Treenisyke

Ouran treenisyke (WHR) tallentaa sykkeesi treenien aikana. Yhdessä päiväaikaisen sykkeen (DHR), reaaliaikaisen sykkeen ja leposykkeen (RHR) kanssa se auttaa muodostamaan kokonaisvaltaisen kuvan sykkeestäsi vuorokauden aikana.

Treenisykettä voi käyttää vain kolmannen sukupolven sormuksilla.

Miten treenisyke toimii?
Näin käytät treenisykettä
Huomioitavaa
Lisätietoja

Miten treenisyke toimii?

Kolmannen sukupolven Oura-sormus mittaa ledivalojen avulla sykettäsi koko päivän ajan, mutta runsas liikkuminen aiheuttaa normaaliin päiväaikaisen sykkeen mittaukseen liikaa häiriöitä, jotta syke voitaisiin mitata samalla tavalla myös treenien aikana (lisätietoja on artikkelissa Mistä aukot sykekaavioissa voivat johtua?).

Kun treenisykkeen mittaus on käynnissä, Oura-sormus kasvattaa vihreiden ledien näytteenottotaajuutta, mikä parantaa mittaustulosten tarkkuutta. Treenin jälkeen Oura-sovellus näyttää kuvaajan treenisykkeestä ja treenin hyödyistä kertovan viestikortin Koti Icon_Home.png -välilehdellä.

Jos otat puhelimesi mukaasi ja sijaintipalvelut ovat käytössä, sovellus näyttää treenisi reitin ja matkan (lisätietoja on artikkelissa Sijaintitietojen käyttäminen automaattisessa aktiviteettien tunnistuksessa).

Näin käytät treenisykettä

1. Jos haluat tallentaa treenin reitti- ja matkatiedot, varmista ennen treeniä, että sijaintipalvelut ovat käytössä puhelimessasi , ja ota puhelin mukaasi. Muussa tapauksessa voit jättää puhelimen kotiin, ja sormus tallentaa silti treenisykkeesi.
    • Sijaintipalveluja voi käyttää treeneissä toistaiseksi vain iOS-laitteilla.
  2. Napauta Tallenna treenisyke -painiketta Koti Icon_Home.png -näkymän Aktiivisuustavoitteen edistyminen -kortilla.
    • Voit myös valita Tallenna treenisyke -vaihtoehdon plus-painikkeen aukeavasta valikosta.

1. Valitse laji
  • Treenisykkeen voi toistaiseksi mitata kävely-, juoksu- ja pyörälenkeistä. Muita lajeja lisätään myöhemmin.

1. Aloita tallennus napauttamalla Tallenna-painiketta. Voit keskeyttää treenin ja jatkaa sitä milloin vain.

1. Kun olet valmis, lopeta treenisykkeen tallennus napauttamalla Keskeytä ja Lopeta treeni.
  • Muista lopettaa treenin tallennus sovelluksesta. Käyntiin jäänyt tallennus voi vaikuttaa sormuksen akun kestoon.
  • Katso treenin tiedot (kuten keskisyke, alin syke ja ylin syke) sekä viestit, joissa analysoidaan treenisykettäsi suhteessa Oura-lukemiisi tai viimeaikaisiin treeneihisi.

1. Voit muokata treeniäsi samalla tavalla kuin muokkaisit manuaalisesti lisäämääsi treeniä.
  2. Treenisykkeesi näkyy oranssilla Koti Icon_Home.png -välilehden sykekäyrässä.

1. Näet lisätietoja napauttamalla Koti Icon_Home.png -välilehden sykekuvaajaa. Napauta Treenit-kohtaa, niin näet tarkempia tietoja treenisykkeestäsi. Valitse Lue lisää, jos haluat lisätietoja sykealueista ja niiden vaikutuksesta sydän- ja verenkiertoelimistösi kuntoon.

Huomioitavaa

• Treenisyke voi vaikuttaa sormuksesi akunkestoon, jos toiminto jää päälle liian pitkäksi aikaa. Saat ilmoituksen, jos treeni on ollut käynnissä yli kolme tuntia.
  • Treenisykettä voi käyttää vain kolmannen sukupolven sormuksilla.
  • Treenisyke (WHR) ei ole sama kuin päiväaikainen syke (DHR). Treenisykkeen mittauksessa käytetään suurempaa näytteenottotaajuutta, jotta sykkeesi voidaan tallentaa tarkasti treenin aikana. Päiväaikaisen sykkeen mittauksessa sykkeesi mitataan harvemmin päivän aikana.
  • Treenisyke ei ole sama kuin automaattinen aktiviteettien tunnistus (AAD), vaikka ne toimivatkin hyvin yhdessä. Muista ottaa käyttöön puhelimesi sijaintipalvelut, pitää Oura-sovellus käynnissä ja ottaa puhelin mukaasi treeneihin, jos haluat saada reitti- ja matkatiedot sykelukemien lisäksi.
  • Oura asettaa manuaalisesti tallennetut treenisykkeet etusijalle suhteessa kolmannen osapuolen sovelluksista tuotuihin treeneihin. Jos siis tallennat saman treenin Ouran treenisyketoiminnolla ja toisella puettavalla laitteella, vain treenisyketallennuksen tiedot näkyvät Oura-sovelluksessa.

Lisätietoja

Lue lisää treenisykkeestä blogistamme (englanniksi)

Mistä aukot sykekaavioissa voivat johtua?

Sijaintitietojen käyttäminen automaattisessa aktiviteettien tunnistuksessa