Latausongelmien vianmääritys

Onko sinulla ongelmia Oura-sormuksen lataamisessa? Tähän artikkeliin on koottu ohjeita ja suosituksia latausongelmien varalta.

Alustava vianmääritys
Onko vika laturissa vai sormuksessa?
Kolmannen sukupolven laturit
Toisen sukupolven laturit

Jos sinun on ostettava uusi laturi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Muista kertoa, minkä kokoisen laturin tarvitset (sormuksesi koon mukaan). Voit tarkistaa Oura-sormuksesi koon sen sisäpinnalta QR-koodin vierestä tai Oura-sovelluksesta: napauta sormuskuvaketta Icon_Ring_Battery.png Koti Icon_Home.png -välilehden oikeassa yläkulmassa ja pyyhkäise vasemmalle.

Alustava vianmääritys

1. Varmista, että sormus on asetettu oikein sopivan kokoiseen laturiin. Jos näin on, laturin etuosassa palaa pieni valo.
  2. Kokeile toista USB-A–USB-C-latausjohtoa.
  3. Käännä USB-C-johdon pää toisin päin ja liitä se takaisin laturiin.
  4. Kokeile toista virtalähdettä. USB-virtajohdon kanssa tulee käyttää IEC 62368-1 -standardin mukaista ulkoista 5 V:n tasavirtalähdettä. Laitteen käytettävissä oleva teho ei saa ylittää 15 wattia kolmen sekunnin kuluttua mitattuna.

Onko vika laturissa vai sormuksessa?

Jos alustava vianmääritys ei ratkaise ongelmaa, seuraava vaihe on selvittää, onko vika sormuksessa vai laturissa.

Kolmannen sukupolven laturit

Kolmannen sukupolven latureissa on testaustoiminto, jolla laturin toiminnan voi tarkistaa. Testaamista varten kytke laturi virtalähteeseen ilman sormusta.

Merkkivalon tulisi syttyä valkoisena ja hiipua sitten hiljalleen sammuksiin.

• Jos laturin valo syttyy, se toimii oikein, ja vika on todennäköisesti sormuksessa. Jos näin on, lähetä tukipyyntö ja tiimimme auttaa sinua mahdollisimman pian.
  • Jos laturin valo ei syty, laturi on todennäköisesti viallinen. Kun teet tukipyynnön, liitä mukaan kuva tai video edellä kuvatuista vianmääritysvaiheista, jotta tiimimme voi vahvistaa ongelman.

Kolmannen sukupolven latureissa on myös monivärinen RGB-ledimerkkivalo, joka kertoo latauksen tilan:

Merkkivalon värien merkitys (Huomaa, että värit eivät ole käytössä, jos lataat toisen sukupolven sormusta kolmannen sukupolven laturilla.)

Jos valo vilkkuu sinisenä, sormusta ei ole vielä yhdistetty laitteeseen, ja se on valmis muodostamaan Bluetooth-pariliitännän. Tämä valo näkyy kahdessa tilanteessa:

1. kun olet ottamassa sormusta käyttöön ensimmäisen kerran
  2. kun olet palauttanut sormukseen tehdasasetukset etkä ole yhdistänyt sitä sen jälkeen laitteeseen.

Jos valo vilkkuu punaisena, kun sormus on laturissa:

1. Ota sormus pois laturista ja aseta se sitten siihen takaisin. Toista tämä muutaman kerran ja kokeile, pystytkö muodostamaan toimivan latausyhteyden (eli alkaako valo vilkkua valkoisena).
  2. Varmista, että sormuksessa on uusin laiteohjelmisto. Oura-sovelluksen Koti-välilehden yläosaan ilmestyy viesti, jos laiteohjelmistopäivitys on saatavilla.
  3. Palauta Oura-sormukseen tehdasasetukset. Katso ohjeet tehdasasetusten palauttamiseen tästä artikkelista.

Jos laturin valo palaa edelleen punaisena, kun olet kokeillut edellä kerrottuja ratkaisuja, sormuksessa voi olla vika. Ota yhteyttä tiimiimme täällä ja kerro, mitä vianmääritysvaiheita olet jo kokeillut.

Toisen sukupolven laturit

Jos sinulla on toisen sukupolven laturi, voit kokeilla helppoa laturin kotitestiä:

1. Liitä aluksi Oura-sormuksen laturin johto virtalähteeseen.
  2. Aseta sitten erillisen USB-johdon metallipää latausvalon yläpuolelle kohtaan, johon sormus yleensä asetetaan, kuten alla olevassa kuvassa.

Huomautus: Varmista, että USB-johdon metallipää koskettaa laturin keskiosaa, johon Oura-sormus yleensä asetetaan. Jos osat eivät kosketa toisiaan, valo ei todennäköisesti syty.

Jos et saa laturin valoa syttymään noudattamalla vaiheita 1 ja 2, kokeile asettaa sormus laturiin vielä kerran ja katso, syttyykö laturin valo.

• Jos laturin valo syttyy, laturi toimii, ja vika on todennäköisesti sormuksessa. Tee tällöin tukipyyntö, ja tiimimme auttaa sinua mahdollisimman pian.
  • Jos laturin valo ei syty, laturi itsessään on todennäköisesti viallinen. Kun teet tukipyynnön, liitä mukaan kuva tai video edellä kuvatuista vianmääritysvaiheista, jotta tiimimme voi vahvistaa ongelman.

Oura-sormuksen kahden vuoden takuu kattaa myös laturin. Jos pystymme vahvistamaan laturin vian kuvastasi tai videostasi, toimitamme sinulle uuden laturin.