Ouran Google Fit -integrointi

Android-käyttäjät voivat yhdistää Oura-tilinsä Google Fit -sovellukseen, jolloin treenit ja aktiivisuus huomioidaan tarkemmin.

Yhdistämällä Oura-sovelluksen Google Fitiin saat koottua kaikki treenisi ja terveyttä edistävän liikuntasi yhteen paikkaan. Samoin voit tarkastella Google Fitissä keskeisiä Oura-sormuksen keräämiä tietoja, kuten unen kestoa ja yönaikaista leposykettä. Tästä voi olla erityisesti hyötyä, jos haluat vertailla tietoja muiden kolmannen osapuolen sovellusten tietoihin.

Tässä artikkelissa on tietoa Ouran ja Google Fit -sovelluksen yhdistämisestä, luettelo sovellusten jakamista tiedoista sekä selitys eroille puettavien laitteiden laskemissa kalorinkulutustiedoissa.

Google Fitin käyttöönotto Google_Fit.png

Kun luot oman tilisi Oura-sovelluksen lataamisen jälkeen, sinua pyydetään yhdistämään sovellus Google Fitiin.

Jos et yhdistä Google Fitiä alkuasennuksen aikana, voit aloittaa Google Fitin käyttämisen myöhemmin noudattamalla seuraavia ohjeita.

Oura-sovelluksessa

1.) Avaa Koti Icon_Home.png -välilehden vasemmassa yläkulmassa oleva valikko Icon_Bars.png.

2.) Valitse Asetukset Icon_Settings.png > Google Fit Google_Fit.png

3.) Ota käyttöön seuraavat valinnat:

• Yhdistä Google Fitiin
  • Tuo treenejä Google Fitistä
  • Mindfulness-minuutit Google Fitiin

Tarkista seuraavalla tavalla, että yhdistäminen Google Fitiin onnistui:

1.) Avaa Google Fit.

2.) Valitse Profiili ja napauta sitten oikean yläkulman Asetukset-kuvaketta.

3.) Valitse Hallinnoi yhdistettyjä sovelluksia.

4.) Tarkista, että Oura on yhdistettyjen sovellusten luettelossa.

Huomaa, että Oura-sovellus ei välttämättä tuo tietoja Google Fitistä, jos molempia sovelluksia ei avata ennen keskiyötä. Näin voi käydä, jos taustasovellusten päivitys on poissa käytöstä tai jos Android-laitteessasi on virransäästötila päällä.

Voit välttää edellä kuvatun ongelman avaamalla sekä Google Fit- että Oura-sovelluksen vähintään kerran päivässä. Voit sulkea ne uudelleen illalla, kun olet suorittanut päivän treenit ja aktiviteetit.

Kolmannen osapuolen sovellusten integrointi Google Fitin kautta Ouraan saattaa vaatia ylimääräisiä vaiheita, kuten tietojen synkronoimisen manuaalisesti.

Mitä tietoja viedään ja tuodaan?

Ouran Google Fit -integrointi sallii kaksisuuntaisen tiedonkulun Oura-sovelluksen, Google Fitin ja Google Fitiin liitettyjen kolmannen osapuolen sovellusten välillä. Kun synkronoit Oura-tietosi, Google Fitistä tuodaan tiedot suorittamistasi treeneistä tai aktiviteeteista.

Oura-sovellus vie ja tuo luvallasi seuraavat tiedot:

Oura-sovelluksesta Google Fitiin

• Pituus
  • Paino
  • Unimittaukset Icon_ZZZ.png (nukkumaanmenoaika, heräämisaika, unen kesto, yönaikainen leposyke)
  • Mindfulness-minuutit (ohjatut ja ohjaamattomat harjoitukset)

*Oura vie leposykkeen Google Fitin Syke-luokkaan.

Google Fitistä Ouraan

• Treenit (aktiviteetin tyyppi, aloitusaika, kesto ja kulutetut kalorit)
  • Pituus
  • Paino

Huomioitavaa

• Oura-sovellus synkronoi vain kuluvan päivän treenit.
  • Jos haluat poistaa treenin, sinun on poistettava se siinä sovelluksessa, jolla se tallennettiin.
  • Jos tuotu treeni sisältää kalorinkulutustietoja, niitä ei voi muokata Oura-sovelluksessa. Jos haluat muokata kaloritietoja, tee se sovelluksessa, jolla tallensit treenin.
  • Jos Google Fit -sovelluksesta ei saada kulutustietoja, treenin kuormitusta voi muokata Oura-sovelluksessa, jotta arvio kalorinkulutuksesta olisi tarkempi.

Tuotujen treenien kalorinkulutuslaskelmat

Ouran aktiivisuuden seuranta kirjaa vain aktiiviset kalorit. Tämä luku sisältää siis vain treenin aikana poltetut kalorit eikä perusaineenvaihduntaa (BMR). Perusaineenvaihdunta tarkoittaa kaloreita, jotka kehosi kuluttaa pysyäkseen toiminnassa levossa eli nukkuessasi tai levätessäsi.

Muut kuntoilumittarit ja terveyssovellukset laskevat yhteen sekä aktiiviset kalorit että perusaineenvaihdunnan. Tästä johtuen niiden kalorinkulutusarviot voivat poiketa hieman Ouran arvioista.

Seuraavassa esimerkissä manuaalisesti Ouraan lisätty treeni kasvattaisi päivän kalorinkulutusta 216 kilokalorilla, kun taas toisella mittarilla tallennettu ja Oura-sovellukseen tuotu treeni kasvattaisi kulutusta 244 kilokalorilla.

Esimerkki on 35-vuotiaan naisen (57 kg ja 164 cm) kalorinkulutuksesta 30 minuutin juoksulenkillä kohtalaisella teholla.

Oura

• Aktiiviset kalorit Icon_Calorie_Burn.png: 216 kcal
  • Kokonaiskulutus = 216 kcal

Muut terveyssovellukset

• Aktiiviset kalorit Icon_Calorie_Burn.png: 216 kcal
  • Perusaineenvaihdunta (BMR): 28 kcal
  • Kokonaiskulutus = 244 kcal (216 + 28)