Tunnisteet

Ouran tunnisteiden avulla voit seurata, miten tietyt aktiviteetit, tuntemukset tai valinnat vaikuttavat unenlaatuusi ja valmiuteesi. Näin voit ymmärtää paremmin eri valintojen vaikutuksia. Huomaa: Tunnisteet eivät vaikuta päivittäisiin uni-, aktiivisuus- tai valmiustuloksiisi. Voit tarkastella tunnisteilla merkittyjen asioiden vaikutuksia tuloksiisi Trendit-näkymässä.

Ouran tarjoamaan tunnistevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä yli 100 tunnistetta. Tunnisteet ovat aakkosjärjestyksessä, ja niitä voi helposti selata luettelon yläpuolella olevan hakukentän avulla. Suosituimpia tunnisteita ovat muun muassa alkoholi, stressi, myöhäinen ateria, päänsärky, kuukautiset, kofeiini, sairas, sauna, meditaatio, päiväunet, ruutuaika, melatoniini, matkustus ja paasto. Näiden lisäksi tarjolla on monipuolinen valikoima muita tunnistevaihtoehtoja, joissa huomioidaan kaikki elämäntavat. Muita tunnisteita ovat muun muassa raskaana, meluisaa, kylmälle altistuminen, pimeä makuuhuone, rokotus, kuume, sokeri, jaettu sänky, myöhäinen treeni, lisäravinteet, korvatulpat ja rentoutunut.

1/14

Avaa Oura-sovellus.

2/14

Napauta Koti-välilehden oikeassa alakulmassa Icon_Plus_Large.png-kuvaketta.

3/14

Valitse Lisää tunniste.

4/14

Valitse luettelosta yksi tai useampi sopiva tunniste napauttamalla niitä. Valitse tunnisteiden päivämäärä ja aika.

5/14

Voit lisätä tunnisteeseen myös kommentin. Valitse Lisää kommentti ja kirjoita huomautus laitteesi näppäimistöllä.

6/14

Tallenna tunniste valitsemalla Valmis.

7/14

Tallennettu tunniste näkyy Koti-välilehdellä. Voit katsoa sen vierittämällä alaspäin. Tunnisteet näkyvät Aktiviteetit-kohdassa.

8/14

Voit tarkastella tunnisteitasi myös Trendit-näkymässä. Avaa Koti-välilehden vasemmassa yläkulmassa oleva valikko Icon_Bars.png.

9/14

Valitse Trendit.

10/14

Trendeistä näet, miten henkilökohtaiset mittaustuloksesi ovat muuttuneet ajan mittaan. Valitse haluamasi osa-alue ja mitattava asia. Tässä esimerkissä valitsemme Valmius-osiosta sykevälivaihtelun.

11/14

Valitsemasi mittari näytetään. Lisäämäsi tunniste näkyy Tunnisteet-kohdassa. Sellaisten päivien kohdalla, joihin on lisätty tunniste, näkyy Icon_Tag_Outline.png-kuvake.

12/14

Voit korostaa päivät, jotka on merkitty samalla tunnisteella. Napauta Korosta päivät, joissa tunniste -kohdan alla olevaa tekstiruutua.

13/14

Napauta juuri lisäämääsi tunnistetta.

14/14

Valitulla tunnisteella merkityt päivät näkyvät korostettuina.

Nyt kun olet lisännyt tunnisteen, katso seuraavaksi, miten voit lisätä manuaalisesti treenin Oura-sovellukseen.