Sormuksen lataaminen ja parhaat käytännöt

Tähän artikkeliin on koottu tietoa sormuksen lataamisesta sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Sormuksen lataaminen

Liitä USB-johdon toinen pää sormuksen laturiin ja toinen pää virtalähteeseen (esim. tietokoneeseen tai verkkovirtalähteeseen). Aseta sitten sormus lataustelakkaan. Kun olet asettanut sormuksen telakkaan, laturin LED-valo alkaa vilkkua. Kun valo ei enää vilku, sormus on ladattu täyteen.

Jos LED-valo ei syty, varmista, että laturin johto on kunnolla kiinni. Tarkista myös, että sormus on oikeassa asetettu laturiin oikein päin.

Eikö onnistu vieläkään? Katso lisäohjeita laturin vianmääritysoppaasta.

Parhaat käytännöt ja usein kysytyt kysymykset

Kuinka kauan sormuksen akku kestää?

Akkujen kapasiteettiin ja suorituskykyyn vaikuttavat monet eri tekijät (kuten latauskertojen määrä ja käyttöolosuhteet). Kaikki akut ovat kulutushyödykkeitä, ja niillä on rajallinen elinkaari, joten niiden kapasiteetti ja suorituskyky heikkenevät ajan myötä.

Sormuksen täyteen ladattu akku kestää keskimäärin 4–7 päivää. Akunkestoon vaikuttavat monet eri tekijät, kuten sormuksen ikä, sormuksen toimintojen (kuten Moment-ominaisuuden) käyttäminen ja muut virrankulutusta mahdollisesti lisäävät tekijät.

Kannattaako akun antaa tyhjentyä kokonaan ennen sen lataamista? Mikä on paras tapa akun kannalta?

Akkua ei kannata päästää kokonaan tyhjäksi; suosittelemme pitämään varaustason yli 40 prosentissa. Akun lataaminen päivittäin on hyvä tapa.

Voinko vahingoittaa sormuksen akkua jotenkin?

Seuraavat tekijät voivat johtaa akun vaurioitumiseen:

• – täyteen ladatun akun jättäminen laturiin yli viikoksi; lataamisen jatkaminen pitkään akun täyttymisen jälkeen voi lyhentää akunkestoa merkittävästi
  • – pitkäaikainen altistuminen äärilämpötiloille (kuumalle tai kylmälle)
  • – sormuksen akun kuluttaminen täysin tyhjäksi; tämä voi vaikuttaa akun käyttöikään.

Jos epäilet akun vaurioituneen, tee tukipyyntö täällä.

Vaurioituuko sormuksen akku, jos en lataa sitä aina täyteen?

Osittainen lataaminen ei vaurioita akkua. Suosittelemme kuitenkin lataamaan akun täyteen aina kun mahdollista. Tämä takaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

Huomioitavaa

Jos suunnittelet pitäväsi taukoa sormuksen käytöstä, suosittelemme asettamaan sormuksen virransäästötilaan, jotta akun kapasiteetti ei heikkenisi säilytyksen aikana. Lisätietoja sormuksen säilyttämisestä on tässä artikkelissa.