Puuttuvat unitiedot tai aukot kaavioissa

Jos sormuksesi akun varaustaso on alhainen (< 20 %) mennessäsi nukkumaan, sormus siirtyy virransäästötilaan, jotta akku ei loppuisi kokonaan. Tällöin näet nukkumaanmeno- ja heräämisaikasi mutta et saa tarkempaa erittelyä unestasi siltä yöltä.

Varmista siis, että sormuksesi akun varaustaso on vähintään 20 % ennen nukkumaanmenoa.

Aukot sykevälivaihtelu- ja leposykekaavioissa

Jos huomaat leposyke- tai sykevälivaihtelukaavioissasi aukkoja, jokin on saattanut häiritä pulssisignaalisi seurantaa.

Syy aukkoihin voi olla jokin seuraavista:

1.  Sormus on liian löysä ja pyörii sormessasi helposti, jolloin LED-anturit eivät ole oikeassa kohdassa seurantaa varten. Sormus saattaa myös olla niin löysä, etteivät anturit välttämättä kosketa ihoasi kunnolla. Varmista ennen nukkumaanmenoa, että LED-anturit ovat sormesi alapuolella ja että sormus pysyy tarpeeksi tiukasti paikallaan. Jos sormus tuntuu liian löysältä, kokeile vaihtaa se toiseen sormeen. Huomaa kuitenkin, ettei sormus saisi tuntua myöskään liian tiukalta.
  2.  LED-anturit ovat likaiset. Voit puhdistaa anturit ja koko sormuksen vedellä ja miedolla saippualla. Huuhtele sormus ja kuivaa se huolellisesti pehmeällä liinalla.
  3.  Sormus havaitsee paljon liikettä, mikä häiritsee pulssisignaalin seurantaa hetkellisesti. Näin voi käydä myös silloin, jos olet hereillä ja liikut yön aikana.
  4.  Nukut asennossa, jossa kätesi puutuu (verenkierto estyy osittain).
  5.  Leposykkeesi on poikkeuksellisen alhainen (alle 33 lyöntiä minuutissa).
  6.  Seurantahäiriöiden syynä on rytmihäiriö. Huomaa kuitenkin, että yleensä aukot eivät viittaa rytmihäiriöihin eikä kaaviotietoja voi käyttää sairauksien diagnosointiin.

Tältä aukot voivat näyttää Oura-sovelluksessa: