Sijaintitietojen käyttäminen automaattisessa aktiviteettien tunnistuksessa

Tässä artikkelissa kerrotaan tuoreimmasta päivityksestä yhteen suosituimmista ominaisuuksistamme: automaattiseen aktiviteettien tunnistukseen. Olemme parantaneet aktiviteettien seurantaa lisäämällä reitti-, matka- ja nopeus- tai vauhtitiedot muutamista suosituimmista lajeista, kuten juoksusta, vaeltamisesta ja pyöräilystä.

Artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

• Sijaintitietojen käyttö automaattisessa aktiviteettien tunnistuksessa

• Näin pääset alkuun

• Miksi sijaintitietojen käyttö kannattaa sallia?

• Huomioitavaa

• Eri lajeista kerättävät tiedot

Huomaa, että tämä uusi toiminto julkaistaan käyttöön portaittain, jotta voimme tarjota parhaan käyttökokemuksen kaikille Oura-yhteisön jäsenille. Ominaisuutta voi aluksi käyttää vain 5 % iOS-käyttäjistämme, mutta pyrimme saamaan sijaintipalvelut kaikkien iOS-käyttäjien käyttöön jo lähitulevaisuudessa.

Sijaintitietojen käyttö automaattisessa aktiviteettien tunnistuksessa

Kun sallit Oura-sovelluksen käyttää sijaintitietojasi, saat aiempaa monipuolisemmat aktiivisuustiedot. Lajista riippuen sovellus voi näyttää sinulle suorituksen reitin, matkan, nopeuden ja vauhdin.

Uudet tiedot näkyvät kaikkien sellaisten tunnistettujen ja vahvistettujen aktiviteettien tiedoissa, joissa reitin, matkan, nopeuden tai vauhdin tallentaminen on mielekästä. Voit katsoa tiedot napauttamalla vahvistettua aktiviteettiä Koti Icon_Home.png- tai Aktiivisuus Icon_Activity.png -välilehdillä. Jos haluat tietää, mistä lajeista sijaintiin perustuvia tietoja kerätään, katso luettelo alla kohdassa Eri lajeista kerättävät tiedot.

Tässä yhteenveto uusista tiedoista:

• Reitti. Näyttää kartalla treenin lähtöpisteen, päätepisteen ja reitin.

• Matka. Näyttää treenin tarkan matkan maileina tai kilometreinä (Oura-sovelluksen asetusten mukaan).

Vauhti tai nopeus (aktiviteetin tyypin mukaan). Näyttää treenin keskivauhdin ja jokaisen mailin tai kilometrin ajan.

Huom.! Sinulla on oltava puhelin mukanasi treenin aikana, jotta voit saada sijaintiin perustuvia tietoja. Oura-sovelluksen on oltava myös laitteessasi avoinna ja käynnissä taustalla, ennen kuin aloitat treenin.

Näin pääset alkuun

Vaihe 1: Päivitä sovellus ja salli Ouran käyttää tietoja

• Päivitä Oura-sovellus uusimpaan saatavilla olevaan versioon.

Koti Icon_Home.png -näkymässä näytetään ilmoitus aina, kun päivitys on saatavilla. Jos ilmoitus jää sinulta huomaamatta, voit tarkistaa päivitykset myös suoraan App Storesta. Kirjoita hakukenttään Oura. Näet sovelluksen sivulta, onko päivitystä saatavilla.

Jos sijainnin käyttö automaattisesti tunnistetuissa aktiviteeteissa on saatavilla laitteellesi ja Oura-tilillesi (*ominaisuus tuodaan saataville portaittain), näet tietokortin seuraavan kerran, kun suoritat Ouran tunnistaman aktiviteetin.

Voit antaa Ouralle luvan kerätä sijaintitietoja valitsemalla Jatka. Jos et halua käyttää ominaisuutta, valitse Ei kiitos.

Jos valitset Jatka, käyttöjärjestelmä pyytää sinua vahvistamaan, että haluat käyttää kaikkia Oura-sovelluksen nykyisiä ja tulevia sijaintiin perustuvia ominaisuuksia.

Huomaa, että sijantiasi ei ikinä jaeta Ouran ulkopuolelle ja että voit poistaa sijainnin käyttöoikeuden milloin tahansa laitteen asetuksista. Lisäohjeita on tämän artikkelin loppupuolella Huomioitavaa-osiossa.

Jos et toistaiseksi halua Oura-sovelluksen käyttävän sijaintitietojasi, voit ottaa ominaisuuden myös myöhemmin käyttöön Asetuksista Icon_Settings.png. Avaa hampurilaisvalikko Icon_Bars.png Koti Icon_Home.png -näkymän vasemmasta yläkulmasta > valitse Asetukset Icon_Settings.png. Napauta Yleiset-osiossa Sijainti > ota käyttöön Ouran sijaintiominaisuudet.

Kun olet ottanut sijaintiominaisuudet käyttöön Ourassa, seuraavaksi sinun on sallittava ne laitteesi asetuksissa, jos et sallinut sijaintitietojen käyttöä aiemmin. Avaa laitteesi Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut ja varmista, että sijaintipalvelut ovat päällä. Vieritä sitten alaspäin ja valitse Oura > valitse Salli sijainnin käyttö -asetukseksi Aina.

