Trendien seuraaminen

Joka-aamuisten viestien ja viikkokatsauksen lisäksi voit tarkastella Ouran keräämiä uni-, valmius- ja aktiivisuustietoja Trendit-näkymässä. Seuraamalla päivittäisiä, viikoittaisia ja kuukausittaisia trendejä voit analysoida tarkemmin henkilökohtaisia tuloksiasi ja havaita, miten mittarit muuttuvat tai parantuvat ajan myötä.

Oura-sovellus näyttää erilliset yhteenvedot kolmesta tärkeimmästä mittarista: sykevälivaihtelusta Icon_HRV.png, kehon lämpötilasta Icon_Temperature.png ja nukkumaanmenoajasta Icon_ZZZ.png. Yhteenvedot näkyvät Trendit Icon_Trends.png -näkymän ylemmässä puolikkaassa, ja kaikki muut uni-, valmius- ja aktiivisuusmittarit ovat saatavana saman näkymän alemmassa puolikkaassa. Ohjeita trendinäkymään siirtymiseen on alla kohdassa Trendien Icon_Trends.png tarkastelu Oura-sovelluksessa.

Annamme seuraavassa ohjeita Oura-sovelluksen Trendit-näkymän käyttöön. Kerromme myös, miten trendien hyödyntäminen voi olla erinomainen ensimmäinen askel, kun haluat parantaa unenlaatuasi, palautumistasi tai päivittäistä aktiivisuuttasi.

Esimerkkejä trendien käyttötilanteista

Seuraavassa on esitelty muutama tilanne, joissa trendeistä voi olla erityisesti apua. Jos huomaat pohtivasi samanlaisia asioita, trendit voivat olla sinulle hyödyllinen työkalu.

Koet itsesi epätavallisen väsyneeksi ja haluat selvittää, voisiko asiaan vaikuttaa unen kokonaismäärä, syvän unen määrä tai unitehokkuus muutaman edellisen päivän aikana – tai onko sykevälivaihtelussa nähtävissä laskeva trendi, jolloin kehon palautumisessa voi olla jokin ongelma.

Huomaat poikkeavasi tavallisesta unirytmistäsi ja haluat selvittää, miten nukkumaanmenoaikasi on vaihdellut edellisen kuukauden aikana.

Tunnet olosi sairaaksi ja haluat selvittää, onko kehosi lämpötila kohonnut hiljalleen normaalialueen yläpuolelle tai valmiutesi laskenut edellisen viikon aikana.

Trendien Icon_Trends.png tarkastelu Oura-sovelluksessa

1. Avaa Koti Icon_Home.png -välilehden vasemmassa yläkulmassa oleva valikko Icon_Bars.png.

2. Valitse Trendit Icon_Trends.png.

3. Tarkastele Ouran tärkeimpiä mittareita napauttamalla sykevälivaihtelua, lämpötilaa tai nukkumaanmenoaikaa näkymän yläosassa.

• Sykevälivaihtelusta ja nukkumaanmenoajasta näytetään viikkonäkymä eli keskiarvo edelliseltä seitsemältä päivältä.

*Sykevälivaihtelun trendinuoli kertoo, onko sykevälivaihtelusi keskiarvo edelliseltä seitsemältä päivältä suurempi vai pienempi kuin niitä edeltäneinä seitsemänä päivänä.

*Nukkumaanmenoajan trendinuoli kertoo, onko keskimääräinen nukkumaanmenoaikasi siirtynyt varhaisemmaksi vai myöhäisemmäksi edellisenä seitsemänä päivänä verrattuna niitä edeltäneisiin seitsemään päivään.

• Lämpötilasta näytetään päivänäkymä, koska tämän mittarin osalta päivävaihtelu on merkityksellisintä.

*Trendinuoli kertoo, onko kehosi lämpötila kohonnut vai laskenut edellisestä päivästä.

4. Valitse näkymän alareunasta Uni, Valmius tai Aktiivisuus, niin pääset tarkastelemaan kaikkia muita Oura-sovellukseen tallennettuja tietoja.

• Napauta haluamaasi mittaria (esim. Aktiivisuustavoitteen toteutuminen).

Valitse, haluatko tarkastella tietoja päivä-, viikko- vai kuukausinäkymässä.

Tunnisteiden Icon_Tag_Outline.png käyttäminen Trendit-näkymässä

Jos olet jo käyttänyt Oura-sovelluksen Trendit-näkymää, olet ehkä huomannut trendikäyrän alla Tunnisteet ja aktiviteetit -osion. Tunnisteiden avulla voit selvittää, miten päivittäiset tapasi ja tekosi vaikuttavat ajan myötä uni-, valmius- ja aktiivisuustrendeihisi.

Lisäämällä tunnisteita pystyt havaitsemaan, mitkä aktiviteetit tai tavat aiheuttavat trendikäyrissä näkyvät pudotukset, huiput tai tasaisuuden. Tunnisteiden ja trendien vertailu auttaa näkemään ja ymmärtämään toimintatapojesi vaikutuksen terveystietoihisi. Ottamalla tunnisteet käyttöön näet helposti tekojesi vaikutuksen trendeihin ja osaat tehdä elämäntapoihisi merkityksellisiä muutoksia.

Tutustu tunnisteisiin tarkemmin lukemalla ohjeartikkelimme tunnisteiden käyttämisestä Oura-sovelluksessa. Artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä tunnisteita Oura-sovelluksessa ja tarkastella niitä Trendit-näkymässä. Saat myös vinkkejä suuntausten tunnistamiseen eri trendikäyristä.

Muista, että voit lisätä tunnisteita myös suoraan Trendit-näkymästä. Jos siis trendejä tutkiessasi huomaat tietynlaisen suuntauksen ja mieleesi juolahtaa, mistä se saattaisi johtua, voit lisätä tunnisteen suoraan samasta näkymästä. Myös tämä toiminto on kuvattu lyhyesti ohjeartikkelissamme tunnisteiden käyttämisestä