Veren happisaturaation (SpO2) mittaus

Veren happisaturaation mittaus saapuu käyttäjille asteittain, eikä se välttämättä ole heti kaikkien Oura-jäsenten saatavilla.

The Oura Ring Gen3 can detect overall blood oxygen saturation levels, and variation in those levels, while you sleep. Mittaukset kertovat, kuinka tehokkaasti kehosi kuljettaa ja imee happea, joten ominaisuus on hyödyllinen yleisen terveydentilan mittari. Mittaukset paljastavat myös mahdolliset hengityshäiriöt yön aikana.

Happisaturaation mittausta voi käyttää vain kolmannen sukupolven sormuksilla.

Miten veren happisaturaation mittaus toimii?
Näin käytät veren happisaturaation mittauksen ominaisuuksia
Veren happisaturaation mittauksen vianmääritys
Huomioitavaa
Lisätietoa

Miten veren happisaturaation mittaus toimii?

Oura-sormus mittaa ääreisalueelta veresi happisaturaatiotasoja (SpO2) lähettämällä unesi aikana sormuksen punaisista ledeistä ja infrapunaledeistä valoa sormeesi ja mittaamalla sitten heijastuvan valon määrän. Runsaasti happea sisältävä veri heijastaa enemmän punaista valoa kuin infrapunavaloa, kun taas vähähappinen veri heijastaa enemmän infrapunavaloa kuin punaista valoa.

Voit tarkastella veren happipitoisuuden mittaustuloksia Oura-sovelluksen Uni Icon_Moon.png -välilehdellä. Veren keskimääräinen happipitoisuus kertoo kehosi happipitoisen veren osuuden prosentteina. Hengityksen säännöllisyyden kaavio näyttää yönaikaisen hengitysrytmisi ja veresi happipitoisuuden muutokset. Kyseessä on eri asia kuin hengitystiheys, joka mittaa hengitysten määrää minuutissa (bpm). Veren keskimääräinen happipitoisuus ja hengityksen säännöllisyys mitataan yli kolmen tunnin mittaisten unijaksojen aikana.

Näin käytät veren happisaturaation mittauksen ominaisuuksia

Veren keskimääräisen happipitoisuuden ja hengityksen säännöllisyyden seuranta ovat oletusarvoisesti käytössä. Näin voit poistaa ne käytöstä:

1. Avaa Oura-sovelluksen Koti Icon_Bars_Menu.png -välilehden valikko Icon_Home.png.
  2. Valitse Icon_Lungs.png Hengityksen säännöllisyys.
  3. Kytke ominaisuus pois päältä Hengityksen säännöllisyys -painikkeella.

Huomaa: sormuksesi ja sovelluksen välillä on oltava Bluetooth-yhteys, jotta voit kytkeä ominaisuuden päälle tai pois päältä.

Napauta seuraavan yli kolmen tunnin mittaisen unijaksosi jälkeen Uni-välilehteä. Välilehdellä voit tarkastella yönaikaista veren keskimääräisen happipitoisuuden lukemaa ja hengityksen säännöllisyyden kaaviota.

Epäillyt häiriöt yönaikaisessa hengityksessäsi näkyvät kaavion värikoodatulla aikajanalla. Tulokset esitetään 15 minuutin välein mitattuna.

• Ihanteellinen: ei merkittäviä häiriöitä.
  • Hyvä: lieviä häiriöitä (tummansininen viiva).
  • Kohtalainen: kohtalaisia häiriöitä (vaaleansininen viiva).
  • Kiinnitä huomiota: voimakkaita häiriöitä (valkoinen viiva).

Jos hengitysrytmisi on yön aikana ihanteellinen, Oura-sovellus ei näytä hengityksen säännöllisyyden kaaviota. Napauttamalla sovelluksen lisätietokuvaketta Icon_Info.png voit lukea lisää hengityksen säännöllisyydestä, säännöllisyyden parantamisesta ja kaavioiden tulkitsemisesta.

Veren happisaturaation mittauksen vianmääritys

Jos et näe veren happipitoisuuden tietoja vähintään kolmen tunnin mittaisen unijakson jälkeen, kokeile seuraavia keinoja:

• Varmista, että sinulla on asennettuna sovelluksen ja sormuksen laiteohjelmiston uusimmat versiot.
  • Varmista, ettei sormuksesi ole lentokonetilassa.
  • Ota laitteesi Bluetooth-yhteys käyttöön.
  • Varmista ennen nukkumaanmenoa, että sormuksesi akun varaus on vähintään 30 %.
  • Varmista, että sormuksesi istuu napakasti ja että ledianturit ovat sormesi alapuolella eli kämmenpuolella.

Huomioitavaa

• Happisaturaation mittausta voi käyttää vain kolmannen sukupolven sormuksilla.
  • Suuret vaihtelut yönaikaisissa veren happipitoisuuden mittauksissa voivat olla merkki siitä, että jokin asia vaikuttaa terveydentilaasi, kuten sairaus, korkeusolosuhteet tai hengitysongelmat.
  • Oura-sormus ei ole lääkinnällinen laite, eikä sitä ole tarkoitettu terveydentilan tai sairauksien diagnosoimiseen, hoitamiseen, parantamiseen, tarkkailemiseen tai ehkäisemiseen. Älä tee suuria muutoksia terveystottumuksiisi keskustelematta ensin lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.
  • Veren happipitoisuuden mittausta hyödyntävät ominaisuudet käyttävät punaisia ledejä ja infrapunaledejä koko yön ajan, mikä voi vaikuttaa sormuksesi akun kestoon. Suosittelemme ottamaan akun varaustason ilmoitukset käyttöön, jotta muistat ladata akun tarvittaessa ennen nukkumaanmenoa.

Lisätietoa

Miten hallitsen ilmoituksia?

Tutustu 3. sukupolveen

Miten Oura mittaa hengitystiheyttä?

Veren happisaturaation (SpO2) mittaus The Pulse -blogissa (englanniksi)

Mitä veren happisaturaation (SpO2) mittaus merkitsee terveyden kannalta? (englanniksi)

Miten kehitimme veren happisaturaation (SpO2) mittauksen ominaisuutta(englanniksi)