Ouran ja Applen Terveys-sovelluksen yhdistäminen

iOS-käyttäjät voivat yhdistää Oura-tilinsä Applen Terveys-sovellukseen, jolloin treenit huomioidaan tarkemmin.

Tässä artikkelissa on tietoa Ouran ja Terveys-sovelluksen yhdistämisestä, luettelo sovellusten jakamista tiedoista sekä selitys eroille puettavien laitteiden laskemissa kalorinkulutustiedoissa.

Applen Terveys-sovellukseen yhdistäminen

Kun luot oman tilisi Oura-sovelluksen lataamisen jälkeen, sinua pyydetään yhdistämään Oura-sovellus Terveys-sovellukseen.

Jos et yhdistä Terveys-sovellusta alkuasennuksen aikana, voit aloittaa Terveys-sovelluksen käyttämisen myöhemmin noudattamalla seuraavia ohjeita.

iPhonessa

1.) Avaa asetukset.

2.) Vieritä alas Terveys-kohtaan.

3.) Valitse Tietojen käyttö ja avaa Ouran asetukset.

4.) Valitse Laita kaikki kategoriat päälle.

Oura-sovelluksessa

1.) Napauta valikkokuvaketta (☰) Koti-välilehden vasemmassa yläkulmassa (Icon_Home.png).

2.) Valitse Asetukset ja sitten Terveys.

3.) Ota seuraavat toiminnot käyttöön:

• • Yhdistä Terveys-sovellukseen
  • • Tuo treenisi Terveys-sovelluksesta
  • • Tallenna Mindfulness-minuutit Terveys-sovellukseen

Huomaa, että Oura-sovellus ei välttämättä tuo tietoja Terveys-sovelluksesta, jos molempia sovelluksia ei avata ennen keskiyötä. Näin voi käydä, jos Appien päivitys taustalla on poistettu käytöstä tai jos Alhaisen virran tila on käytössä iPhonessa.

Kolmannen osapuolen sovellusten integrointi Terveys-sovelluksen kautta Ouraan voi vaatia vielä lisävaiheita, kuten manuaalisen synkronoinnin.

Mitä tietoja viedään ja tuodaan?

Ouran ja Terveys-sovelluksen integrointi mahdollistaa kaksisuuntaisen tiedonsiirron Oura-sovelluksen, Terveys-sovelluksen ja Terveyteen yhdistettyjen kolmannen osapuolen sovellusten välillä. Kun synkronoit Oura-tietosi, Terveys-sovelluksesta tuodaan treeniesi tiedot.

Oura-sovellus vie ja tuo luvallasi seuraavat tiedot.

Oura-sovelluksesta Applen Terveys-sovellukseen

• • Unianalyysi – sisältää sekä sängyssäoloajan että unen keston
  • • Aktiivinen energia – kävellessäsi, treenatessasi tai muissa aktiviteeteissa kuluttamasi kalorit (aktiiviset kalorit), pois lukien perusaineenvaihdunta
  • • Hengitystiheys – keskimääräinen hengitystiheys yön aikana
  • • *Leposyke – keskimääräinen leposyke yön aikana
  • • Mindfulness-minuuutit – Moment-läsnäoloharjoitukset
  • • Paino
  • • Pituus

*Oura tuo leposykkeen Terveys-sovelluksen Syke-luokkaan.

Applen Terveys-sovelluksesta Ouraan

• • Treenit (askeleita ja kävely- ja juoksumatkaa ei tuoda Ouraan)
  • • Paino
  • • Pituus

Huomioitavaa

• • Oura-sovellus synkronoi vain kuluvan päivän treenit.
  • • Jos tuotu treeni sisältää kalorinkulutustietoja, niitä ei voi muokata Oura-sovelluksessa. Jos haluat muokata kaloritietoja, tee se sovelluksessa, jolla tallensit treenin.
  • • Jos Terveys-sovelluksesta ei saada kulutustietoja, treenin kuormitusta voi muokata Oura-sovelluksessa, jotta arvio kalorinkulutuksesta olisi tarkempi.

Tuotujen treenien kalorinkulutuslaskelmat

Ouran aktiivisuuden seuranta kirjaa vain aktiiviset kalorit. Tämä luku sisältää siis vain treenin aikana poltetut kalorit eikä perusaineenvaihduntaa (BMR). Perusaineenvaihdunta tarkoittaa kaloreita, jotka kehosi kuluttaa pysyäkseen toiminnassa levossa tai tässä tapauksessa nukkuessasi tai levätessäsi.

Muut kuntoilumittarit ja terveyssovellukset laskevat yhteen sekä aktiiviset kalorit että perusaineenvaihdunnan. Tästä johtuen niiden kalorinkulutusarviot voivat poiketa hieman Ouran arvioista.

Seuraavassa esimerkissä manuaalisesti Ouraan lisätty treeni kasvattaisi päivän kalorinkulutusta 216 kilokalorilla, kun taas toisella mittarilla tallennettu ja Oura-sovellukseen tuotu treeni kasvattaisi kulutusta 244 kilokalorilla.

Esimerkki on 35-vuotiaan naisen (57 kg ja 164 cm) kalorinkulutuksesta 30 minuutin juoksulenkillä kohtalaisella teholla.

Oura

• • Aktiiviset kalorit: 216 kcal
  • • Kokonaiskulutus = 216 kcal

Muut terveyssovellukset

• • Aktiiviset kalorit: 216 kcal
  • • Perusaineenvaihdunta (BMR): 28 kcal
  • • Kokonaiskulutus = 244 kcal (216 + 28)

Lisätietoja Ouran ja Applen Terveys-sovelluksen integroinnista on seuraavassa videossa.