Ouran ohjelmointirajapinta (API) – usein kysyttyä

Tietoa Oura API v2:sta on tässä artikkelissa.

Ouran ohjelmointirajapintaa (API) käyttämällä voit noutaa omat Oura-tietosi tai rakentaa integroinnin, jonka avulla kuka tahansa voi jakaa Oura-tietonsa kolmannen osapuolen palvelun kanssa. Jos haluat vain noutaa omat tietosi, tutustu henkilökohtaisiin käyttöoikeustunnuksiin. Tietoa integraation rakentamisesta API-sovelluksen avulla on API-dokumentaatiossa.

Miksi julkaisitte Oura API v2:n sen sijaan, että olisitte kehittäneet Oura API v1:tä?
Mitä uutta Oura API v2:ssa on?
Miten Oura API v1 ja Oura API v2 eroavat toisistaan?
Voivatko 3. sukupolven Oura-sormuksen käyttäjät hakea tietoja APIn kautta, vaikka heillä ei olisi Oura-jäsenyyttä?
Kuinka kauan Oura jatkaa Oura API v1:n tukemista?
Tarjoatteko ryhmäkäyttöoikeustunnuksia?
Miten Oura aikoo kehittää APIa tulevaisuudessa?
Tarjoatteko tulevaisuudessa push-toimintoa tai webhookeja?
Tarjoatteko hiekkalaatikkoympäristöä kehittäjille, joilla ei ole Oura-sormusta?
Henkilökohtaisten käyttöoikeustunnusten luominen
Henkilökohtaisen käyttöoikeustunnuksen käyttäminen

Miksi julkaisitte Oura API v2:n sen sijaan, että olisitte kehittäneet Oura API v1:tä?

Oura API v1 julkaistiin useita vuosia sitten, minkä jälkeen Oura on kehittänyt taustajärjestelmänsä tietomalleja vastaamaan paremmin nykyistä tuotetta. Oura API v2 on suunniteltu toimimaan uusien tietomallien kanssa, joten se mahdollistaa uusien toimintojen ja tietopisteiden tuomisen saataville.

Mitä uutta Oura API v2:ssa on?

Tavoitteena on tehdä Oura-integroinnista entistä helpompaa ja hyödyllisempää. Oura API v2:n ensimmäinen versio sisältää pääsyn uusiin tietopisteisiin, joita ei ole Oura API v1:ssa. Näitä tietoja ovat esimerkiksi 3. sukupolven sormuksen mittaama päiväaikainen syke, Sisällöt-välilehden biometriset trenditiedot, tunnisteet ja treenit. Uuden APIn tueksi julkaistaan myös dokumentaatiota, jonka koodausesimerkit helpottavat Oura APIn käytön aloittamista.

Miten Oura API v1 ja Oura API v2 eroavat toisistaan?

Oura API v1:n ja Oura API v2:n erot on kerrottu tässä artikkelissa

Voivatko 3. sukupolven Oura-sormuksen käyttäjät hakea tietoja APIn kautta, vaikka heillä ei olisi Oura-jäsenyyttä?

Eivät. Jos kolmannen sukupolven Oura-sormuksen käyttäjän Oura-jäsenyys ei ole voimassa, käyttäjä ei voi hakea tietojaan Ouran APIn kautta. Myöskään kumppanisovellukset, jotka on integroitu Oura APIn kautta, eivät voi hakea sellaisten kolmannen sukupolven Oura-sormuksen käyttäjien tietoja, joiden Oura-jäsenyys ei ole voimassa. Kaikki Ouran käyttäjät voivat kuitenkin edelleen ladata tietonsa helposti Oura on the Webistä My Account -sivun Export Data -osiosta. Nämä tiedot täyttävät minimissään GDPR-tietopyyntövaatimukset.

Toisen sukupolven Oura-sormuksen käyttäjien tietojen saatavuuteen Oura APIn kautta ei tule muutoksia.

Miten kauan Oura jatkaa Oura API v1:n tukemista?

