Aktiviteettien sijaintipalvelut

Oura näyttää tiettyjen automaattisesti tunnistettujen aktiviteettien, manuaalisesti lisättyjen treenien ja Applen Terveys- tai Google Fit -palvelusta tuotujen treenien reitin, matkan ja nopeuden tai tahdin. Automaattisen aktiviteettien tunnistuksen sijaintitiedot ovat käytettävissä vain iOS-laitteilla.

Mitä Ouran sijaintipalvelut ovat?
Näin käytät Ouran sijaintipalveluja
Huomioitavaa
Lisätietoja

Mitä ovat Ouran sijaintipalvelut aktiviteeteille?

Kun sallit Oura-sovelluksen käyttää sijaintitietojasi, saat aiempaa monipuolisempia aktiivisuustietoja. Lajista riippuen sovellus voi näyttää sinulle suorituksen reitin, matkan ja nopeuden tai tahdin. Sijainnin seuraaminen myös auttaa Ouraa parantamaan aktiviteettien tunnistusta ajan myötä. Kun käytössäsi on enemmän tietoa, ymmärrät paremmin päivittäistä aktiivisuuttasi ja sitä, miten se vaikuttaa uneesi, palautumiseesi ja yleiseen hyvinvointiisi.

Uudet tiedot näkyvät kaikkien sellaisten vahvistettujen aktiviteettien tiedoissa, joissa reitin, matkan, nopeuden tai tahdin tallentaminen on mielekästä. Voit katsoa tiedot treenin jälkeen napauttamalla vahvistettua aktiviteettia Koti- tai Aktiivisuus-välilehdellä.

Treeneistä tallennetaan seuraavia tietoja:

• Reitti: näyttää kartalla treenin lähtöpisteen, päätepisteen ja tarkan reitin.
  • Matka: näyttää treenin tarkan matkan maileina tai kilometreinä.
  • Tahti tai nopeus (lajin mukaan): näyttää treenin keskivauhdin ja jokaisen mailin tai kilometrin ajan.

Automaattisen aktiviteettien tunnistuksen keräämät tiedot

Seuraavista lajeista tallennetaan reitti, matka ja nopeus:

• Laskettelu
  • Luistelu
  • Maastopyöräily
  • Ulkopyöräily
  • Rullaluistelu
  • Lumilautailu
  • Surffaus

Seuraavista lajeista tallennetaan reitti, matka ja tahti:

• HIIT
  • Vaeltaminen
  • Ratsastus
  • Sauvakävely
  • Suunnistus
  • Hiihto
  • Soutu
  • Juoksu
  • Kävely

Seuraavista lajeista tallennetaan matka:

• Cross training
  • Ulkokiipeily

Huomautus: Sinulla on oltava puhelimesi mukana treeneissäsi, jotta sijaintitietoja voidaan näyttää. Oura-sovelluksen on myös oltava käynnissä laitteen taustalla, ennen kuin aloitat treenin. Sijaintiasi ei ikinä jaeta Ouran ulkopuolelle, ja voit perua käyttöoikeuden milloin tahansa laitteesi asetuksissa.

Näin käytät Ouran sijaintipalveluja

Sijaintipalvelujen käyttöönotto

1. Päivitä Oura-sovelluksesi uusimpaan versioon.
  2. Sovellus näyttää tietokortin seuraavan automaattisesti tunnistetun aktiviteetin jälkeen.

1. Valitse Jatka, jos haluat ottaa sijainnin seurannan käyttöön, tai Ei kiitos, jos et halua käyttää sijaintipalveluja.
  2. Jos valitset Jatka, käyttöjärjestelmäsi pyytää sinua vahvistamaan sijaintipalvelujen käytön sallimisen Oura-sovellukselle.

Ouran sijaintipalvelujen manuaalinen käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen

1. Valitse Koti -välilehden vasemman yläkulman valikko.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Yleiset-osiossa Sijainti.
  4. Käytä Ouran sijaintiominaisuudet -valitsinta.
  5. Avaa laitteesi Asetukset.
  6. Valitse Tietosuoja.
  7. Varmista, että Sijaintipalvelut ovat päällä.
  8. Vieritä alaspäin ja valitse Oura.
  9. Valitse Salli sijainnin käyttö -asetukseksi Aina.

Aktiivisuustietojen kerääminen ja katseleminen

Seuraavan vahvistetun aktiviteettisi jälkeen treeni näytetään Koti- ja Aktiivisuus-välilehdillä. Saat lisätietoja valitsemalla Koti-välilehden yläreunassa olevasta kortista Näytä tiedot. Jos kortti jää sinulta huomaamatta, näet treenin tiedot myös vierittämällä Koti-näkymässä Aktiviteetit-osioon ja napauttamalla haluamaasi aktiviteettia. Voit myös siirtyä Aktiivisuus-välilehdelle ja napauttaa Treenit-osion korttia, niin näet tismalleen samat tiedot.

Treeneistä näytetyt tiedot vaihtelevat lajikohtaisesti, mutta niitä voivat olla esimerkiksi reitti (piirrettynä kartalle), matka ja keskitahti tai -nopeus.

Huomaa, että kaikkia näitä tietoja ei ole saatavilla jokaisesta tunnistetusta ja vahvistetusta aktiviteetista. Vain tietyistä lajeista voidaan kerätä merkityksellistä sijaintitietoa.

Huomioitavaa

• Suosittelemme, että valitset Ouran sijaintipalvelujen käyttöoikeudeksi Aina. Jotta ominaisuus toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, GPS-sijaintisi on oltava saatavilla treenin alusta alkaen. Jos näin ei ole, reittiä ja karttaa ei voida välttämättä näyttää. Huomaa, että ominaisuus saattaa kuluttaa puhelimen akkua tavallista nopeammin.
  • Sijaintitietojasi ei koskaan jaeta Oura-sovelluksesi ulkopuolelle tai kolmannelle osapuolelle ilman lupaasi.
  • Reittitiedot ja kartat ovat saatavilla myös manuaalisesti lisätyille treeneille ja Applen Terveys-sovelluksesta tai Google Fitistä tuoduille treeneille, kunhan Ouran sijaintipalvelujen käyttöoikeus on Aina, puhelimesi oli mukanasi ja avasit Oura-sovelluksen ennen treenin aloittamista.
  • Jos suljet Oura-sovelluksen taustalta, sijaintitietojen kerääminen keskeytyy siihen asti, kunnes käynnistät sovelluksen uudelleen.

Lisätietoja

Automaattinen aktiviteettien tunnistus

Treenin lisääminen manuaalisesti

Yhdistäminen Applen Terveys-sovellukseen ja Google Fitiin