Ouran ja Applen Terveys-sovelluksen yhdistäminen

Jos haluat jakaa Ouran tietoja Applen Terveys-sovelluksen kanssa, valitse Ouran iOS-sovelluksen asetuksissa Yhdistä Terveys-sovellukseen.

Oura tukee seuraavien tietojen jakamista Applen Terveys-sovelluksen kanssa:

• Unianalyysi
  • Aktiivinen energia
  • Hengitystiheys
  • Mindfulness-minuutit
  • Paino
  • Pituus

Seuraavat tiedot voi tuoda Applen Terveys-sovelluksesta:

• Treenit
  • Paino
  • Pituus

Kun Terveys-sovellus on yhdistetty, tietoja voi viedä ja tuoda sovellusten välillä.

Treenien tuominen Applen Terveys-sovelluksesta

Oura tukee treenien tuomista Terveys-sovelluksesta. Jos tallennat treenin toisella sovelluksella ja olet yhdistänyt sen Terveys-sovellukseen, treenisi näkyvät automaattisesti koti- ja aktiivisuusnäkymässä – kunhan olet sallinut treenien tuomisen Oura-sovelluksen asentamisen tai päivittämisen yhteydessä.

Oura-sovellus synkronoi vain kuluvan päivän treenit.

Jos Terveys-sovelluksesta tuotu treeni sisältää kalorinkulutustietoja, tiedot huomioidaan Ouran aktiivisten kaloreiden ja kokonaiskulutuksen laskelmissa.

Jos tuotu treeni sisältää kalorinkulutustietoja, niitä ei voi muokata Oura-sovelluksessa. Jos haluat muokata kaloritietoja, tee se sovelluksessa, jolla tallensit treenin.

Jos Terveys-sovelluksesta ei saada kulutustietoja, treenin kuormitusta voi muokata Oura-sovelluksessa, jotta arvio kalorinkulutuksesta olisi tarkempi. Treenien oletuskuormitus on kohtalainen.

Tunnetut ongelmat

Jos sama treeni tuodaan Terveys-sovellukseen kahdesta eri laitteesta tai lähteestä, treeni näkyy kahdesti Oura-sovelluksessa. Joissakin tapauksissa sovellus saattaa näyttää myös kilokalori- tai askeltiedot kaksinkertaisina. Jos haluat tuoda treenin Oura-sovellukseen vain kerran, poista toinen treeneistä Terveys-sovelluksessa.

Jos olet aiemmin estänyt treenien tuonnin Terveys-sovelluksesta Oura-sovellukseen mutta haluat ottaa toiminnon nyt käyttöön, avaa Terveys-sovelluksen asetukset ja salli treenien tuonti Oura-sovellukseen. Ota sitten Terveys-sovelluksen treenien tuonti käyttöön Oura-sovelluksessa (päävalikko > asetukset > Terveys > Tuo treenisi Terveys-sovelluksesta).

Käyttäjät ovat ilmoittaneet ongelmasta, jossa Oura-sovelluksen päivityksen jälkeen Terveys-sovelluksen treenien tuonti poistuu käytöstä. Korjaamme vian mahdollisimman pian. Jos et näe treenejä Oura-sovelluksessa, varmista, että treenien tuonti on sallittu sovelluksen asetuksissa (päävalikko > asetukset > Terveys > Tuo treenisi Terveys-sovelluksesta).

Tuotujen treenien kalorinkulutuslaskelmat

Ouran ja muiden kuntoilumittarien kalorinkulutusarviot voivat joskus poiketa toisistaan.

Oura kirjaa treenien osalta aktiiviset kalorit. Tämä luku sisältää vain treenin aikana poltetut lisäkalorit eikä perusaineenvaihduntaa (eli kaloreita, jotka keho kuluttaisi levossakin).

Jotkin toiset kuntoilumittarit ja terveyssovellukset laskevat sekä aktiiviset kalorit että perusaineenvaihdunnan. Tästä johtuen niiden kalorinkulutuslukema voi olla hieman Ouran antamaa arvoa suurempi.

Seuraavassa on esimerkki 35-vuotiaan naisen (57 kg ja 164 cm) kalorinkulutuksesta 30 minuutin juoksulenkillä.

Oura

• Aktiiviset kalorit: 216 kcal
  • Treenin kokonaiskulutus: 216 kcal

Muut terveyssovellukset

• Aktiiviset kalorit: 216 kcal
  • Perusaineenvaihdunta (30 min): 28 kcal
  • Treenin kokonaiskulutus: 216 + 28 = 244 kcal

Kuntoilumittarit, jotka huomioivat perusaineenvaihdunnan treenien kalorinkulutuksessa, vievät tämän kulutuksen Terveys-sovellukseen. Esimerkissä manuaalisesti Ouraan lisätty treeni kasvattaisi päivän kalorinkulutusta 216 kilokalorilla, kun taas kuntoilumittarilla tallennettu ja Oura-sovellukseen tuotu treeni kasvattaisi kulutusta 244 kilokalorilla.

Haluatko lisätietoja? Tutustu Applen Terveys-sovelluksen usein kysyttyihin kysymyksiin ja tähän ohjeartikkeliin.