Moment – usein kysyttyjä kysymyksiä

Tässä artikkelissa on vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Ouran minfulnessiin ja meditaatioon keskittyvästä Moment Icon_Moment.png -ominaisuudesta.

1. Miten Oura mittaa päiväaikaan leposykettä ja sykevälivaihtelua?

Oura mittaa veritilavuuden muutoksia sormessa olevien kämmenvaltimoiden kautta. Tähän käytetään Oura-sormuksen sisäpuolella olevia PPG-antureita. Mittaustuloksista Oura pystyy päättelemään leposykkeesi (RHRIcon_Heart.png) ja sykevälivaihtelusi (HRVIcon_HRV.png).

2. Voinko liikkua käyttäessäni Moment-ominaisuutta?

Paras mittaustarkkuus saavutetaan, kun istut tai makaat paikallasi. Moment on tarkoitettu leposykkeen ja sykevälivaihtelun reaaliaikaiseen mittaamiseen päiväaikaan, ja oikeiden mittaustulosten saaminen edellyttää paikallaanoloa.

3. Onko sormukseni oltava yhteydessä sovellukseen, kun teen Moment-harjoituksen?

Sormuksen ja sovelluksen ei tarvitse olla yhteydessä harjoituksen aikana. Näet Moment-harjoituksen tulokset synkronoituasi sormuksen ja sovelluksen harjoituksen jälkeen.

4. Miksi sain virheilmoituksen?

Jos saat virheilmoituksen Moment-harjoituksen jälkeen, yleensä kyse on siitä, että saatoit liikkua hieman liikaa. Halutessasi voit tehdä harjoituksen uudelleen ja yrittää pysyä tarkemmin paikallasi.

5. Vaikuttaako Moment-ominaisuuden käyttäminen valmius-, aktiivisuus- ja unituloksiini?

Moment-harjoituksen tekeminen voi vaikuttaa myönteisesti unenlaatuun ja yleiseen hyvinvointiin. Harjoitukset voivat siis vaikuttaa positiivisesti myös uni-, valmius- ja aktiivisuustuloksiisi.

6. Miksi Moment-ominaisuuden käyttäminen vaikuttaa sormukseni akunkestoon enemmän kuin muut ominaisuudet?

Moment-ominaisuus hyödyntää mediasisältöä, kuten äänimaisemia, kuvia ja ääntä, ja tuottaa tietoa päivänaikaisesta leposykkeestäsi, sykevälivaihtelustasi ja ihosi lämpötilan poikkeamasta, minkä seurauksena se vaatii tavallista enemmän Oura-sormuksesi akulta.

Huomaa, että Momentin käyttäminen ei heikennä akkusi kokonaiskapasiteettia. Joudut ehkä vain ottamaan tavaksi ladata sormusta hieman joka päivä, jotta sinulla on varmasti tarpeeksi akkua nukkumaan mennessäsi – näin varmistat, ettet ikinä jää ilman unitietoja.

Artikkelissamme sormuksen lataamisesta ja parhaista käytännöistä on vinkkejä sormuksen lataamiseen ja akun parhaan suorituskyvyn varmistamiseen.

7. Voinko käyttää Moment-harjoituksen aikana toista äänisovellusta?

Kyllä. Kun olet aloittamassa Moment-harjoitusta, valitse avoin harjoitus ja äänimaisemaksi Hiljaisuus. Aloita Moment-harjoitus ja avaa sitten haluamasi äänisovellus.

Moment-harjoituksesi jatkuu, kunnes aika on lopussa tai päätät lopettaa harjoituksen itse.

8. Miten tulkitsen Moment-ominaisuuden tuottamia tietoja leposykkeestä, sykevälivaihtelusta ja ihon lämpötilan poikkeamasta?

Kiinnittämällä huomiota Moment-harjoituksen aikaiseen leposykkeeseen, sykevälivaihteluun ja ihon lämpötilan poikkeamaan voit havaita, miten mindfulness-harjoitukset vaikuttavat kehoosi myönteisesti. Seuraavat merkit voivat auttaa vahvistamaan, että kuljet hyödylliseen suuntaan:

Alin leposykkeesi eroaa vain muutaman lyönnin alimmasta yönaikaisesta leposykkeestäsi (yleensä alhaisempi leposyke on parempi).

Keskimääräinen sykevälivaihtelusi (HRV) eroaa vain muutaman arvon (millisekunnin) keskimääräisestä yönaikaisesta sykevälivaihtelustasi (yleensä korkeampi HRV-arvo on parempi).

Ihosi lämpötila on hieman keskiarvoa korkeampi (+).

*Tämä voi olla merkki parasympaattisen hermoston aktivoitumisesta (rentoutumisvaste), kun leposykkeesi laskee ja verisuonet avautuvat. Kun enemmän verta virtaa ihosi läpi, kehon lämpötila voi nousta hieman.