Näin ilmoitat tietoturvaongelmasta

Jos havaitset tietoturva- tai yksityisyydensuojaongelman jossakin Ouran tuotteista tai palveluista tai Ouran verkkosivustolla, lähetä sähköpostia osoitteeseen security@ouraring.com

Liitä mukaan seuraavat tiedot:

• laitteen tyyppi, käyttöjärjestelmä, selain tai sovellusversio
  • ruutukaappaus tai video tietoturvaongelmasta
  • haavoittuvuuden kuvaus tai ohjeet sen toistamiseen.

Voit ilmoittaa osoitteeseen security@ouraring.com myös tietojenkalasteluyrityksistä. Lisätietoja huijaussähköpostien ja -sivustojen tunnistamisesta on tässä artikkelissa.

Kiitos, että autat säilyttämään Oura-yhteisön turvallisena paikkana!

Huijausviestien ja -sivustojen tunnistaminen

Tarkista verkkotunnuksen aitous

Huijausviestit tulevat usein Ouran virallista verkkotunnusta muistuttavista verkkotunnuksista, kuten @ouraringmedia. Oura lähettää viestejä kuitenkin vain seuraavista verkkotunnuksista:

• @ouraring.com

Jos sähköpostiviesti on lähetetty jostain muusta verkkotunnuksesta, se ei ole Ouralta.

Tarkista linkkien aitous

Huijausviesteissä voi olla linkkejä väärennetyille Oura-verkkosivuille, jotka yrittävät varastaa tietosi. Älä napsauta epäilyttävissä viesteissä olevia linkkejä.

Aito linkki Ouran sivustoon alkaa aina https://ouraring.com/ tai vastaavalla maakohtaisella URL-osoitteella, kuten https://es.ouraring.com/https://it.ouraring.com/ tai https://ouraring.co.uk.

Jos napsautat linkkiä, ja se vie sinut Ouran sivustoa muistuttavalle sivulle, jonka osoite ei kuitenkaan ala edellä mainitulla tavalla, kyseessä on huijaussivu. Sulje sivu välittömästi.

Tarkista sivuston osoite

Kiinnitä erityistä huomiota kirjoitusvirheisiin Ouran nimessä. Jos Oura on kirjoitettu sivuston nimessä väärin, sivusto on väärennetty.

Tarkista, näkyykö selaimessa lukkokuvake

Suojatun sivuston tunnistaa lukkokuvakkeesta  selaimen osoiterivillä. Kaikilla Ouran sivustoilla on tämä kuvake. Jos kuvaketta ei näy osoiterivillä, yhteyttäsi sivustoon ei ole suojattu. Älä anna mitään henkilökohtaisia tietoja, jos et näe tätä lukkokuvaketta.

Toinen tapa tunnistaa suojattu sivusto on varmistaa, että sen URL-osoite alkaa "https" eikä "http".

Kiinnitä huomiota manipuloivaan tai uhkaavaan sävyyn

Huijausviesteissä ja -sivustoissa vedotaan usein kiireellisyyteen ja uhataan tilin sulkemisella tai maksun viivästymisellä, jos et napsauta linkkiä tai toimita tiettyjä tietoja välittömästi. Vältä tietojen luovuttamista tai ponnahdusikkunoiden napsauttamista, jos et ole varma pyynnön aitoudesta.

Jos uskot joutuneesi Ouran nimissä tehdyn tietojenkalastelun uhriksi, ota yhteyttä osoitteeseen security@ouraring.com. Tiimimme käsittelee yhteydenottosi ja kertoo, onko lisätoimille tarvetta.