Sormuksen lataaminen ja parhaat käytännöt

Tähän artikkeliin on koottu tietoa sormuksen lataamisesta sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Jos sinun on ostettava uusi laturi, ota yhteyttä tiimiimme. Huomaa, että myymme vain kokonaisia latureita, emme johtoja tai telakoita erikseen.

Muista valita laturin koko sormuksesi koon mukaan. Voit tarkistaa Oura-sormuksen koon sen sisäpinnalta (QR-koodin vierestä) tai Oura-sovelluksesta: napauta akun varaustason kuvaketta Icon_Ring_Battery.png Ouran Koti Icon_Home.png -välilehden oikeassa yläkulmassa ja pyyhkäise vasemmalle.

Sormuksen lataaminen

Oura-sormuksen lataaminen voi kestää 20–80 minuuttia akun varaustasosta riippuen. Voit tarkistaa akun varaustason napauttamalla sormuksen kuvaa Icon_Ring_Battery.png Koti Icon_Home.png -välilehden oikeassa yläkulmassa.

Kun haluat ladata sormuksen, liitä USB-johdon toinen pää laturiin ja toinen pää virtalähteeseen (esim. tietokoneeseen tai verkkovirtalähteeseen). Aseta sitten sormus lataustelakkaan. Kun olet asettanut sormuksen telakkaan, laturin ledivalo alkaa vilkkua. Valo lakkaa vilkkumasta, kun sormus on ladattu täyteen. Saat myös push-ilmoituksen, kun akku on täysi.

Jos merkkivalo ei syty, varmista, että laturin johto on kunnolla kiinni. Tarkista myös, että sormus on oikeassa asennossa ja että sormus ja telakka ovat hyvin kosketuksissa toisiinsa.

Jos ongelma ei ratkea, katso lisäohjeita laturin vianmääritysoppaasta.

Parhaita käytäntöjä

1. Paras aika ladata sormus

Suosittelemme pitämään laturin helposti saatavilla esimerkiksi laukussa, autossa, repussa tai työpöydällä. Laturin USB-johto on helppo liittää tietokoneeseen tai virtalähteeseen, joten voit ladata sormusta näppärästi samalla, kun teet töitä, katselet televisiota, surffailet netissä tai vaikkapa tiskaat. Suosittelemme pitämään akun varaustason vähintään 40 prosentissa, jos mahdollista.

2. Ota käyttöön akun alhaisen varaustason ilmoitukset

Kun Oura-sovelluksen akun varaustason ilmoitukset ovat käytössä, saat ennen nukkumaanmenoa ilmoituksen, jos Oura-sormuksesi akku on vähissä. Voit ottaa ilmoitukset käyttöön seuraavasti:

1. Avaa Koti Icon_Home.png -välilehden vasemmassa yläkulmassa oleva valikko Icon_Bars.png.
  2. Valitse Asetukset Icon_Settings.png > Ilmoitukset.
  3. Ota käyttöön akun varaustason ilmoitukset.

3. Varmista, että sormuksessasi on illalla riittävästi virtaa jäljellä

Edellä mainitut vinkit auttavat varmistamaan, että sormuksesi akun varaustaso on vähintään 25 prosenttia, kun menet nukkumaan. Jos akun varaustaso on alle 25 prosenttia ennen nukkumaanmenoa, et saa yöltä unitietoja.

Jos näin pääsee käymään, Oura näyttää nukkumaanmeno- ja heräämisajan mutta ei uni- tai valmiuslukemaa eikä yksityiskohtaisia tietoja unesi vaiheista, sykevälivaihtelusta, hengitystiheydestä tai leposykkeestä, Kannattaa siis ottaa tavaksi ladata sormusta hieman joka päivä, jotta saat aina herätessäsi Ouran yksilölliset tiedot.

Huomioitavaa

Oura-sormuksen akunkesto

Sormuksen täyteen ladattu akku kestää keskimäärin 4–7 päivää. Akunkestoon vaikuttavat monet eri tekijät, kuten sormuksen ikä, päiväaikaisten toimintojen käyttäminen ja päiväunien nukkuminen. Akkua kuluu enemmän, kun sormus kerää aktiivisesti dataa ledi- ja lämpötila-antureilla eli kun esimerkiksi teet meditointiharjoituksia tai käytät reaaliaikaista sykkeenmittausta.

Akut ovat monimutkaisia laitteita, ja niiden suorituskykyyn ja pitkäikäisyyteen vaikuttavat useat eri muuttujat. Kaikki akut ovat kulutushyödykkeitä, ja niillä on rajallinen elinkaari, joten niiden kapasiteetti ja suorituskyky heikkenevät ajan myötä. Lisävinkkejä akun elinkaaren pidentämiseen on tässä artikkelissa.

Vältä akun vaurioituminen

Seuraavat tekijät voivat johtaa akun vaurioitumiseen:

• Sormuksen jättäminen laturiin yli viikoksi. Lataamisen jatkaminen pitkään akun täyttymisen jälkeen voi lyhentää akunkestoa merkittävästi.
  • Pitkäaikainen altistuminen äärilämpötiloille (kuumalle tai kylmälle).
  • Sormuksen akun kuluttaminen täysin tyhjäksi; tämä voi vaikuttaa akun käyttöikään.
  • Laturin USB-virtajohdon kanssa tulee käyttää IEC 62368-1 -standardin mukaista ulkoista 5 V:n tasavirtalähdettä. Laitteen käytettävissä oleva teho ei saa ylittää 15 wattia kolmen sekunnin kuluttua mitattuna.

Jos epäilet akun vaurioituneen tai jos akku kuluu epätavallisen nopeasti, tee tukipyyntö täällä. Tiimimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Pidätkö taukoa sormuksen käyttämisestä?

Jos suunnittelet pitäväsi taukoa sormuksen käyttämisestä, suosittelemme asettamaan sormuksen virransäästötilaan, jotta akun kapasiteetti ei heikkenisi säilytyksen aikana. Lisätietoja akun kapasiteetin turvaamisesta säilytyksen aikana on tässä artikkelissa.