Ouran tarkoituksena on tukea Oura API v1:tä vähintään vuoden ajan Oura API v2:n julkaisusta tammikuussa 2022.

Tarjoatteko ryhmäkäyttöoikeustunnuksia?

Emme toistaiseksi tarjoa ryhmäkäyttöoikeustunnuksia, mutta harkitsemme tällaista mahdollisuutta tulevaisuudessa. Jos tarvitsisit ryhmätunnuksen tiettyä käyttötarkoitusta varten, ilmoita siitä meille osoitteeseen api-support@ouraring.com, niin voimme huomioida tarpeen tulevassa ratkaisussa.

Miten Oura aikoo kehittää APIa tulevaisuudessa?

Pyrimme aina kehittymään ja tekemään Oura APIn käyttämisestä entistä helpompaa ja hyödyllisempää. Lisäämme jatkossakin uusia ominaisuuksia ja tietoja, kuten kolmannen sukupolven Oura-sormuksen uudet tietotyypit (esim. treenisyke ja happitiedot), kun ne tulevat saataville.

Voit lähettää kehitysideasi osoitteeseen api-support@ouraring.com

Tarjoatteko tulevaisuudessa push-toimintoa tai webhookeja?

Toistaiseksi kumppanit voivat vain noutaa tietoja Ouran APIsta. Tarkoituksenamme on lisätä push-toiminto ja webhookit vuoden 2022 aikana.

Tarjoatteko hiekkalaatikkoympäristön kehittäjille, joilla ei ole Oura-sormusta?

Toistaiseksi kumppaneilla on oltava pääsy Oura-sormuksen tietoihin, jotta he voivat testata kehittämiään Oura API -ratkaisuja. Tarkoituksenamme on lisätä hiekkalaatikkoympäristö vuoden 2022 aikana, jotta kumppanit voivat testata komentoja mallitiedoilla ilman Oura-sormusta.

Henkilökohtaisten käyttöoikeustunnusten luominen

Ouran tarjoamat henkilökohtaiset käyttöoikeustunnukset ovat helppo tapa käyttää Oura Cloud APIa. Henkilökohtaisten tunnusten avulla kehittäjien on helppo noutaa Oura-tietonsa ohjelmallisesti Ouran Cloud APIn kautta.

Voit aloittaa henkilökohtaisten käyttöoikeustunnusten käytön seuraavasti:

1. Siirry Personal Access Tokens -sivulle.
  2. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta Create A New Personal Access Token.
  3. Kirjoita uudelle henkilökohtaiselle käyttöoikeustunnukselle yksilöllinen kuvaus.
  4. Lähetä lomake Create Personal Access Token -painikkeella, ja sinulle luodaan uusi henkilökohtainen käyttöoikeustunnus.

Uusi tunnuksesi näkyy sen luomisen jälkeen Personal Access Tokens -sivulla.

Muista kopioida tunnus heti talteen, sillä tältä sivulta poistuttuasi et näe sitä enää mistään. Voit kopioida tunnuksen leikepöydälle valitsemalla Copy.

Henkilökohtaisen käyttöoikeustunnuksen käyttäminen

Kun olet saanut henkilökohtaisen käyttöoikeustunnuksesi, voit käyttää sen avulla Oura APIa. Tunnusta voi käyttää kahdella tavalla:

1. HTTP-otsikko – lisää henkilökohtainen käyttöoikeustunnuksesi valtuutusotsikkoon seuraavasti:
    GET /v1/userinfo HTTP/1.1
    Host: api.ouraring.com
    Authorization: Bearer PHCW3OVMXQZX5FJUR6ZK4FAA2MK2CWWA
  2. URL-parametri – lisää access_token-parametri API-kutsuun:
    https://api.ouraring.com/v1/userinfo?access_token=PHCW3OVMXQZX5FJUR6ZK4FAA2MK2CWWA

Voit poistaa henkilökohtaiset käyttöoikeustunnuksesi käytöstä milloin tahansa.

Onko sinulla kysyttävää? Ota meihin yhteyttä osoitteeseen api-support@ouraring.com.