Näin käytät Sisällöt-välilehteä

Tässä artikkelissa esittelemme Oura-sovelluksen uusimman lisäyksen, Sisällöt-välilehden.

Sisällöt-välilehti on käytettävissä vain kolmannen sukupolven Oura-sormuksella. Se on tällä hetkellä saatavana iOS-käyttöjärjestelmällä ja tulossa pian myös Androidille.

Käsittelemme artikkelissa seuraavia asioita:

• Mikä Sisällöt-välilehti on?

• Näin käytät Sisällöt-välilehteä

• Keskeiset hyödyt

• Tulevat sisällöt

• Huomioitavaa

Mikä Sisällöt-välilehti on?

Sisällöt on upouusi välilehti, jonne on koottu muun muassa meditaatioita, hengitysharjoituksia, rentoutumiskeinoja ja työkaluja keskittymiseen. Välilehdellä on kasvava valikoima multimediaa eli ohjattua äänisisältöä, opetusvideoita sekä terveys- ja hyvinvointineuvoja Ouran johtavilta asiantuntijoilta.

Valittavanasi on yli 50 ohjattua äänitemuotoista harjoitusta Ouran omilta maailmanluokan ohjaajilta ja johtavilta kumppaneilta, joihin lukeutuvat esimerkiksi Doze, Oak, Aura, Frequency ja Yogaia.

Huomautus: Sisällöt-välilehti on käytettävissä vain kolmannen sukupolven Oura-sormuksella. Jos olet siirtynyt toisen sukupolven sormuksesta kolmannen sukupolven sormukseen, sinulle entuudestaan tutun Moment-ominaisuuden kaikki sisällöt ja Uniäänet on sulautettu osaksi Sisällöt-välilehteä. Jos käytät toisen sukupolven sormusta, voit edelleen käyttää ohjaamattomia Moment-harjoituksia ja äänimaisemia Koti Icon_Home.png -välilehden oikean alakulman +-painikkeesta ja Uniääniä Koti Icon_Home.png -välilehden vasemman yläkulman valikosta Icon_Bars.png.

Näin käytät Sisällöt-välilehteä

1. Valitse Sisällöt Icon_Explore.png Oura-sovelluksen oikeasta alakulmasta.

2. Siirry sisältöihin jommallakummalla seuraavista tavoista:

Valitse jokin aiemmin toistamistasi harjoituksista tai tarkastele koko harjoitushistoriaasi napauttamalla Icon_Session_History__3_.png-kuvaketta.

Valitse harjoitus kirjastosta, joka on jaettu kolmeen kategoriaan (Meditoi Icon_Moment_Onboarding_2.png, Hengitä Icon_Lungs.png, Nuku Icon_Moon.png, Opi Icon_Education.png).

Valitse mikä tahansa kategoria, niin näet luettelon kaikesta osion sisällöstä. Selaamalla kategorioita ja rajaamalla hakua voit etsiä sisältöä, jota mielesi ja kehosi kaipaa juuri kyseisellä hetkellä. Aloita harjoitus tai katso video napauttamalla sitä.

Icon_Tip__2_.png Jos harjoituksessa on kuvake Feedback-enabled_Play.png, saat harjoituksen jälkeen palautteena mittaustuloksia, kuten sykevälivaihtelun (HRV), leposykkeen (RHR), ja ihon lämpötilan vaihtelun.

Meditoi + Hengitä. Huolella koottu valikoima ohjattuja äänitteitä ja ohjaamattomia harjoituksia, joista voi olla hyötyä, kun tavoitteenasi on esimerkiksi unille rauhoittuminen, palautuminen, rentoutuminen, keskittyminen tai virkistyminen.

Kuuntele näytteitä erilaisista äänimaisemista ja valitse taustalle haluamasi vaihtoehto. Voit tehdä harjoituksen myös ilman äänimaisemaa.

Kaikki ohjatut meditaatiot ja hengitysharjoitukset ovat tietyn mittaisia, mutta voit lopettaa harjoituksen missä vaiheessa tahansa. Jos harjoitukseen kuuluu palautetta harjoituksen päätteeksi, sinun on pysyttävä aloillasi vähintään 5 minuuttia, jotta voit saada mittaustulokset harjoituksen jälkeen. Sormus ja sovellus on oltava yhdistettynä koko harjoituksen ajan (esim. lentokonetila ei voi olla päällä). Jos liikut liikaa harjoituksen aikana, Oura ei voi kerätä kehosi reaaliaikaisia mittaustuloksia tarkasti.

Jos teet ohjaamattoman harjoituksen, voit itse päättää harjoituksen pituuden: 1–180 minuuttia.

Nuku. Valikoima meditaatioita ja tarinoita, jotka valmistelevat kehosi ja mielesi levolliseen ja palauttavaan uneen.

Kuuntele näytteitä erilaisista äänimaisemista ja valitse taustalle haluamasi vaihtoehto. Voit kuunnella sisältöä myös ilman äänimaisemaa. Voit säätää äänimaisemien äänenvoimakkuutta harjoituksen puheäänestä erillään, jotta äänet ovat sopivassa tasapainossa.

Kun olet aloittanut tarinan tai meditaation, voit

Icon_Arrow_Right.png keskeyttää sen milloin vain

Icon_Arrow_Right.png kelata äänitettä eteen- ja taaksepäin liukusäätimen avulla

Icon_Arrow_Right.png siirtyä äänitteellä eteen- ja taaksepäin 15 sekunnin välein

Icon_Arrow_Right.png hallita toistettavaa sisältöä laitteesi lukitusnäytöltä ja Oura-sovelluksen ulkopuolelta. Icon_Tip__2_.png Älä sulje Oura-sovellusta taustalta käyttäessäsi tätä toimintoa.

