon lämpötilan trendejä voi tarkastella kahdessa eri näkymässä.

Avaa trendinäkymä Valmius-välilehdeltä napauttamalla valmiuslukeman yllä olevaa Kehon lämpötila  -ruutua.

Päivittäinen-näkymä keskittyy lyhyen aikavälin lämpötilamuutoksiin. Se näyttää samat arvot, jotka näet Valmius-välilehdellä jokaisen yön osalta. Tästä näkymästä on helppo havaita, kun jokin alkaa painaa kehoasi ja sinun on ehkä syytä keskittyä lepäämiseen ja palautumiseen.

Trendi-näkymä on tarkoitettu lämpötilatrendien seuraamiseen pitkän ajan kuluessa. Jokaisen päivän osalta näytetään painotettu keskiarvo kehosi lämpötilan vaihtelusta suhteessa perustasoon kolmen päivän aikana. Lähimpien päivien painoarvo on suurempi.

Jos haluat tietää lisää Ouran kehon lämpötilan mittauksista, katso seuraava video: