Mitä sykevälivaihtelu tarkoittaa?

Sykevälivaihtelu (HRV) on sydämen lyöntivälin vaihtelu millisekunteina. Ouran mittaama sykevälivaihtelun arvo voi olla mitä tahansa alle 20:n ja yli 100:n välillä. HRV vaihtelee eri ihmisten välillä, joten vertaa arvojasi omaan vertailuarvoosi äläkä muiden arvoihin.

Oura laskee yöllisen HRV-arvon käyttäen hyvin tunnettua rMSSD-parametria, joka antaa luotettavan kuvan autonomisen hermoston aktiivisuudesta. Valmius-välilehdellä näkemäsi HRV-arvo on keskiarvo kaikista 5 minuutin näytteistä, jotka mitattiin nukkuessasi.

Lisätietoja sykevälivaihtelusta on The Pulse -blogissa.