Aktiivisuuteen, askeleisiin ja kaloreihin liittyvät ongelmat

Miten Oura mittaa aktiivisuutta?

Sormus käyttää aktiivisuuden seurantaan 3D-kiihtyvyysanturia, joka mittaa sormuksen liikkumista ylös ja alas, sivulta sivulle sekä eteen ja taakse. Järjestelmä tallentaa tarkasti suurimman osan päivittäisestä aktiivisuudesta, mutta kiihtyvyysantureiden on hankalampi mitata aktiviteetteja, joissa kädet liikkuvat rajoitetusti vain yhdessä linjassa (esim. crosstrainerilla treenaaminen tai painonnosto), joissa kädet eivät liiku (esim. pyöräily) tai joissa pelkästään kädet liikkuvat paljon (esim. rummunsoitto).

Voit parantaa aktiivisuuden seurannan tarkkuutta varmistamalla, että sormuksen anturit ovat sormen kämmenpuolella. Lisäämällä manuaalisesti sellaiset aktiviteetit, jotka eivät perustu askelmäärään ja joita on siksi vaikeampi mitata (esimerkiksi jooga), pystyt seuraamaan aktiivisuuttasi kokonaisuudessaan tarkemmin.

Voit tuoda treenisi Oura-sovellukseen iOS-käyttöjärjestelmässä Terveys-sovelluksesta ja Android-käyttöjärjestelmässä Google Fit -sovelluksesta.

Miten MET-arvoja käytetään aktivisuuden/kalorien laskemiseen?

Oura laskee päivittäisen energiankulutuksesi käyttämällä metabolisia ekvivalentteja (MET). MET on yleinen energiankulutuksen ja fyysisen kuormittavuuden mittari. Jos esimerkiksi jonkin aktiviteetin MET-arvo on 4, keho kuluttaa sen aikana neljä kertaa enemmän kaloreita kuin levossa.

Tietyn MET-arvon aktiviteetteihin kulutettu aika voidaan ilmaista MET-minuutteina kertomalla käytetty aika MET-arvolla.

Esimerkkejä:

– 30 minuuttia reipasta kävelyä (MET-arvo 3) = 90 MET-minuuttia

– 30 minuuttia hölkkää (MET-arvo 7) = 210 MET-minuuttia

Miten Oura laskee askeleet?

Oura-sormus rekisteröi kaikki päivittäiset liikkeesi ja niiden kuormittavuuden kevyistä kotitöistä aina raskaisiin treeneihin. Ouran aktiivisuusalgoritmit on hienosäädetty käymään läpi kerätyt tiedot ja erottamaan askeleet muusta päivittäisestä liikkumisesta. Oura pystyy tunnistamaan askeleet sormestasi todella lyhyessä ajassa (30 sekunnissa) ja erittäin tarkasti. Muut liikkeet kuin askeleet tallennetaan kokonaisaktiivisuuteesi.

Muut puettavat laitteet tai sovellukset saattavat näyttää toisenlaisia askelmääräarvioita, koska ne luokittelevat askeleet eri menetelmällä. Monet mittarit asettavat tietyn rajan sille, mikä lasketaan aktiivisuudeksi, kun taas toiset luokittelevat kaiken liikkeen askeleiksi.