Oura-sormuksesta huolehtiminen: vinkkejä ja parhaat käytännöt

Tässä artikkelissa kerromme, miten Oura-sormuksesta kannattaa pitää huolta, jotta se kestäisi mahdollisimman pitkään ja toimisi ihanteellisella tavalla.

Huolenpito
Akku ja lataaminen
Yhdistäminen ja päivitykset

Huolenpito

Puhdista anturit

Suosittelemme puhdistamaan Oura-sormuksen sisäpinnalla olevat infrapuna-LED-anturit (kolme pientä kohoumaa) kerran viikossa. Voit puhdistaa anturit pyyhkimällä ne T-paidan helmaan tai liinalla. Vaihtoehtoisesti voit myös huuhdella sormuksen pienellä määrällä mietoa astianpesuainetta ja vettä. Näin sormukseen ei jää pölyä tai likaa, joka saattaisi häiritä sormuksen anturien ja sormesi kämmenpuolen valtimoiden välistä signaalia.

Vältä pitkäaikaista altistumista äärimmäisille lämpötiloille

Oura-sormuksen alin käyttölämpötila on –10 °C (14 °F) ja ylin 54 °C (129 °F). Sormusta on turvallista käyttää porealtaassa, saunassa, kylmävesialtaassa tai kylmähoitolaitteessa. Pitkäaikainen altistuminen äärimmäisille lämpötiloille (< 0 °C / 32 °F tai > 35 °C / 95 °F) saattaa vahingoittaa sormuksen akkua.

Vinkkejä naarmuuntumisen välttämiseksi

• Pidä Oura-sormusta ei-hallitsevassa kädessäsi vähentääksesi sormuksen osumista pintoihin ja esineisiin, joita työnnät, vedät tai pitelet arjen eri tilanteissa.
  • Vältä muiden sormusten pitämistä samassa sormessa Oura-sormuksen kanssa tai viereisissä sormissa. Muut sormukset voivat naarmuttaa Oura-sormusta hankautuessaan sitä vasten.
  • Oura-sormus kannattaa ottaa pois tilanteissa, joissa sormukseen kohdistuu kitkaa (esim. painonnosto), tai käsitellessäsi metalli-, keramiikka- tai kiviesineitä (esim. patoja, kattiloita tai pannuja).

Akku ja lataaminen

Ihanteellinen akun varaustaso

Kannattaa pyrkiä pitämään akun varaustaso 30–80 prosentissa. Se onnistuu parhaiten pitämällä laturia tarvittaessa käden ulottuvilla ja ottamalla tavaksi ladata sormusta hieman joka päivä. Sormusta kannattaa ladata silloin, kun otat sen muutenkin hetkeksi pois sormestasi käytännön syistä tai suojataksesi sitä naarmuuntumiselta, kuten pestessäsi astioita, työskennellessäsi tietokoneella, käydessäsi suihkussa tai laittaessasi ruokaa.

Icon_Tip__1_.png Huomioithan, että kaikki ladattavat akut ovat kuluvaa käyttötavaraa ja niiden elinkaari on rajallinen, joten niiden suorituskyky heikkenee ajan myötä. Akun varaustason pitäminen edellä mainitun vaihteluvälin sisällä hidastaa akun suorituskyvyn heikkenemistä ajan kuluessa kaikkein parhaiten.

Vältä ali- ja ylilataamista

Pyri välttämään sitä, että akun varaus laskisi 0 prosenttiin. Tilanteen välttämiseksi suosittelemme ottamaan käyttöön alhaisen varaustason ilmoitukset. Lue tästä artikkelista, kuinka saat otettua ilmoitukset käyttöön.

Jos aiot pitää taukoa sormuksen käyttämisestä, suosittelemme asettamaan sormuksen virransäästötilaan. Tässä artikkelissa annamme tarkat ohjeet virransäästötilan kytkemiseen.

Vältä sormuksen jättämistä laturiin yli viikoksi.

Virransäästövinkkejä

Jos haluat akun kestävän yhdellä latauskerralla mahdollisimman pitkään, suosittelemme ottamaan käyttöön lentokonetilan, joka voi auttaa säästämään virtaa. Lue tästä artikkelista, kuinka saat otettua lentokonetilan käyttöön.

Käytä sopivaa virtalähdettä

Laturin USB-virtajohdon kanssa tulee käyttää IEC 62368-1 -standardin mukaista ulkoista 5 V:n tasavirtalähdettä. Laitteen käytettävissä oleva teho ei saa ylittää 15 wattia kolmen sekunnin kuluttua mitattuna.

Yhdistäminen ja päivitykset

Yhdistä sormuksesi vain yhteen laitteeseen kerrallaan

Jos otat käyttöön uuden laitteen ja haluat siirtää Oura-sormuksesi tiedot turvallisesti, tutustu tämän artikkelin ohjeisiin.

Päivitä Oura -sovelluksen ohjelmisto ja sormuksen laiteohjelmisto, kun uusi päivitys on saatavilla

Saat ilmoituksen Oura-sovelluksen Koti Icon_Home.png -välilehdelle, kun sovelluksen ohjelmistosta ja sormuksen laiteohjelmistosta on julkaistu uusi versio. Suosittelemme päivittämään ohjelmistot uusimpiin versioihin, jotta sormus ja sovellus toimivat parhaalla mahdollisella tavalla ja saat Ouran käytöstä kaiken irti.