Ilmoitusten hallitseminen

Voit hallita ilmoituksia Oura-sovelluksen Koti Icon_Home.png -välilehden vasemmassa yläkulmassa olevan valikon Icon_Bars.png Asetukset-osiossa. Alle on koottu tarkempia ohjeita.

Jos olet ottanut laitteessasi käyttöön alhaisen virran tilan tai virransäästötilan, taustalla olevat sovellukset eivät välttämättä päivity tai lähetä ilmoituksia.

Ilmoitusten käyttöönotto Oura-sovelluksessa
Ilmoitusten käyttöönotto laitteessasi
Ilmoitusten esittely
Akun varaustaso
Liikkumismuistutukset
Aktiivisuustavoitteen edistyminen
Nukkumaanmenoajan ilmoitukset
Viesti-ilmoitukset
Ilmoitusten ongelmat

Ilmoitusten käyttöönotto Oura-sovelluksessa

1. Valitse Asetukset Icon_Settings.png > Ilmoitukset.
  2. Voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä Oura-sovelluksen viisi erilaista ilmoitustyyppiä. Nämä ovat akun varaustason ilmoitukset, liikkumismuistutukset, aktiivisuustavoitteen edistymisen ilmoitukset, nukkumaanmenoajan ilmoitukset ja Viesti-ilmoitukset.

Ilmoitusten kuvaukset on kerrottu alla, ja ne ovat nähtävissä myös ilmoitusasetuksissa. Oletuksena käytössä ovat akun varaustason ilmoitukset ja liikkumismuistutukset.

Ilmoitusten näyttämisen edellytykset:

• Sormuksen on oltava sormessasi.
  • Sovelluksen on oltava käynnissä taustalla.
  • Bluetoothin on oltava käytössä laitteessasi.

Jos olet ottanut ilmoitukset käyttöön Oura-sovelluksessa mutta niitä ei silti näytetä laitteesi ruudun yläreunassa, lukitusnäytöllä tai ilmoituskeskuksessa, tarkista, että olet sallinut Oura-sovelluksen ilmoitukset myös laitteesi asetuksissa.

Oura-ilmoitusten käyttönotto laitteessasi

Avaa puhelimesi Asetukset.

iOS:

1. Valitse Ilmoitukset > vieritä alaspäin ja valitse Oura-sovellus > varmista, että Salli ilmoitukset on kytketty päälle.
  2. Valinnainen asetus: Samassa valikossa on myös kohta Näytä esikatselut. Voit valita tämän kohdan asetukseksi Aina, jos haluat Ouran näyttävän ilmoituksia myös näytön ollessa lukittu. Tästä voi olla hyötyä, jos avaat puhelimesi säännöllisesti Face ID:n avulla, jolloin ilmoitus voi jäädä helposti huomaamatta.

Android:

1. Valitse Sovellukset & Ilmoitukset > Sovelluksen tiedot > valitse osiosta Oura-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset tai Sovellusilmoitukset.
  3. Tee jompikumpi seuraavista:
  • Napauta Näytä ilmoitukset -asetus päälle.
  • Valitse Salli ilmoitukset.

Ilmoitusten esittely

Seuraavassa on kuvaus jokaisesta ilmoituksesta:

Akun varaustaso

Jos sormuksen akku on vähissä, Oura muistuttaa lataamisesta 2–3 tuntia ennen nukkumaanmenoaikaa. Jos saat tämän ilmoituksen, sormus kannattaa ladata ennen nukkumaanmenoa.

Sormuksessa on oltava akkua vähintään 20 prosenttia ennen nukkumaanmenoa, jotta voit saada unitiedot seuraavana aamuna.

Liikkumismuistutukset

Liikkumismuistutukset kehottavat sinua jaloittelemaan, kun olet ollut 50 minuuttia paikallasi. Saatuasi ilmoituksen sinulla on 10 minuuttia aikaa reagoida siihen. Käy esimerkiksi pienellä kävelyllä tai venyttele muutama minuutti.

Aktiivisuustavoitteen edistyminen

Oura kertoo ajoittaisilla muistutuksilla päivittäisen aktiivisuustavoitteesi edistymisestä. Päivittäiseen tavoitteeseesi vaikuttavat valmiutesi, ikäsi ja sukupuolesi.

Jos haluat saada hyvän aktiivisuuslukeman, pyri saavuttamaan päivittäinen aktiivisuustavoitteesi vähintään 5 kertaa viikossa. Ilmoituksista voi olla tässä apua.

Nukkumaanmenoajan ilmoitukset

Oura näyttää ilmoituksen kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoaikaa, jotta osaat aloittaa rauhoittumisen iltarutiiniesi parissa. Nukkumaanmenoajan opastuksesi perustuu öihin, joina olet saanut pisimmät ja tehokkaimmat unet. Opastus voi vaihdella päiväkohtaisesti tuoreimpien unitarpeidesi mukaan.

Nukkumaanmenoajan opastus on Ouran tapa muistuttaa sinua säännöllisten yöunien merkityksestä. Jos siis alat lipsua rutiineistasi, nukkumaanmenoajan ilmoitus voi auttaa sinua palaamaan ruotuun.

Viesti-ilmoitukset

Oura koostaa sinulle yksilöllisen viikko-, kuukausi- ja neljännesvuosikatsauksen. Jos sallit Viesti-ilmoitukset, saat ilmoituksen uudesta katsauksesta, kun sellainen tulee saataville korttiin Koti Icon_Home.png -välilehden yläreunaan.

Katsauksissa esitellään valmiuden, unen ja aktiivisuuden tärkeimpiä trendejä ja keskiarvoja. Lisätietoja Oura-katsauksista on täällä.

Ilmoitusten ongelmat

Jos et saa ilmoituksia Oura-sovelluksesta:

1. Kytke kaikki viisi ilmoitusta Oura-sovelluksen asetuksista pois päältä ja sitten takaisin päälle.
  2. Katkaise laitteesi Bluetooth-yhteys ja kytke se sitten takaisin päälle.
  3. Käynnistä laitteesi uudelleen.
  4. Varmista, ettei sormuksesi ole lentokonetilassa.
  5. Varmista, että sormuksesi ja Oura-sovelluksesi ovat synkronoituneet vähintään kerran päivässä.