Näin käytät uniääniä

Tässä artikkelissa kerrotaan Ouran uusimmasta ominaisuudesta: uniäänistä. Artikkeli sisältää seuraavat aiheet:

• Yleistä uniäänistä

• Näin ominaisuus toimii

• Uniäänten hyödyt ja käyttötarkoitus

• Huomioitavaa

Uniäänet ovat saatavana sekä iOS- että Android-laitteilla.

Yleistä uniäänistä

Ouran uusi uniäänitoiminto tuo Oura-sovellukseen entistä laajemman kokoelman sisältöä ja työkaluja, jotka auttavat sinua muodostamaan terveitä rutiineja ja asettamaan levon etusijalle. Voit kuunnella kolme uutta tarinaa ja kolme uutta unimeditaatiota uniäänikirjastosta mihin aikaan päivästä tahansa.

Laajennetussa sisältökirjastossa on

nais- ja mieskertojia

tarinoita eri aiheista (esim. matkakertomuksia, visualisointeja ja kansantaruja) ja erilaisia meditointitekniikoita

20–30 minuutin pituisia tarinoita ja 8–25 minuutin pituisia meditaatioita

mahdollisuus valita tarinan tai meditaation taustalle jokin kahdeksasta äänimaisemasta haluamallasi äänenvoimakkuudella.

Kun valitset jonkin uniäänistä, näet lyhyen kuvauksen sen sisällöstä. Suosittelemme kokeilemaan muutaman yön ajan eri vaihtoehtoja, jotta saat selville, mikä vaihtoehdoista sopii juuri sinulle! Kokeile myös eri äänimaisemia ja etsi itsellesi paras mahdollinen yhdistelmä..

Näin ominaisuus toimii

Voit avata uniäänikirjaston kahdella eri tavalla:

1. Kotinäkymän kautta: Kun nukkumaanmenoaikasi lähestyy, kotinäkymässä Icon_Home.png näytetään uniäänikortti. Kortti näkyy illalla yhtä aikaa nukkumaanmenoajan opastuksen kanssa, ja korttia napauttamalla voit avata koko uniäänikirjaston.

Kun olet kuunnellut jotakin uniääntä, viimeksi kuuntelemasi tarina tai meditaatio näkyy kortissa, jotta voit palata siihen helposti takaisin. Jos käytit tarinan tai meditaation kanssa äänimaisemaa, myös se tallennetaan ja näytetään kortissa.

2. Päävalikon kautta: Napauta valikkokuvaketta Icon_Bars.png kotinäkymän Icon_Home.png vasemmassa yläkulmassa. Valitse Icon_Trends.png Trendit-kohdan alta Icon_Play_Outlined.png Uniäänet, ja näet koko kirjaston.

Uniäänikirjastossa:

1. Valitse mikä tahansa tarina tai meditaatio tai napauta osioiden oikeassa yläkulmassa olevaa Icon_Info.png-kuvaketta, jos haluat lisätietoja uniäänistä yleensä.

2. Kun napautat tarinaa tai meditaatiota, näet siitä lyhyen kuvauksen. Jos haluat palata kirjastoon valittuasi yhden vaihtoehdoista, napauta Icon_Library.png-kuvaketta ruudun oikeassa yläkulmassa.

Aloita tai keskeytä toisto alareunan toistopainikkeella.

Siirry taaksepäin 15 sekunnin jaksoissa valitsemalla Icon_Skip_Back.png. Siirry eteenpäin 15 sekunnin jaksoissa valitsemalla Icon_Skip_Ahead.png. Voit siirtyä eteen- ja taaksepäin myös liikuttamalla kohdistinta aikajanalla.

Kun olet aloittanut tarinan tai meditaation, pystyt keskeyttämään ja käynnistämään sen myös kotinäkymästä Icon_Home.png ja laitteesi lukitusnäytöltä.

3. Jos haluat lisätä tarinan tai meditaation taustalle äänimaiseman, valitse sen kuvauksen alta Icon_Soundscape.png Äänimaisemat.

Saatavilla on kahdeksan eri vaihtoehtoa, ja napauttamalla jotakin äänimaisemista kuulet siitä näytteen. Yläreunassa on säädin, jolla voit säätää taustan äänenvoimakkuutta. Äänimaisema, jonka valitset juuri ennen valikosta poistumista (eli ennen kuin napautat Icon_Chevron_Left.png-kuvaketta vasemmassa yläkulmassa), toistetaan tarinan tai meditaation taustalla.