Opi. Tieteeseen perustuvaa sisältöä, joka auttaa ymmärtämään keskeisiä terveys- ja hyvinvointikonsepteja ja löytämään muutoskohteita tottumuksissasi ja ympäristössäsi matkallasi kohti parempaa terveyttä.

Jokaisen videon päätteeksi sinulle näytetään aiheeseen liittyvää sisältöä, jotta voit jatkaa oppimista☺

Videoissa on myös tekstitys.

Sisällöt-välilehden keskeiset hyödyt

Tieteeseen perustuvaa opetusmateriaalia ja opastusta. Opi lisää unesta, palautumisesta, kehostasi ja muista tärkeistä hyvinvointiaiheista tutustumalla näyttöön perustuvaan opetussisältöömme. Annamme lyhyitä vinkkejä ja neuvoja, jotta opit ymmärtämään tietojasi ja parantamaan terveyttäsi vähitellen. Tämä tukee sinua pitkän aikavälin tavoitteidesi saavuttamisessa.

Mittaustuloksia ja tietoiskuja harjoitusten päätteeksi. Sisällöt-välilehden Meditoi- ja Hengitä-kategorioiden harjoitusten jälkeen saat mittaustuloksia sykevälivaihtelusta (HRV), leposykkeestä (RHR) ja ihon lämpötilan vaihtelusta harjoituksesta riippuen. Tarjoamme myös tietoiskuja siitä, miten erilaisten harjoitusten kuunteleminen vaikuttaa tuloksiisi ajan myötä, jotta opit, miten kehosi reagoi ja mukautuu harjoituksiin sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Uni- ja opetussisällöistä ei tällä hetkellä saa palautetta harjoituksen jälkeen. Pohdimme, miten saisimme parhaalla mahdollisella tavalla sisällytettyä mittaustuloksiisi perustuvaa palautetta kaikenlaiseen Oura-sisältöön, joten tilanne saattaa muuttua tulevaisuudessa. Otamme mielellämme vastaan palautetta täällä tai sosiaalisessa mediassa (@ouraring).

Sormus ja sovellus on oltava yhdistettynä koko meditaation tai hengitysharjoituksen ajan (esim. lentokonetila ei voi olla päällä).

Helppo selaus. Löydä juuri mitä kehosi ja mielesi tarvitsevat vain muutamalla napautuksella. Kun olet valinnut jonkin neljästä kategoriastamme (Meditoi Icon_Moment_Onboarding_2.png, Hengitä Icon_Lungs.png, Nuku Icon_Moon.png, Opi Icon_Education.png), voit rajata hakua valitsemalla tavoittelemasi hyödyn tai lopputuloksen.

Kasvava ja kehittyvä kirjasto. Tavoitteenamme on julkaista Sisällöt-välilehdellä uutta sisältöä kuukausittain. Ilmoitamme sovelluksessa, kun uusia harjoitusäänitteitä ja uutta opetussisältöä on saatavana!

+ Sisällöt-välilehden harjoitusten tekemisellä voi olla myönteinen vaikutus unenlaatuun, hermoston tasapainoon ja yleiseen hyvinvointiin. Kaikki nämä tekijät voivat vaikuttaa uni-, valmius- ja aktiivisuuslukemiisi ajan myötä. Tekemistäsi meditaatioista ja hengitysharjoituksista luodaan automaattisesti tunniste, ja voit tarkastella niitä Trendit-näkymässä. Suosittelemme seuraamaan tunnisteita ajan mittaan, jotta huomaat, miten harjoitusten tekeminen vaikuttaa Oura-tietoihisi.

Tulossa pian

Sisällöt-välilehden viimeinen silaus on Oura-sovelluksessa vuoden 2022 alussa julkaistava Diaesitykset. Diaesitykset lisätään Opi Icon_Education.png -kategoriaan. Ne ovat lyhyitä ja yksinkertaisia oppitunteja eri terveys- ja hyvinvointiaiheista. Esitysten tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään, millaisia muutoksia voit tehdä tottumuksiisi ja ympäristöösi, jotta voisit tukea terveyttäsi kokonaisvaltaisesti. Voit saada tietoa esimerkiksi siitä, miten eri tekijät vaikuttavat uneesi (esim. aterian ajoitus, makuuhuoneen valaistus, lämpötila, kofeiini, äänet tai nukkuminen samassa vuoteessa kumppanin kanssa). Kun olet oppinut perusasiat, annamme helppoja vinkkejä tilanteesi parantamiseen. Tämä on kuitenkin vasta alkua – kuten aiemmin mainitsimme, Sisällöt on kehittyvä multimediakirjasto. Olemme innoissamme, että Oura-yhteisön jäsenenä pääset tutustumaan kehittämiimme uusiin sisältöihin ensimmäisten joukossa!

Huomioitavaa

Mitä enemmän ohjattuja harjoituksia teet ja videoita katsot, sitä useammin saatat joutua lataamaan sormustasi. Sisällöt-välilehdellä on mediasisältöä kuten kuvia ja äänimaisemia, ja Meditoi Icon_Moment_Onboarding_2.png ja Hengitä Icon_Lungs.png -kategorioiden harjoitukset tarjoavat palautetta harjoituksen jälkeen, minkä vuoksi ne vaikuttavat sormuksesi keskimääräiseen 4–7 päivän akunkestoon.

Icon_Tip__2_.png Artikkelissamme Sormuksen lataaminen ja parhaat käytännöt on vinkkejä sormuksen lataamiseen ja parhaan akunkeston varmistamiseen. Suosittelemme lataamaan sormusta hieman päivittäin, jotta akun varaus pysyy 40–60 prosentin välillä etkä menetä tärkeitä Oura-tietoja ja -viestejä.