Sykekuvaaja

Oura-sovelluksen avulla voit seurata sykettäsi vuorokauden ympäri. 24 tunnin sykekuvaaja on saatavilla iOS- ja Android-käyttäjille, joilla on kolmannen sukupolven Oura-sormus.

Mikä on sykekuvaaja?
Sykkeen 24 tunnin trendikuvaaja
Reaaliaikainen syke
Palauttava aika
Päiväaikainen sykkeenmittaus
Treenisyke
Näin käytät sykekuvaajaa
Huomioitavaa
Lisätietoja

Mikä on sykekuvaaja?

Oura-sovelluksen Koti Icon_Home.png -näkymän sykekuvaaja on värikoodattu esitys yönaikaisesta, päiväaikaisesta ja treenisykkeestäsi sekä palauttavan ajan jaksoistasi.

Sykekuvaaja sisältää seuraavat osiot:

Sykkeen 24 tunnin trendikuvaaja

24 tunnin kuvaaja näyttää unen aikaisen leposykkeen sinisellä, palauttavan ajan vihreällä ja treenisykkeen oranssilla. Valkoinen trendiviiva edustaa sykelukemiesi keskiarvoa 24 tunnin ajanjakson aikana.

Yönaikaiset sykekuvaajat ovat saatavilla myös Uni Icon_Moon.png- ja Valmius Icon_Readiness.png -välilehdillä.

Reaaliaikainen syke

Viimeisin mitattu sykelukemasi näytetään lyönteinä minuutissa (bpm) sykekuvaajan alapuolella. Aikaleima kertoo, milloin lukema mitattiin. Jos napautat sydäntä Icon_Heart.png lukeman vieressä, sormus mittaa ja päivittää lukemaksi nykyisen sykkeesi. Lisätietoja on reaaliaikaisen sykkeen ohjeartikkelissa.

Palauttava aika

Palauttavaksi ajaksi merkitään hetket, joiden aikana kehosi on levollisessa palautumisen tilassa. Näiden hetkien seuraaminen on hyvä tapa mitata valmiuttasi. Lisätietoja tämän toiminnon hyödyntämisestä on palauttavaa aikaa käsittelevässä artikkelissamme.

Päiväaikaisen sykkeen mittaus

Oura mittaa päiväaikaista sykettäsi minuutin kerrallaan viiden minuutin välein kolmannen sukupolven sormuksen vihreillä ledeillä. Akun säästämiseksi ja mittaustarkkuuden varmistamiseksi päiväaikaista sykettä mitataan vain ihanteellisissa olosuhteissa, joissa olet verrattain paikallasi ja kehosi lämpötila on tasainen.

Näiden mittausolosuhteisiin liittyvien edellytysten vuoksi et välttämättä saa automaattisesti päivitettyä sykettä 30 minuuttiin, mutta voit päivittää lukeman manuaalisesti milloin tahansa käyttämällä reaaliaikaista sykkeen mittausta. Huomaa, että ”verrattain paikallaan” kattaa yleensä päivittäiset toimet aina treenien runsaaseen liikkumiseen asti.

Treenisyke

Liikunnan aikana kehon liikkeet aiheuttavat mittauskohinaa, jonka vuoksi kolmannen sukupolven sormus ei pysty tallentamaan passiivisesti tarkkoja sykelukemia. Sykkeen tallentamiseen treenien aikana kannattaa sen sijaan käyttää Treenisyke-toimintoa. Mitatut treenisykkeet näkyvät kuvaajassa oranssilla.

Näin käytät sykekuvaajaa

Kun olet käyttänyt Oura-sormusta ensimmäisen kerran kokonaisen päivän, 24 tunnin sykekuvaaja näkyy omana korttinaan Koti Icon_Home.png -välilehdellä aktiivisuustavoitteen edistymisen alla. Kuvaaja näyttää kuluvan päivän sykkeesi lyönteinä minuutissa (bpm) keskiyöstä keskiyöhön. Viimeisin mitattu syke (bpm) näytetään kuvaajan alapuolella yhdessä reaaliaikaisen sykkeen mittauspainikkeen Icon_Heart.png kanssa.

Kuvaajan X-akselin osiot edustavat 30 minuutin ajanjaksoja ja yksittäiset värilliset pisteet noiden osioiden sisällä viiden minuutin sykejaksoja. Pidemmät pystysuuntaiset pylväät edustavat mittausjoukkoja saman 30 minuutin aikana.

Kuvaajan poikki kulkeva yhtenäinen valkoinen trendiviiva edustava sykemittausten keskiarvoa. Valkoinen katkoviiva osoittaa ajanjaksot, joilta ei ole saatavilla luotettavia tietoja. Lisätietoja on artikkelissa sykekuvaajien aukoista.

Saat lisätietoja napauttamalla sykekuvaajaa mistä tahansa kohdasta. Paina kuvaajaa pitkään tai vedä sormeasi sitä myöten, niin esiin tulee ohut sininen pystyviiva. Tämä viiva kertoo tarkan sykealueesi kyseisenä ajanjaksona. Pyyhkäise kuvaajasta vasemmalle, niin näet sykkeesi edellisiltä päiviltä.

Napauttamalla jotakin neljästä sykeosiosta (Palauttava aika, Unenaikainen, Treenit ja Päiväaikainen) näet siitä tarkemman kuvaajan. Valitsemalla Lisätietoja saat ohjeita sykekäyrien tulkintaan.

Huomioitavaa

• 24 tunnin sykekuvaaja ei ole käytettävissä ensimmäisen ja toisen sukupolven Oura-sormuksilla. Jos vaihdoit kolmannen sukupolven sormukseen vanhemmasta sormuksesta, päiväaikaisia syketietoja ei näytetä aiempien laitesukupolvien ajalta.
  • Päiväaikaista sykettä ja reaaliaikaista sykettä ei ole tarkoitettu treenien tallentamiseen. Voit mitata treenien aikaisen sykkeesi Treenisyke-toiminnolla.
  • Liiallinen liike tai poikkeuksellisen matala kehon lämpötila voi aiheuttaa aukkoja sykekuvaajiin.
  • Vahvistetut päiväunet näkyvät unena (sinisellä) 24 tunnin sykekuvaajassa.

Lisätietoja

Mistä aukot sykekaavioissa voivat johtua?

Treenisyke

Palauttava aika

Reaaliaikainen syke

Päiväaikainen syke (englanninkielinen blogikirjoitus)

Unenaikaiset sykekuviot (englanninkielinen blogikirjoitus)