Seuraavana päivänä:

Kotinäkymässä Icon_Home.png näytetään uniääni-ilmoitus, joka kertoo kuuntelemasi tarinan tai meditaation vaikutuksesta nukahtamisviiveesi. Jos kokeilet useita eri tarinoita tai meditaatioita, seuraavan päivän palaute voi auttaa sinua selvittämään, mitkä uniäänet tukevat nukkumiseen liittyviä tavoitteitasi parhaiten.

Näin poistat illalla näytettävän ilmoituskortin käytöstä tai otat sen käyttöön:

Jos et halua enää nähdä uniäänikorttia kotinäkymässä Icon_Home.png nukkumaanmenoajan lähestyessä, voit poistaa sen käytöstä seuraavasti:

Avaa kotinäkymässä Icon_Home.png vasemman yläkulman valikko Icon_Bars.png.

Valitse Icon_Settings.png Asetukset > Icon_Play_Outlined.png Uniäänet ja poista käytöstä Ehdota kotinäkymässä uniääniä -toiminto.

Huomautus: voit kytkeä toiminnon käyttöön samasta paikasta, jos muutat myöhemmin mieltäsi.

Uniäänten hyödyt ja käyttötarkoitus

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa käyttää uniääniä. Voit käyttää uniääniä arjessasi mihin aikaan tahansa – päivällä tai illalla. Suosittelemme kokeilemaan, mikä aika sopii sinulle ja tukee parhaiten tavoitteitasi. Sekä tarinoiden että mediaatioiden tarkoituksena on johdatella mielesi ja kehosi rentoutuneeseen tilaan.

Seuraavaan on koottu muutamia uniäänten hyötyjä, jotka voivat innostaa sinut kokeilemaan toimintoa käytännössä:

1. Rentoudu illalla.

Uniäänet voivat olla hyvä tapa rentoutua ja valmistautua palauttavaan uneen päivän päätteeksi. Jos sinun on vaikeaa rauhoittaa mielesi ennen nukkumaanmenoa, kokeile kuunnella iltaisin uniääniä 1–2 viikon ajan. Voit kuunnella tarinan tai meditaation nukkumaanmenoa edeltävän tunnin aikana tai jo aiemmin illalla.

2. Nukahda helpommin.

Voit kuunnella uniääniä myös sängyssä, kun yrität saada unen päästä kiinni. Jos kokeilet tätä tapaa, tarkista seuraavana päivänä kotinäkymästä Icon_Home.png nukahtamisviiveesi (eli kuinka kauan sinulta kesti nukahtaa) – ilmoitus kertoo, miten valitsemasi uniääni vaikutti viiveeseen.

Saman tarinan tai meditaation kuunteleminen joka ilta voi toimia myös merkkinä, joka kertoo aivoillesi, että on aika nukahtaa.

3. Pysy unessa.

Kaikkien uniäänien taustalle voi valita myös äänimaiseman. Tekniikoiden yhdistäminen tällä tavalla voi luoda entistä rentouttavamman kokemuksen ja sulkea ulos ympäristön äänet. Jos melu tai muut tekijät häiritsevät helposti untasi, kokeile äänimaisemien käyttämistä suosikkitarinoidesi tai -meditaatioidesi taustalla ja seuraa muutoksia unesi osatekijöissä tai trendeissä.

4. Nukahda uudelleen.

Jos heräät keskellä yötä etkä saa helposti unen päästä kiinni, uniääni voi auttaa mieltäsi rentoutumaan uudelleen.

5. Rauhoitu ennen torkkuja tai päivälepoa.

Jos haluat sujuvan tavan valmistautua päiväunille, uniäänet voivat auttaa kehoasi rauhallisempaan tilaan. Kaikki uniäänet ovat saatavana milloin tahansa kotinäkymän Icon_Home.png vasemman yläkulman valikosta Icon_Bars.png.

Huomioitavaa

Kun kuuntelet uniääniä, sinun ei tarvitse keskittyä juoneen tai kertomuksen yksityiskohtiin – tai kuunnella uniääntä loppuun. Äänten tarkoitus on auttaa sinua rauhoittumaan ja valmistautumaan levollisiin uniin.

Uniäänet ovat toistaiseksi saatavilla vain englanniksi. Voit kuitenkin kuunnella koko kirjastoa, vaikka käyttäisit sovellusta muulla kielellä.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, joista sormus havaitsee sinun nukahtaneen, on liike. Jos olet täysin rentona ja liikkumatta uniääntä kuunnellessasi, sormus voi alkaa mitata univiivettäsi poikkeuksellisen varhain. Jos kuuntelet tarinaa tai meditaatiota aiemmin illalla ennen nukkumaanmenoa, tämä voi vaikuttaa nukahtamisviiveeseen, jonka näet unitiedoissa seuraavana päivänä.