Oura API v2

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Oura API v2:sta on tässä artikkelissa.

Ouran teknologiajohtaja (CTO) Teemu Kurppa loi Ouran ohjelmointirajapinnan (API) ensimmäisen version (v1) vuonna 2016 sankarillisesti vain muutamassa viikossa. Oura API v1 on palvellut meitä hyvin, mutta nyt on päivityksen aika: visionamme on tehdä Oura APIsta kumppaneillemme helpoin ja hyödyllisin puettavan laitteen API.

Tammikuussa 2022 julkaisimme Oura APIn toisen version (v2) visiomme tueksi. Oura API v2 hyödyntää nykyaikaistettua tietoarkkitehtuuria, mikä mahdollistaa vahvemman tietoturvan, paremman skaalautuvuuden, uusia toimintoja, tehokkaamman toiminnan ja uusien tietojen tarjoamisen APIn kautta.

Oura API v2:n kautta on mahdollista noutaa lukuisia uusia tietopisteitä. Lisäämme heti julkaisun yhteydessä uusia tietoalueita, jotka eivät ole saatavilla Oura API v1:n kautta:

1. Päiväaikainen syke (HR). Oura-sormuksen kolmas sukupolvi sisältää päiväaikaisen sykkeenmittauksen, ja nyt mittaustulokset voi noutaa myös APIn kautta.
  2. Treenit. Tiedot alati kasvavasta lajivalikoimasta kertovat, miten käyttäjä treenaa ja liikkuu.
  3. Harjoitukset. Tiedot siitä, miten käyttäjät hyödyntävät Oura-sovelluksen ohjattuja ja ohjaamattomia harjoituksia, mukaan lukien biometriset trendit harjoitusten aikana.
  4. Tunnisteet. Tunnisteisiin sisältyvät aktiviteetit, ympäristötekijät, oireet, tunteet ja muut tekijät, jotka antavat lisäkontekstia Oura-sormuksen tuottamille objektiivisille tiedoille.

Lisätietoja tiedoista, jotka ovat saatavilla Oura API v2:n kautta, on API-dokumentaatiossa

Uusia tietoalueita lisätään Oura API v2:een vaiheittain sitä mukaan, kun tietoarkkitehtuurin päivitys valmistuu. Unen ja valmiuden tietoalueet lisätään pian alkuperäisen julkaisun jälkeen.

Pyrimme aina kehittymään ja varmistamaan, että Oura-sormus on puettavista laitteista helpoin ja hyödyllisin integroida. Uusien tietojen lisäksi kehitämme paranneltuja toiminnallisuuksia, jotka mahdollistavat Oura-tietojen käytön uudella tavalla. Tarkoituksenamme on tarjota myöhemmin esimerkiksi webhookeja tietojen reaaliaikaista toimittamista varten sekä hiekkalaatikkoympäristö, jotta et tarvitse Oura-sormusta Oura API -kokeiluja varten.

Onko sinulla ideoita, miten voisimme vielä parantaa Oura APIa? Tarvitsetko apua alkuun pääsemiseksi? Lähetä meille sähköpostia: api-support@ouraring.com.

Oura API v1:tä tuetaan vähintään vuoden ajan Oura API v2:n julkaisusta tammikuussa 2022. Oura tarjoaa kumppaneilleen selkeän ja yksinkertaisen päivityspolun v1:stä v2:een. Aloita tutustumalla Oura API v2 -dokumentaatioon ja täyttämällä API-hakemus.

Erot Oura API v1:n ja v2:n välillä

Oura API v2 hyödyntää nykyaikaistettua tietoarkkitehtuuria, mikä mahdollistaa vahvemman tietoturvan, paremman skaalautuvuuden, uusia toimintoja, tehokkaamman toiminnan ja uusien tietojen noutamisen.

Tietopisteet

Taulukossa 1 on kuvattu tärkeimmät erot Oura API v1:n ja Oura API v2:n tietopisteiden välillä. Lisätietoja on API-dokumentaatiossa: v1 ja v2.

Tietoalue

Esimerkkejä tietopisteistä

Oura API v1

Oura API v2

Valmius

Valmiuslukema

Valmiuden osatekijät

Kyllä

Tulossa pian

Uni

Unenlaatu

Unen kesto

Unen vaiheet

Syke (unen aikana)

Sykevälivaihtelu (unen aikana)

Lämpötilavaihtelu

Hengitystiheys (unen aikana)

Muut

Kyllä

Tulossa pian

Nukkumaanmenoaika

Ihanteellinen nukkumaanmenoaika

Kyllä

Tulossa pian

Aktiivisuus

Aktiivisuuslukema

Askeleet

MET

Paikallaanolo

Muut

Kyllä

Kyllä

Henkilökohtaiset tiedot

Ikä

Sähköposti

Pituus

Paino

Kyllä

Kyllä

Syke

Aikasarja syketiedoista, myös päiväaikaisesta sykkeestä 3. sukupolven Oura-sormuksilla

Ei

Kyllä

Harjoitukset

HR- ja HRV-trendit harjoitusten aikana

Harjoituksen tyyppi

Harjoituksen ajoitus

Ei

Kyllä

Tunnisteet

Oura-sovelluksessa lisätyt tunnisteet

Ei

Kyllä

Treenit

Treenin tyyppi

Treenin kesto

Treenin kuormittavuus

Ei

Kyllä

Taulukko 1: Oura API v1:n ja v2:n tietoalueet

Huomautus: Oura-käyttäjillä on oltava Oura-mobiilisovelluksen uusin versio, joka tukee Oura API v2:n kautta saatavilla olevia uusia tietotyyppejä.

Huomautus: Oura API v1:tä tuetaan vähintään vuoden ajan Oura API v2:n julkaisusta tammikuussa 2022. Oura tarjoaa kumppaneilleen selkeän ja yksinkertaisen päivityspolun v1:stä v2:een.

Todennus

Oura API v2 käyttää samaa OAuth-järjestelmää kuin Oura API v1. Olemassa olevat asiakasohjelmat saavat nykyisillä avaimilla pääsyn sekä Oura API v1:een että Oura API v2:een.

Toisin kuin Oura API v1:ssä, Oura API v2:n käyttöoikeustunnukset on sisällytettävä pyynnön otsikkoon, eikä niitä voi sisällyttää kyselyparametriin.

Tulevaisuus

Tavoitteenamme on tehdä Oura APIsta kumppaneillemme helpoin ja hyödyllisin puettavan laitteen API. Päästäksemme tähän tavoitteeseen jatkamme APIn toiminnan kehittämistä ja uusien tietopisteiden lisäämistä.