UCSF:n TemPredict-tutkimus – usein kysyttyjä kysymyksiä

UCSF:n TemPredict-tutkimuksen tarkoituksena on selvittää riippuvuussuhteita kehon lämpötilan, sykkeen ja muiden vastaavien tietojen ja mahdollisesti covid-19-tartuntaan liittyvien oireiden (kuten kuume, yskä tai väsymys) puhkeamisen välillä.

Mikä on UCSF:n TemPredict-tutkimuksen tavoite?

Tutkimuksessa on tarkoitus kerätä puettavasta anturista tietoa ja kehittää näistä tiedoista algoritmi, joka osaa ennustaa mahdollisesti covid-19-tartuntaan liittyvien oireiden (kuten kuume, yskä tai väsymys) puhkeamisen.

Lisätietoja on UCSF:n TemPredict-tutkimuksen sivustossa ja uusimmassa CNET:n videossa.

Mitä tutkimuksen osallistujilta edellytetään?

Tutkimuksen osallistujia pyydetään

• – täyttämään seulonta- ja esitietolomake verkossa
  • – käyttämään Oura-sormusta kolmen kuukauden ajan
  • – täyttämään päivittäin kyselyn mahdollisista sairauden oireista
  • – jakamaan Oura-sormuksen sovelluksen keräämät tiedot (mukaan lukien lämpötila-, syke-, hengitystiheys-, uni- ja aktiivisuustiedot) Oura, Inc:n kanssa.

Miten voin osallistua UCSF:n TemPredict-tutkimukseen?

Kaikki Oura-sormuksen käyttäjät voivat osallistua tutkimukseen riippumatta siitä, onko heillä sairauden oireita. Tutkimukseen voi ilmoittautua Oura-sovelluksessa sekä Android- että iOS-järjestelmällä. Myös päivittäisiin kyselyihin vastataan sovelluksen kautta. Ennen osallistumista Oura-sovellus on päivitettävä uusimpaan versioon.

Jos liityt tutkimukseen, näet Koti-välilehden yläosassa päivittäin oirekyselyn. Vastauksesi ovat erittäin hyödyllisiä riippumatta siitä, onko sinulla mitään sairauden oireita. Myöskään yksittäisen päivän jääminen välistä ei haittaa! Jos haluat täydentää kyselyvastauksiasi jälkikäteen, pääset kyselyyn napauttamalla Koti-välilehden yläosassa olevaa linkkiä.

Kuinka kauan tutkimus kestää?

Tutkimus kestää 3 kuukautta ilmoittautumisestasi. Voit keskeyttää osallistumisesi milloin tahansa.

Olen ilmoittautunut tutkimukseen, mutta en näe sovelluksessa kyselyn kysymyksiä. Miten toimin?

Jos et näe sovelluksessa kyselyä, varmista, että käytät Oura-sovelluksen uusinta versiota. Voit tarkistaa sovelluksen version kohdassa Asetukset → Sovellus. Kysely näkyy sovellusversiossa 2.10.1 ja sitä uudemmissa versioissa. Jos sovelluksesi ei ole ajan tasalla, päivitä sovellus Google Playsta (Android) tai App Storesta (iOS).

Jos sovelluksesi on ajan tasalla, tarkista, että ilmoittauduit tutkimukseen samalla sähköpostiosoitteella, jota käytit Oura-tilin luomiseen. Voit tarkistaa kirjautumissähköpostiosoitteesi kohdassa Asetukset → Tili.

Jos ilmoittaudun mukaan, käytättekö myös aiempia tietojani?

UCSF:n tutkijat saavat tiedot, jotka Oura kerää sinusta ilmoittautumispäivästäsi lähtien. Oura toimittaa tiedot UCSF:n tutkijoille; tiedoistasi ”katkaistaan” digitaalisesti kolmen kuukauden jakso ilmoittautumispäivästäsi lähtien, ja vain tämän jakson tiedot luovutetaan UCSF:n tutkijoille. UCSF saa siis käyttöönsä vain tiedot, jotka Oura-sormus kerää osallistumisaikanasi. Tutkimuksessa pyritään yhdistämään sormuksen tiedot kyselyn kautta ilmoitettuihin oireisiin. Vanhoista tiedoista ja muista tiedoista, joihin ei liity oirekyselytietoja, ei ole tämän tutkimuksen kannalta hyötyä.

Miten voin lopettaa osallistumisen?

Jos haluat päättää osallistumisesi UCSF:n TemPredict-tutkimukseen, toimi näin:

1. Kirjaudu sisään Oura on the Webiin.
  2. Mene tilisi asetuksiin.
  3. Vieritä alaspäin Oura Teams -kohtaan.
  4. Napsauta Revoke-painiketta.

Voiko Oura-sormuksella mitata kuumetta?

Oura-sormus ei kerro hetkellisiä lämpötilalukemia vaan poikkeukset keskiarvosta. Päivittäisen kyselyn kuumekysymyksellä tarkoitetaan, mittasitko kehosi lämpötilan kuumemittarilla tai vastaavalla muulla laitteella.

Voinko nähdä tutkimusdatani tutkimuksen aikana?

Toistaiseksi emme pysty julkaisemaan kerätystä tutkimusdatasta väliraportteja, mutta tähän voi tulla jatkossa muutos. Antaisimme mielellämme Oura-käyttäjille mahdollisimman paljon tietoa mahdollisimman nopeasti, mutta meidän on keskitettävä rajalliset resurssimme itse tutkimukseen. Kun tutkimus on valmis, UCSF julkaisee sen tulokset.

Ouran viestit ovat tietoihisi perustuvia ehdotuksia, eivätkä ne korvaa lääkärin ohjeita. Käytä päivittäisissä valinnoissa omaa harkintaasi ja kerro meille, jos sinulla on kysyttävää tai palautetta.

Liittyykö Vahvistettu covid-19 -tunniste UCSF:n tutkimukseen?

Covid-19-tunniste ei liity UCSF:n TemPredict-tutkimukseen eikä vaikuta tutkimukseen osallistumiseen.

Lisätietoja sairauden seuraamisesta trendinäkymän tunnisteiden avulla on tässä artikkelissa.