Miten voin käyttää Ouraa sairauden seuraamiseen?

Voit seurata vointiasi Oura-sovelluksen uusien tunnisteiden avulla.

Uudet tunnisteet – Flunssa, Influenssa ja Vahvistettu covid-19 – sekä aiemmin lisätyt tunnisteet, kuten Päänsärky ja Sairas, auttavat seuraamaan oireita ja parantumistasi.

Miten seuraan vointiani tunnisteiden avulla?

Jos tarkkailet kehoasi sairauden varalta, tunnisteilla voit seurata muutoksia voinnissasi.

Lisää tunniste näin:

1. Napauta kotivälilehden oikean alakulman +-painiketta.
  2. Valitse valikosta Lisää tunniste.
  3. Valitse luettelosta sopiva tunniste.
  4. Valitse päivämäärä ja aika.
  5. Napauta oikean yläkulman Valmis-painiketta.

Päänsärky-, Lääkitys- ja Sairas-tunnisteet voivat auttaa sinua seuraamaan sairautesi etenemistä ja auttaa selittämään merkittävät muutokset esimerkiksi kehon lämpötilassa, unitehokkuudessa tai hengitystiheydessä.

Voinko poistaa tai muokata tunnisteita, jos oireeni muuttuvat?

Oireiden muuttuessa voit muokata tai poistaa tunnisteita. Toimi näin:

Jos tunniste on samalta päivältä

1. Vieritä kotivälilehden alareunaan ja katso tunnisteet Aktiviteetit-kohdassa.
  2. Napauta tunnistetta, jota haluat muokata tai jonka haluat poistaa.
  3. Vaihda tunniste tai muokkaa sen kommenttia, päivämäärää tai aikaa – tai valitse Poista tunniste.
  4. Valitse Valmis, kun olet muokannut tunnistetta, tai vahvista tunnisteen poistaminen valitsemalla Poista. Kummassakin tapauksessa sovellus palaa kotivälilehdelle.

Jos tunniste on edelliseltä päivältä

1. Napauta kotivälilehden yläreunassa Tänään-painiketta.
  2. Valitse kalenterista päivä, jolloin lisäsit tunnisteen.
  3. Vieritä kotivälilehden alareunaan ja katso tunnisteet Aktiviteetit-kohdassa.
  4. Napauta tunnistetta, jota haluat muokata tai jonka haluat poistaa.
  5. Vaihda tunniste tai muokkaa sen kommenttia, päivämäärää tai aikaa – tai valitse Poista tunniste.
  6. Valitse Valmis, kun olet muokannut tunnistetta, tai vahvista tunnisteen poistaminen valitsemalla Poista.

Voinko luoda omia tunnisteita jos haluan seurata oireita tarkemmin?

Omien tunnisteiden luominen ei ole toistaiseksi mahdollista. Tunnisteisiin voi kuitenkin lisätä omia muistiinpanoja. Jos haluat lisätä oman muistiinpanon, valitse tunnuksen lisäämisen yhteydessä Lisää kommentti.

Huomaa, että omat muistiinpanot eivät näy päivä-, viikko- ja kuukausitrendien näkymissä. Näet kuitenkin lisäämäsi tunnisteet.

Milloin voin käyttää Vahvistettu covid-19 -tunnistetta?

Vahvistettu covid-19 -tunniste on tarkoitettu vain diagnosoituja tapauksia varten. Toisaalta tunnisteet ovat omaan käyttöösi tarkoitettu työkalu, jonka avulla voit seurata omaa kehoasi ja sen reagoimista rasitukseen ja palautumiseen. Voit siis käyttää tunnisteita oman harkintasi mukaan.

Liittyykö Vahvistettu covid-19 -tunniste UCSF:n tutkimukseen?

Covid-19-tunniste ei liity UCSF:n TemPredict-tutkimukseen eikä vaikuta tutkimukseen osallistumiseen.

Lisätietoja sairauksien ja oireiden seuraamisesta Ouran avulla on tässä artikkelissa.

Huomaa, että Oura-tuotteet ja -palvelut eivät ole lääkinnällisiä laitteita eikä niitä ole tarkoitettu sairauden tai terveydentilan lievittämisen, ehkäisemiseen, parantamiseen tai toteamiseen. Ouran viestit ovat tietoihisi perustuvia ehdotuksia, eivätkä ne korvaa lääkärin ohjeita tai kokonaisvaltaista näkökulmaa terveyteen. Jos olet huolissasi terveydestäsi, ota yhteyttä lääkäriin.