Vaihe 2: Ala kerätä ja käyttää uusia aktiivisuustietoja

Seuraavaksi onkin sitten aika lähteä lenkille, pyöräilemään tai vaikkapa patikoimaan kavereiden kanssa (*katso luettelo lajeista alla). Kun olet sallinut sijaintitietojen käytön ja vahvistat ensimmäisen aktiviteettisi, se näkyy Koti Icon_Home.png- ja Aktiivisuus Icon_Activity.png -välilehdillä. Valitse Näytä tiedot aktiviteettikortissa, joka näkyy Koti Icon_Home.png -välilehden yläosassa, ja saat yhteenvedon tuoreimmasta suorituksestasi. Jos kortti jää sinulta huomaamatta, näet treenin tiedot myös vierittämällä Koti Icon_Home.png -näkymässä Aktiviteetit-osioon ja napauttamalla haluamaasi aktiviteettia. Voit myös siirtyä Aktiivisuus Icon_Activity.png -välilehdelle ja napauttaa mitä tahansa Treenit-osion korttia, niin näet tismalleen samat tiedot.

Uudet treenitiedot vaihtelevat eri lajien välillä, mutta voit saada jotkin edellä mainituista tiedoista: (1) reitin kartalla, (2) matkan ja (3) keskinopeuden tai -vauhdin.

Huomaa, että tietoja ei ole saatavilla jokaisesta tunnistetusta ja vahvistetusta aktiviteetista. Vain tietyistä lajeista voidaan kerätä merkityksellistä sijaintitietoa. Toivomme, että tulevaisuudessa pystymme hyödyntämään sijaintitietoja entistä useammissa lajeissa. Pyrimme aina parantamaan tuotteitamme, joten ota meihin yhteyttä täällä tai sosiaalisessa mediassa (@ouraring), jos sinulla on ideoita uusista lajeista.

Miksi sijaintitietojen käyttö kannattaa sallia?

Sallimalla sijaintipalvelujen käytön Oura-sovelluksessa pystyt muodostamaan kokonaisvaltaisemman kuvan aktiivisuudestasi. Kun käytössäsi on enemmän tietoa, ymmärrät paremmin päivittäistä aktiivisuuttasi ja miten sen vaikuttaa uneesi, palautumiseesi ja yleiseen hyvinvointiisi.

Sijainnin seuraaminen auttaa myös Ouraa parantamaan aktiviteettien tunnistusta ajan myötä. Aktiviteeteista kerättävät tiedot voivat vaihdella sen mukaan, liikutko ulkona, kotona, salilla jne. – tällaiset yksityiskohdat eivät jää huomaamatta Ouralta. Haluamme tuottaa sinulle ennen kaikkea tarkkaa tietoa, jonka pohjalta voimme tarjota yksilöllistä ja merkityksellistä opastusta.

Sallimalla sijaintipalvelujen käytön annat Ouralle myös mahdollisuuden tarjota sinulle uusia sijaintiin, matkustamiseen ja uneen liittyviä ominaisuuksia heti, kun sellaisia julkaistaan. Tällaiset ominaisuudet voivat liittyä esimerkiksi siihen, miten ilmanlaatu, jetlag, korkeus tai vastaavat tekijät vaikuttavat kehosi kykyyn levätä ja palautua.

Huomioitavaa

Suosittelemme kaikkia automaattisen aktiviteettien tunnistuksen ystäviä ja käyttäjiä asettamaan Ouran sijaintipalvelujen asetukseksi Aina päällä. Jotta ominaisuus toimisi oikein, GPS-sijaintisi on oltava saatavilla heti treenin alusta alkaen. Muutoin esimerkisi pyörä- tai juoksulenkin reitti ja kartta voivat jäädä tallentumatta.

Icon_Arrow_Right.png Avaa laitteesi Asetukset > valitse Tietosuoja > Sijantipalvelut ja varmista, että sijaintipalvelut ovat päällä. Vieritä sitten alaspäin ja valitse Oura > valitse Salli sijainnin käyttö -asetukseksi Aina.

Icon_Arrow_Right.png Jos haluat myöhemmin estää Ouraa seuraamasta sijaintiasi, seuraa näitä samoja ohjeita ja valitse lopuksi Ei koskaan.

Sijaintitietojasi ei koskaan jaeta Oura-sovelluksesi ulkopuolelle tai kolmannelle osapuolelle ilman lupaasi.

Reittitiedot ja kartta ovat saatavilla myös manuaalisesti lisätyille treeneille ja Applen Terveys-sovelluksesta tai Google Fitistä tuoduille treeneille – kunhan Ouran Sijaintipalvelut-asetukseksi on valittu Aina, puhelimesi on mukanasi treenin aikana ja avaat Oura-sovelluksen laitteessasi ennen treenin aloittamista.

Jos suljet Oura-sovelluksen taustalta, sijaintitietojen kerääminen keskeytyy siihen asti, kunnes käynnistät sovelluksen uudelleen. Suosittelemme siksi, ettet sulje Oura-sovellusta taustalta aktiviteetin tai treenin aikana.

Eri lajeista kerättävät tiedot

Jos haluat tietää, mistä lajeista on saatavana sijaintiin perustuvia lisätietoja, tämä on oikea osio. Alle on kootty yhteenveto lajeista.

Reitti, matka ja nopeus ovat saatavilla seuraavista automaattisesti tunnistetuista lajeista:

Icon_Arrow_Right.png ulkona tapahtuva pyöräily, laskettelu, lumilautailu, maastopyöräily, rullaluistelu, surffaus ja luistelu.

Reitti, matka ja vauhti ovat saatavilla seuraavista automaattisesti tunnistetuista lajeista:

Icon_Arrow_Right.png ulkona tapahtuva hiihto, soutu, juoksu, kävely, vaeltaminen, ratsastus, HIIT, sauvakävely ja suunnistus.

Matka on saatavilla seuraavista automaattisesti tunnistetuista lajeista:

Icon_Arrow_Right.png ulkona tapahtuva kiipeily ja cross-training.