Vinkkejä sormuksen koon valitsemiseen

Sopivankokoinen sormus takaa parhaan käyttökokemuksen, sekä tietojen tarkkuuden. Suosittelemme tilaamaan ilmaisen sovitussormussetin, jotta sormuksesi on varmasti oikean kokoinen.

Huomioitavaa

Oura-sormusten koot poikkeavat hiukan muista sormuskoista.

Sovitussormussetin tehtävänä on auttaa valitsemaan oikea koko. Sovitussormukset eivät materiaalinsa ja laatunsa puolesta vastaa oikeaa Oura-sormusta.

Sovitussormus ja Oura-sormus ovat suunnilleen samanlevyiset ja -painoiset. Huomioithan, että sovitussormuksiin verrattuna Oura-sormus painaa hieman enemmän, ja siinä on titaanikuori.

Sopivan koon valitseminen

Sormus on tarpeeksi tiukka, jos pystyt heiluttamaan kättäsi, ilman että sormus liikkuu. Sormuksen tulisi olla kuitenkin sen verran väljä, että pystyt koskettamaan sormellasi kämmentä, ilman että sormus tuntuu epämukavalta.

Kokeile tehdä sovitussormus sormessa päivittäisiä askareita, jotta tiedät miltä sormus tuntuu käytettäessä. Voit käyttää sormusta esimerkiksi tietokoneella työskennellessä, esineitä käsitellessä, hiuksia tai hampaita harjatessa, syödessä tai siivotessa.

Tavoitteena on löytää koko joka tuntuu niin mukavalta, että tuskin muistat sormuksen olevan sormessa.

Ouran vinkit

1. Valitse sormi

Valitse sormi jossa sormus tuntuu sopivimmalta. Suosittelemme etusormea, keskisormea tai nimetöntä parhaiden tulosten saamiseksi. Oura-sormusta voi kuitenkin käyttää myös pikkusormessa tai peukalossa.

2. Panosta käyttömukavuuteen

Kun valitset sormuksen kokoa, suosittelemme kokeilemaan eri kokoja eri sormiin kaikessa rauhassa. Oikean koon löytäminen varmistaa parhaan käyttökokemuksen. Tiedät löytäneesi oikean koon, kun sormusta on mukava käyttää pitkiä aikoja, eikä se tunnu liian tiukalta, kun heräät aamulla. Jos sormus putoaa helposti tai pyörii sormessasi, se on todennäköisesti liian suuri. Sormus voi olla liian pieni, jos se tuntuu epämukavalta tai jos sen irrottaminen on vaikeaa. Oikean Oura-koon selvittämiseen kannattaa käyttää aikaa. Kun sormus on sopiva, saat parempia tuloksia ja sormusta on mukavampi käyttää. Jos suinkin mahdollista, käytä sovitussormusta 24 tuntia, tai kokeile sormuksia aamulla ja illalla, koska sormien koko muuttuu jonkin verran vuorokauden eri aikoina.

3. Valitse pienempi koko

Mietitkö kahden koon välillä? Suosittelemme valitseman pienemmän koon. Tiukempi istuvuus takaa tarkemmat tiedot, koska sormuksen sisällä olevien PPG-antureiden ja ihon alla olevien valtimoiden välinen signaali on silloin vahvempi.

4. Lämmitä kätesi

Sormien koko muuttuu päivän aikana. Jos kätesi ovat kylmät kokeillessasi sormusta, sormesi saattavat olla tavallista pienemmät. Voit lämmittää kätesi käymällä kävelyllä tai harrastamalla jotain muuta kevyttä liikuntaa.

5. Aseta sormus oikeaan kohtaan

Näetkö sovitussormuksessa pikkuruiset kohoumat? Nämä mallintavat varsinaisessa Oura sormuksessa olevia LED-antureita, jotka mittaavat veren pulssitilavuuden sormesi valtimoista. Saat tarkimmat tulokset, kun kolme anturia ovat sormen kämmenpuolella kosketuksissa ihosi kanssa.