Sormuksen lataaminen ja parhaat käytännöt

Tähän artikkeliin on koottu tietoa sormuksen lataamisesta sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Jos sinun on ostettava uusi laturi, voit tehdä sen täällä. Huomaa, että myymme vain kokonaisia latureita, emme johtoja tai telakoita erikseen.

Muista valita laturin koko sormuksesi koon mukaan. Voit tarkistaa Oura-sormuksen koon sen sisäpinnalta (QR-koodin vierestä) tai Oura-sovelluksesta: napauta akkukuvaketta Icon_Ring_Battery.png Koti-näkymän Icon_Home.png oikeassa yläkulmassa ja pyyhkäise vasemmalle.

Sormuksen lataaminen

Oura-sormuksen lataaminen voi kestää 20–80 minuuttia akun varaustason mukaan. Voit tarkistaa akun varaustason napauttamalla sormuksen kuvaa Icon_Ring_Battery.png Koti-näkymän Icon_Home.png oikeassa yläkulmassa.

Liitä USB-johdon toinen pää laturiin ja toinen pää virtalähteeseen (kuten tietokoneeseen tai verkkovirtalähteeseen). Aseta sitten sormus lataustelakkaan. Kun sormus on telakassa, laturin merkkivalo alkaa vilkkua. Kun valo ei enää vilku, sormus on ladattu täyteen. Saat push-ilmoituksen, kun akku on täysi.

Jos merkkivalo ei syty, varmista, että laturin johto on kunnolla kiinni. Tarkista myös, että sormus on oikeassa asennossa ja että sormus ja telakka koskettavat hyvin toisiaan.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, katso lisäohjeita laturin vianmääritysoppaasta.

Parhaita käytäntöjä

1. Paras aika ladata sormus

Suosittelemme pitämään laturin helposti saatavilla esimerkiksi laukussa, autossa, repussa tai työpöydällä. Laturin USB-johto on helppo liittää tietokoneeseen tai virtalähteeseen, joten voit ladata sormusta näppärästi samalla, kun teet töitä, katselet televisoita, surffailet netissä tai tiskaat. Suosittelemme pitämään akun varaustason vähintään 40 prosentissa, jos mahdollista.

2. Ota käyttöön alhaisen akun varaustason ilmoitukset

Kun Oura-sovelluksen akun varaustason ilmoitukset ovat käytössä, saat ennen nukkumaanmenoa ilmoituksen, jos Oura-sormuksesi akku on vähissä. Saat ilmoitukset käyttöön seuraavasti:

1. Avaa valikko Icon_Bars.png Koti Icon_Home.png -välilehden oikeassa yläkulmassa.
  2. Valitse Asetukset Icon_Settings.png > Ilmoitukset.
  3. Ota käyttöön akun varaustason ilmoitukset.

3. Varmista, että sormuksessasi on illalla riittävästi virtaa jäljellä

Edellä mainitut vinkit auttavat varmistamaan, että sormuksesi akun varaustaso on vähintään 25 prosenttia, kun menet nukkumaan. Jos akun varaustaso on alle 25 prosenttia ennen nukkumaanmenoa, et saa yöltä unitietoja.

Jos näin pääsee käymään, Oura näyttää nukkumaanmeno- ja heräämisajan mutta ei uni- tai valmiuslukemaa eikä yksityiskohtaisia tietoja unesi vaiheista, sykevälivaihtelusta, hengitystiheydestä tai leposykkeestä. Kannattaa ottaa tavaksi ladata sormusta hieman joka päivä, jotta saat aina herätessäsi Ouran yksilölliset tiedot.

Huomioitavaa

Oura-sormuksen akunkesto

Sormuksen täyteen ladattu akku kestää keskimäärin 4–7 päivää. Akunkestoon vaikuttavat monet eri tekijät, kuten sormuksen ikä, tiettyjen toimintojen käyttö (kuten Moment-ominaisuus ja Lepohetket) sekä muut virrankulutusta lisäävät tekijät, kuten päiväunien ottaminen.

Akut ovat monimutkaisia laitteita, ja niiden kestoon ja suorituskykyyn vaikuttavat useat eri muuttujat. Kaikki akut ovat kulutushyödykkeitä, ja niillä on rajallinen elinkaari, joten niiden kapasiteetti ja suorituskyky heikkenevät ajan myötä.

Vältä akun vaurioituminen

Seuraavat tekijät voivat johtaa akun vahingoittumiseen:

täyteen ladatun akun jättäminen laturiin yli viikoksi; lataamisen jatkaminen pitkään akun täyttymisen jälkeen voi lyhentää akunkestoa merkittävästi

• akun pitkäaikainen altistuminen äärilämpötiloille (kuumalle tai kylmälle)

• sormuksen akun kuluttaminen täysin tyhjäksi; tämä voi vaikuttaa akun käyttöikään.

Jos epäilet akun vaurioituneen, tee tukipyyntö täällä. Tiimimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Pidätkö taukoa sormuksen käytöstä?

Jos suunnittelet pitäväsi taukoa sormuksen käytöstä, suosittelemme asettamaan sormuksen virransäästötilaan, jotta akun kapasiteetti ei heikkenisi säilytyksen aikana. Lisätietoja akun kapasiteetin turvaamisesta sormuksen säilyttämisen aikana on tässä artikkelissa.