Näin mittaat reaaliaikaisen sykkeesi

Voit mitata Oura-sormuksella reaaliaikaisen sykkeesi.

Reaaliaikainen syke on käytettävissä vain kolmannen sukupolven Oura-sormuksella sekä iOS- että Android-järjestelmällä.

Tämä artikkeli on jaettu seuraaviin osioihin:

• Mikä on reaaliaikainen syke?

• Näin ominaisuus toimii

• Näin käytät ominaisuutta

• Huomioitavaa

Mikä on reaaliaikainen syke?

Mittaamalla reaaliaikaisen sykkeesi voit kuulostella kehosi tilaa milloin tahansa päivän aikana. Yhdellä napautuksella saat välitöntä tietoa sen hetkisestä sykkeestäsi. Reaaliaikainen syke on osa päiväaikaisen sykkeen ominaisuutta, ja voit käyttää sitä Koti-näkymän Syke-kortin kautta.

Näin reaaliaikainen syke toimii

Oura mittaa reaaliaikaisen sykkeesi kolmannen sukupolven Oura-sormuksen vihreillä ledeillä. Vihreiden ledien ansiosta sormus voi tehdä mittauksia PPG (fotopletysmografia) -tekniikalla 50 hertsin taajuudella.

PPG-tekniikka perustuu valon heijastamiseen ihon pinnalle. Kun valo saavuttaa verisuonet, osa siitä heijastuu takaisin optiseen ilmaisimeen. Takaisin heijastuneen valon intensiteetti ilmaisee verisuonessa kulkevan veren määrän aaltomuodossa.

Eri värisillä valoilla voidaan mitata erilaisia fysiologisia ilmiöitä hyödyntämällä niiden yksilöllisiä aallonmuotoja. Esimerkiksi verisuonien laajentuessa imeytyy enemmän vihreää valoa kuin niiden supistuessa. Tämä ilmiö mahdollistaa sykkeen tarkan mittaamisen.

Tarkan mittaustuloksen edellytyksenä on, että pysyt verrattain paikallasi reaaliaikaisen sykkeen 10 sekunnin pituisen mittauksen aikana. Jos Oura havaitsee liikaa liikettä, reaaliaikaista sykettä ei voida mitata. Alla olevassa Huomioitavaa-osiossa kerromme, mitkä muut tekijät voivat häiritä reaaliaikaisen sykkeen mittaamista.

Näin käytät reaaliaikaista sykettä

1. Avaa Koti Icon_Home.png -välilehti. Aktiivisuustatavoitteen edistyminen -kortin alla on Syke-kortti, joka näyttää tuoreimman päiväaikaisen sykkeesi mittaustuloksen. Lukeman viereen on merkitty, kuinka vanha tulos on.

2. Napauta suurta sydänkuvaketta Icon_Moment_Onboarding_3__1_.png. Jos olosuhteet ovat sopivat (tasainen ihon lämpötila, vähäinen liike ja vahva Bluetooth-yhteys), kuvakkeessa alkaa toistua mittausanimaatio. Pysy paikallasi 10 sekuntia tai kunnes mittaus on valmis.

3. Kun 10 sekunnin mittaus on valmis, Koti-näkymän Syke-kortille päivitetään juuri mitattu sykkeesi (BPM, lyöntiä minuutissa). Tämä päivitetty arvo näytetään myös päiväaikaisen sykkeen kuvaajassa.

Huomioitavaa

Useat muuttujat voivat häiritä reaaliaikaista sykkeen mittausta:

Icon_Arrow_Right.png huono signaali – tarkista laitteesi Bluetooth-asetuksista, että sormuksen ja sovelluksen välillä on toimiva yhteys

Icon_Arrow_Right.png poikkeuksellisen matala ihon lämpötila

Icon_Arrow_Right.png liiallinen liikkuminen – varmista, että pysyt paikallasi 10 sekuntia mittauksen aikana

Icon_Arrow_Right.png sormuksen virheellinen asento – varmista, että sormuksen 3 anturikohoumaa ovat koko ajan ihoasi vasten sormen kämmenpuolella.

Reaaliaikainen syke ei ole sama kuin treenisyke, eikä sitä ole tarkoitettu jatkuvaan sykkeenseurantaan.

Reaaliaikaisen sykkeen mittauksessa käytetyt vihreät ledit on suunniteltu mittaamaan syke mahdollisimman tarkasti, ja ne vaativat siksi vahvan signaalin. Mitä enemmän käytät reaaliaikaisen sykkeen mittausta, sitä enemmän se kuluttaa sormuksesi akkua. Suosittelemme lataamaan sormusta hieman päivittäin, jotta akun varaus pysyy ihanteellisella 40–60 prosentin tasolla. Lisätietoja parhaista latauskäytännöistä on täällä.